CITAVERDE College maakt zich klaar voor Skills the Finals

Op 15, 16 en 17 maart strijden 3 VMBO-leerlingen en 4 MBO-studenten van CITAVERDE College om de winst tijdens ‘Skills the Finals’, de Nationale Vakwedstrijden voor VMBO en MBO. Zij komen in actie in de vakgebieden Bloembinder, Paraveterinair en Dierverzorger.

De afgelopen maanden deden ruim 10.000 MBO’ers bij Skills Heroes en bijna 10.000 VMBO’ers bij Skills Talents mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen. Uiteindelijk kwalificeerden 350 VMBO-talenten en ruim 650 MBO-talenten zich voor de nationale finales. Ze moeten opdrachten uitvoeren in hun vakgebied die worden beoordeeld door experts uit onderwijs en het bedrijfsleven. De uiteindelijke MBO-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen in Budapest. CITAVERDE College doet aan een record aantal categoriën mee met de volgende deelnemers:

MBO:

  • Floor Deneer & Iris Quaedvlieg (CITAVERDE College Heerlen) strijden in de finale Paraveterinair op 15 en 16 maart bij AOC de Groene Welle;
  • Aniek Albers (CITAVERDE College Horst) strijdt in finale Dierverzorger op 15 en 16 maart bij AOC de Groene Welle;
  • Sharon Dammers, CITAVERDE College Maastricht voorronde Bloembinder op 15 maart en mogelijk de finale op 17 maart in de Ijsselhallen. 

VMBO:

  • Bente van Meurs, Justin Beugels & Ashley Soomers (CITAVERDE College Heerlen) mogen als team Limburg vertegenwoordigen in de finale Bloemsierkunst op 15 maart in de Ijsselhallen. Zij proberen daar, net als de afgevaardigden van CITAVERDE in 2017, met de eerste prijs naar huis te gaan. 

Talentontwikkeling

Met vakwedstrijden kunnen (V)MBO-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (V)MBO stimuleren. Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten.

(V)mbo’ers krijgen door hun deelname aan vakwedstrijden niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook verder in persoonlijke ontwikkeling. CITAVERDE College is bijzonder trots dat deze leerlingen mogen strijden om de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.

Aanmoedigen

Supporters zijn welkom en kunnen de Skills Heroes Finals gratis bezoeken in de Ijsselhallen en bij AOC de Groene Welle in Zwolle. De winnaars van de VMBO wedstrijden worden op donderdagavond 15 maart bekend gemaakt, voor het MBO is deze prijsuitreiking op zaterdag 17 maart. Tijdens de finale dagen doet CITAVERDE College ook verslag op instagram: www.instagram.com/citaverde. Meer informatie over de wedstrijden is beschikbaar op www.skillsthefinals.nl.