Docent CITAVERDE College maakt studiereis naar de USA

In de week van de verkiezingen maakte een docent van het CITAVERDE College in Heerlen en Maastricht een studiereis naar de USA. Het thema van de studiereis via de studieclub Liberaal Perspectief was PR & campagne. Vandaar dat de docent ook meeliep met de campagne van Hillary Clinton, het hoofdkwartier van de campagne in Washington DC bezocht, een speech van President Obama bijwoonde en onder andere het Capitool bezocht. Een studiereis met een ervaring voor het leven. 

Van 4 tot 12 november jl. maakte Jeroen Janssen, docent aan het CITAVERDE College, een studiereis met de ‘studieclub’ Liberaal Perspectief naar de USA. Het thema van de studiereis in het kader van persoonlijke ontwikkeling was PR & campagne. Vandaar dat de docent, die tevens ook PR-coördinator voor de school is, ook meeliep met de campagne van Hillary Clinton. Een ervaring voor het leven! Met de échte campagneborden in de hand en de ervaring van de studiereis kan Janssen zijn wereldkennis in de lessen overbrengen. De leerlingen in Heerlen hebben hierdoor inmiddels al veel verhalen en over de Amerikaanse verkiezingen gehoord bij het vak Mens en Maatschappij en Maatschappijleer.

Team Hillary (zoals het campagneteam werd genoemd) gaf hem en zijn reisgenoten een kijkje achter de schermen. Leerzaam aldus Janssen die de studiereis maakte; “Een onvergetelijke ervaring waarbij ik veel heb gezien en meegemaakt wat je normaal niet ziet. En zelfs bij verlies van Hillary Clinton kan ik lering trekken uit de campagne. Daarbij was de verdieping tijdens de studiereis ook interessant”.  Zo bezocht de docent het hoofdkwartier van Team Hillary in Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika (USA). 
Op de vooravond van de verkiezingen woonde hij nog een campagnebijeenkomst bij met bijzondere sprekers van wereldformaat, met speeches van Hillary Clinton zelf maar ook President Obama, First Lady Michelle Obama, President Bill Clinton, Chelsea Clinton, Bruce Springsteen en Jon Bon Jovi allemaal live in Philadelphia. 

Na de verkiezingsstrijd werden als verdieping tijdens de studiereis een aantal bezoeken in Washington DC ondernomen, zoals een bezoek aan het Capitool waarin het congres (Huis van afgevaardigden en Senaat) gevestigd is, the Library of Congress en the Supreme Court. 

CITAVERDE College is trots op de prestaties van leerlingen, studenten én docenten, ook buiten de school. CITAVERDE College vindt persoonlijke ontwikkeling van haar personeel belangrijk.