Derdejaars leerlingen sluiten vak ondernemen af bij Rabobank Weert


Binnen het vak ondernemen zijn onze derdejaars aan de slag gegaan met een eigen mini-onderneming. En dat is serious business; samenwerken, creatief zijn, verkopen, het hoorde er allemaal bij. En wat te denken van het presenteren van de ideeën bij de Rabobank voor een startkapitaal. Heel spannend, maar ook héél leerzaam!

Het project mini-onderneming loopt in samenwerking met Day for Change en de Rabobank Weert. Day for Change bood CITAVERDE het educatieproject voor het opstarten van een onderneming. Zo verzorgden zij onder meer gastlessen en begeleidde iemand van hen de presentaties bij de Rabobank. De Rabobank stelde op hun beurt weer het microkrediet beschikbaar.

De winst van de ondernemingen gaat naar startende ondernemers in ontwikkelingslanden. Hoeveel die winst uiteindelijk geworden is? En welke mini-onderneming het meeste geld heeft opgehaald? Dat is vandaag bekend geworden! Het totaalbedrag is uitgekomen op 1043,67 euro en de twee bedrijven die bij elkaar 75% van het totale bedrag hebben opgehaald zijn:
1) LekkernEI
2) Het houten handje

Petje af voor de leerlingen!