CITAVERDE College Nederweert op het MakeTech Event 

Op 23 en 24 mei organiseerde het MakeTech Platform (MTP) haar jaarlijkse Make Tech Event. Projectleider Eric Drossaert: “Alle basisscholen die aan onze projecten hebben deelgenomen, waren uitgenodigd voor een workshop op het Spark Tech Lab. De kinderen gingen enthousiast aan de slag met allerlei leuke vragen en opdrachten. Mede dankzij het CITAVERDE College.”

Citaverde trok met haar robot veel aandacht. Locatiedirecteur M.Becerra : “We hebben de nieuwste technieken aan boord. Een 3d printer, een lasercutter, een robot, een drone en een green screen. Technologie is een belangrijk onderdeel binnen al onze opleidingen. En dat laten we heel graag zien. aan basisschoolkinderen om ze te enthousiasmeren voor een opleiding en een baan in de techniek. Maar ook aan het regionale bedrijfsleven tijdens het CITAVERDE College Bank”

Naast “jong talent enthousiasmeren” maakt het MTP zich ook sterk voor het profileren van de regio. Eric: “De Keyportregio heeft toonaangevende maakbedrijven met prachtige carrièrekansen. Dat mag veel meer ‘op de kaart’! “ Een van die bedrijven is bijvoorbeeld WBM Staalservice uit Stramproy. Lid van het MakeTech Platform en deelnemer aan het Make Tech Event.