CITAVERDE's MBO Uitblinker 2016 gaat voor de winst

Hovenier Twan uit Sevenum maakt kans op titel MBO-ambassadeur

Twan van Lier (18) is uitgekozen als Uitblinker van CITAVERDE College. Hij is dit jaar dé MBO-student die zich, volgens docenten, het meest heeft onderscheiden in zijn studieloopbaan. Twan zit in het derde jaar van de opleiding Tuin, Park en Landschap in Roermond en dankt deze titel aan zijn bijzonder goede stageprestaties en uitzonderlijk goede inzet op school. Door zijn klantvriendelijke instelling werd hij binnen no-time het visitekaartje van zijn stagebedrijf. Tot 9 november kan er gestemd worden voor de landelijke titel ‘MBO-Uitblinker 2016’, een titel die Twan volgens CITAVERDE College én zijn stagebedrijf Hermans Tuin- en bestrating zeer zeker verdient. Met zijn nominatie wil Twan aan toekomstige studenten laten zien wat dit veelzijdige beroep te bieden heeft.

“Twan is onze Uitblinker omdat we hem een voorbeeld vinden voor het hele MBO. Enerzijds door zijn passie voor zijn vak, anderzijds hoe hij zich heeft bewezen in zijn stage-periode.”, zegt stagebeleider en docent Jean Pustjens van CITAVERDE College Roermond. “Wij ontvingen een lovende reactie over zijn inzet en communicatieve vaardigheden. De trots die je dan als school voelt is fantastisch. Dit is waar wij het in het MBO voor doen! Goede communicatieve eigenschappen en een ondernemende houding, hebben vinden wij bij CITAVERDE minstens net zo belangrijk als goed vakmanschap. Wij noemen dat ons CITAVERDE DNA en Twan toont dat zeker. Ook op school merk je dat Twan passie heeft voor het hoveniersvak en bewuste keuzes maakt om zo goed mogelijk te worden. Wij zijn nu al ontzettend trots op onze Uitblinker!”  

Een uitzonderlijke stage

Toen Carlos Hermans van Twan’s leerbedrijf uit Horst hoorde over zijn nominatie twijfelde hij geen moment. “Ik kan deze nominatie alleen maar onderschrijven! Twan heeft een uitzonderlijk goede stage gedaan. Door zijn manier van werken en zijn houding vertrouwde ik Twan al snel zijn eerste zelfstandige klus toe. Achteraf kreeg ik een telefoontje van die klant met de complimenten voor Twan’s communicatieve vaardigheden en zijn klantvriendelijke houding. Dit is voor een tweedejaars-stagiair zeer opmerkelijk, want naast het perfect uitvoeren van het werk heeft hij ook een goede sociale vaardigheid ontwikkeld!”


Twan's studieloopbaan

Twan volgde het VMBO-Groen bij CITAVERDE College Horst en zit nu in het derde jaar van de opleiding Tuin, Park en Landschap bij CITAVERDE College Roermond. Het komende jaar gaat Twan zich specialiseren in de aanleg van rotstuinen en natuurvijvers tijdens zijn volgende stage-periode. Twan is een echt buitenmens en wil graag als hovenier aan de slag, wellicht nog aangevuld met een HBO-diploma om zijn doorgroeimogelijkheden te vergroten. Twan wil met zijn nominatie als Uitblinker laten zien hoe leuk en divers het hoveniersvak is. 

Verkiezing MBO Uitblinker

Stemmen op Twan kan tot 9 november op www.ditismbo.nl/uitblinkers/2016/twan-van-lier. Tijdens het MBO Uitblinkers gala op 24 november 2016 wordt de landelijke winnaar bekend gemaakt. Die mag zich een jaar lang inzetten als ambassadeur voor het MBO.