CITAVERDE College erkend als Mantelzorgvriendelijke werkgever

Uit handen van Martijn Tillema van Stichting Werk en Mantelzorg ontving CITAVERDE College op 1 februari jl. het predicaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’. Die erkenning werd uitgereikt tijdens een inspiratiesessie over Werk en Mantelzorg, waarbij regionale werkgevers en gemeenten met elkaar in gesprek gingen over het belang van het steunen van werkende mantelzorgers in hun zorgtaken.

Mantelzorg komt steeds meer voor. Eén op de vijf medewerkers combineert zijn of haar baan met mantelzorgtaken voor een ziek familielid of zieke buurtgenoot. Die extra taken kunnen ervoor zorgen dat iemand een zware belasting voelt die zijn weerslag heeft op zijn werk. De zorgdruk onder medewerkers zal steeds verder toenemen, dankzij de participatiesamenleving. Hoe raakt dit de werkgever? Welke rol kan de werkgever innemen als het gaat om mantelzorg? Deze vragen kwamen onder andere aan bod tijdens de inspiratiesessie waar zo’n 50 werkgevers en werknemers aan deel namen.

Aan de hand van positieve ervaringen omtrent mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid van organisaties zoals Océ en Synthese werd duidelijk dat steeds meer werkgevers in de regio de nut en noodzaak hiervan inzien.

Ans Christophe, lid van het College van Bestuur van CITAVERDE College: “Ons personeelsbeleid staat in het teken van gezond werkgeverschap en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Het is een win-win situatie voor beide partijen. Wij merken dat mantelzorgers nu gemakkelijker hun situatie bespreken met leidinggevenden en dat dit meer wederzijds begrip oplevert. We zien ook dat mensen beter bekend zijn met de mogelijkheden die wij hen kunnen bieden om werk en zorgtaken goed te combineren. Deze aandacht, begrip en ruimte levert ons gemotiveerde en betrokken medewerkers op met een betere werk-privé balans”.