CITAVERDE student Isa gaat voor de titel ‘MBO-ambassadeur 2018’

42 MBO’ers strijden in YouTube challenges om de winst

Isa Vullers (19), derdejaarsstudente bedrijfsleider paardensport en -houderij gaat namens CITAVERDE College de strijd aan voor de landelijke titel ‘MBO-ambassadeur 2018’. Door haar passie en gedrevenheid maakt zij kans om deze wedstrijd te winnen. Met haar nominatie wil ze laten zien dat het MBO erg belangrijk is. Samen met 41 MBO-studenten uit het hele land is zij vanaf afgelopen maandag te zien in het YouTube programma ‘Mbo’ers pakken aan’ met presentator Jan Versteegh. Tijdens het Ambassadeursgala op 19 november wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang MBO-ambassadeur mag noemen.

 

Ambassadeurs wedstrijd

Zo'n 40% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft ooit een MBO-diploma behaald en zij zijn daarmee onmisbaar voor onze samenleving. Deze wedstrijd laat zien hoe leuk én belangrijk het MBO is. De uitgekozen MBO-ambassadeurs zijn studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding onderscheiden. Ook Isa Vullers van CITAVERDE College Roermond is er hier één van. “Ik wil landelijke MBO-ambassadeur worden om zo meer mensen te stimuleren een vak te gaan studeren wat bij hen past en wat hen laat stralen. Uiteindelijk laten MBO’ers de economie draaien en zijn dus zeer belangrijk voor de maatschappij. Het MBO biedt een heel divers aantal opleidingen aan voor iedereen. Dat zou heel Nederland moeten weten.”

Ondernemend binnen de paardenwereld

Volgens adjunct-directeur Charlotte Custers is Isa de perfecte kandidaat. ‘’Isa laat in haar gedrevenheid zien hoe mooi het MBO is, maar ook wat je kunt bereiken met een MBO-opleiding. Daarnaast kan ze zich goed verwoorden en is ze opvallend enthousiast. Een echte topsporter – op school én in haar sport én in haar bedrijfje’’.  Isa rijdt nu in de subtop van Nederland met twee eigen paarden. Het is haar ambitie het hoogst haalbare niveau binnen de dressuur, de ‘Grand Prix’, te kunnen rijden. Daarnaast geeft Isa ook les aan verschillende recreanten en wedstrijdruiters en heeft zij een eigen bedrijf waarin zij paarden opleidt.

Mbo’ers pakken aan

Alle genomineerde ambassadeurs zullen aan de hand van drie challenges moeten bewijzen waarom zij de titel ‘Mbo-Ambassadeur’ verdienen. Door een vakjury worden ze beoordeeld op vaardigheden die gebaseerd zijn op de 21st century skills. Er wordt onder andere gelet op de vakkundigheid, oplossend vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en communicatieve vaardigheden. De challenges zijn te volgen in het YouTube programma ‘MBO’ers pakken aan’ op www.youtube.com/ditismbo.

Eerste aflevering