Company Funfair Markt Horst

Festival op het CITAVERDE College

Op woensdag 27 juni wordt op het CITAVERDE College een spetterend festival georganiseerd: de Company FunFair markt. Voor jong en oud zal hier van alles te beleven zijn: van muziek en entertainment, tot (zelfgemaakte) producten, diensten en etenswaren. Zo zijn er naast lekkere hapjes en drankjes ook allerlei kraampjes waar je bijvoorbeeld bloemen, meubels en sieraden kunt kopen, je nagels kunt laten doen, een goochelshow kunt bekijken of aan een loterij mee kunt doen. Het bijzondere aan de markt is dat alle bedrijfjes door leerlingen worden gerund.

Het project

De markt is onderdeel van Company FunFair, een tweedaags onderwijsproject over ondernemerschap. Doel van Company FunFair is leerlingen op een leuke en interactieve manier te laten ervaren wat er allemaal komt kijken bij ondernemen. Via allerlei interactieve opdrachten kunnen punten worden gescoord, die de plaats op de ranglijst bepalen. Een team enthousiaste studenten begeleidt de leerlingen in de klassen. www.companyfunfair.nl

De markt

Om ervoor te zorgen dat de FunFair Market een succes wordt, is het belangrijk dat er voldoende klanten zijn waaraan de leerlingen hun producten of diensten kunnen aanbieden.

 

We roepen dan ook iedereen op om op woensdag 27 juni tussen 12.00 uur en 14.00 uur naar de markt te komen.

Op de markt kan met muntjes worden betaald, welke met PIN en contant geld te koop zijn. De opbrengst van de markt komt ten goede aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden.
 

Helemaal van deze tijd

Company FunFair is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en communicatiemiddelen. Leerlingen gebruiken social media om reclame te maken en maken gebruik van smartphones om hun bedrijfsplan op te stellen en het informatiemateriaal te bestuderen. Ook besteedt het project veel aandacht aan het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

Initiatiefnemers

Het project is een initiatief van stichting Cross Your Borders, een jongerenorganisatie die jongeren op een interactieve manier wil betrekken bij de maatschappij en de wereld