CITAVERDE College Roermond VMBO start op duurzame dag met een zwerfboekenstation

In het kader van duurzaamheid is CITAVERDE College Roermond VMBO op 10 oktober met een officieel (kinder) zwerfboek station gestart.

Ouders, leerlingen en medewerkers werden opgeroepen om oude (kinder)boeken mee te nemen en ze via het CITAVERDE zwerfboekstation een reis te laten maken. maken

Kinderzwerfboek wil kinderen stimuleren om thuis en in de vrije tijd boeken te lezen. Lezen is heel erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Voor lezen is namelijk het hele brein nodig: de waarneming, de taal, het redeneren, het geheugen de aandacht en het vermogen om te selecteren tussen hoofd- en bijzaken. Ook prikkelt lezen de verbeeldingskracht: je kunt je echt helemaal verliezen in een verhaal en je eigen film erover maken in je hoofd. Maar lezen is vooral erg leuk en ontspannend.

Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken mee naar huis te nemen en te lezen. En daarna het boek weer te laten zwerven zodat andere kinderen hetzelfde boek ook kunnen lezen.                                                           

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal achtergelaten. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Ze moeten de boeken daarna wel weer laten zwerven. De zwerftocht van boeken kan worden gevolgd op deze website http://kinderzwerfboek.nl/ . Kinderzwerfboek wil zoveel mogelijk boeken laten rondzwerven. Het liefst meer dan een miljoen! Zodat alle kinderen overal leuke boeken kunnen vinden.