CITAVERDE VMBO ECO-team wordt op 21 maart 2016 geïnstalleerd door de Roermondse wethouder.

START VAN DE PILOT "ZWERFAFVAL"

CITAVERDE VMBO ECO-team van 10 leerlingen aangevoerd door de heer Peeters wordt om 13.00 geïnstalleerd door de Roermondse wethouder.

Binnen de pilot Nieuwe Beloningssystemen werken gemeenten en maatschappelijke organisaties samen om zwerfafval in Nederland zoveel mogelijk te voorkomen en te bestrijden. Het project is een initiatief van de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Natuur & Milieu en het Afvalfonds Verpakkingen.

In de gemeente Roermond is gekozen om met scholen voor middelbaar onderwijs de pilot te doen.

Het CITAVERDE College heeft een ECO-team van 10 leerlingen aangevoerd door docent de heer Peeters dat op 21 maart 2016 om 13.00 wordt geïnstalleerd.

Het CITAVERDE ECO-team gaat bekijken hoe het huidige interne afvalsysteem verder verfijnd kan worden.

Op het CITAVERDE College worden PET-flesjes en blikjes apart ingezameld. Het ECO-team wil dit systeem uitbreiden om er nog meer rendement uit te halen. Als startmoment van de pilot gaat het ECO-team samen met de wethouder zwerfafval prikken rondom de school. Het verzamelde zwerfafval wordt op een zeil neergelegd zodat de samenstelling ervan bekeken kan worden. Mochten er blikjes of PET-flesjes in zitten dan kunnen deze in de Green-up (een inzamelmachine voor PET en blik) gegooid worden. Iedere keer dat er een flesje of blikje in dit apparaat wordt gegooid maak je kans op een prijsje (kortingsbon van € 1,- te gebruiken in de schoolkantine).