Dag 1
Maandag 11 december vertrokken de derdejaars van CITAVERDE College Nederweert met de bus naar Berlijn voor een studiereis. Na een gezellige, lange busrit zijn de leerlingen meteen de stad gaan verkennen.

Met de metro trokken ze naar het Rijksdaggebouw, het Duitse parlementsgebouw aan de Platz der Republik. Daarna wandelden ze verder langs Berlijnse hotspots, waaronder de Brandenburger Tor.
Dag 2
De tweede dag was een volle dag vol nieuwe indrukken. Na het ontbijt in het Steps Hotel zijn de leerlingen afgereisd naar concentratiekamp Sachsenhausen, ten noorden van Berlijn. Een indrukwekkend bezoek voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

Daarna stond er een wandeling door het centrum van Berlijn op het programma met als eindstation het museum The story of Berlin. Een museum waar je het historische verhaal van de stad in woord, beeld en film langsloopt. Daarna lekker een hamburger snacken bij het Hard Rock café en de bus in naar de kerstmarkt.

Tijdens die laatste busreis werd er ook nog even gezongen voor Ruby, want die was dinsdag 12 december jarig!

 

   

Dag 3
Op de derde dag zijn de leerlingen weer te voet door Berlijn gegaan. Daarbij kwamen ze onder meer langs checkpoint Charlie. 's Middags gingen ze zelf op pad, ze deden een speurtocht waarbij ze gebruik moesten maken van het metronetwerk in de stad.

In de avond brachten ze een bezoek aan een Duits theater, waar ze de Blue Man Group in actie hebben gezien. En wat een mooie voorstelling was het! Vol humor en mooie muziekstukken. Naderhand nog even met hen op de foto, dat was van dichtbij natuurlijk wel een beetje gek!

 

 

Dag 4
In de ochtend trokken de leerlingen op deze vierde dag naar het Olympiastadion, thuisbasis van de club Hertha BSC.
Hier kregen ze een rondleiding door onder andere de VIP-lounche en de kleedkamers. Daarna was het aan de leerlingen zelf om in groepjes Berlijn in te trekken. Daarbij konden ze ook zelf kiezen waar ze gingen eten. De dag werd gezellig afgesloten met een avondje bowlen!

 En na die paar dagen zat het er alweer op; de leerlingen keerden met een rugzakje vol nieuwe indrukken weer naar huis: