CITAVERDE College Heerlen start inzameling elektronisch afval

MBO leerlingen helpen Weelec met tegengaan van E-waste. Leerlingen van het MBO van CITAVERDE College Heerlen hebben het initiatief genomen een inzamelingsactie te starten van elektronisch afval voor Weelec. Weelec verzamelt elektronisch afval en demonteert deze met hulp van mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Het E-waste kan nu op een innovatieve manier worden gerecycled tot schone grondstoffen. 

Eerstejaars leerlingen van het MBO van CITAVERDE College Heerlen hebben een gastcollege gevolgd van de heer Cyrille Depondt, directeur van Weelec.
Electronisch afval uit westerse landen worden vaak in ontwikkelingslanden op een vuilnisbelt gedumpt waar de apparaten in brand worden gestoken. Hier komen giftige stoffen bij vrij, op een plek waar kinderen koper proberen te vinden om te verkopen. Tegelijkertijd raken de mineralen op die we nodig hebben om electrische apparaten zoals telefoons en tablets te maken. Weelec verzamelt elektronisch afval en demonteert deze met hulp van mensen die afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De mineralen kunnen zo hergebruikt worden. Het E-waste kan nu op een innovatieve manier worden gerecycled tot schone grondstoffen. Door het belang dat CITAVERDE College hecht aan duurzaamheid is CITAVERDE College lid van de Weelec Community.
Enkele leerlingen van CITAVERDE College Heerlen hebben het initiatief  genomen een inzamelingsactie te starten van elektronisch afval. Twee bakken zijn geplaatst op de milieustraat van CITAVERDE College Heerlen.