CITAVERDE College Roermond MBO legt tuin aan voor een goed doel

Stichting Exciting Dreams nam in juli 2016 contact op met docent Jean Pustjens van de opleiding Tuin Park & Landschap van het CITAVERDE College in Roermond met de vraag of CITAVERDE College Roermond MBO mee wilde helpen om bij de Kapel in Roermond een kruidentuin aan te leggen die ook toegankelijk zou zijn voor mensen die slecht ter been of ernstig ziek zijn.

De tuin bij de kapel is een prachtig plaatsje – aan de ene kant staat nog een oude muur als grens tussen het kruiswegpark en de tuin en aan de andere kant wordt de tuin begrensd door hobby tuiniers.
De tuin is er voor iedereen of je nou mee wil helpen met het onderhoud zoals ’t Trefke, de vrijwilligers van Mensana of CITAVERDE College Roermond of gewoon alleen wil genieten van het buiten zijn tussen de mooie planten of de heerlijk geurende kruiden echter de tuin was in de huidige vorm niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers of mensen die slecht ter been zijn en er moest paden komen in de tuin.
Met hulp van Stichting Exciting Dreams die door Karin Ingen werd benaderd en CITAVERDE College Roermond MBO en Hovenier Boesheide kan nu eindelijk de tuin zo worden ingericht dat ook de kwetsbare doelgroep van rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn ervan kan genieten.
Op dit moment zijn de studenten van de MBO opleiding loonwerk, onder begeleiding van docent Mathijn Coppens, bezig met het grondwerk.
Vanaf 7 oktober gaat de MBO opleiding Tuin, Park & Landschap onder lleiding van vakdocent Jean Pustjens daadwerkelijk beginnen met het aanleggen van de tuin.
De samenwerking tussen CITAVERDE College Roermond, Hovenier Boesheide en Stichting Exciting Dreams zal ongetwijfeld in de aanleg van een prachtige tuin gaan resulteren die voor iedereen toegankelijk is.