CITAVERDE College Roermond krijgt schaal gezonde schoolkantine 2016

CITAVERDE COLLEGE Roermond heeft voor 2016 de Gezonde Schoolkantine schaal gekregen volgens de Richtlijnen Gezonde Schoolkantine van de voedingscentrum
 
Een gezonde schoolkantine is een kantine met een gezond aanbod en een gezonde uitstraling die beiden voldoen aan de richtlijnen van het Voedingscentrum.
 
Leerlingen krijgen er de mogelijkheid om tegelijkertijd gezond en lekker te kiezen.
 
Volgens de richtlijnen waar het Voedingscentrum de afgelopen jaren mee heeft gewerkt, bestaat het aanbod van een gezonde schoolkantine op het CITAVERDE College te Roermond in 2016 voor minimaal 75% uit basisproducten (zoals fruit, volkoren broodjes, salades) en maximaal 25% niet-basisproducten (zoals snoep en snacks).
 
In 2017 gaat CITAVERDE College Roermond voor GOUD door vanuit de automaten en het balie-aanbod leerlingen te stimuleren om uit het aanbod de betere keuze te maken door de manier van presenteren van de producten en de aankleding. In 2017 zal het aanbod voor minimaal 80% bestaan uit producten van de betere keuze (uit de schijf van 5) en naast water wordt groente en fruit aangeboden.