CITAVERDE College behaalt zilver bij Skills the Finals

Afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag werden de ‘SKILLS The Finals’ gehouden in Zwolle, de Nationale Vakwedstrijden voor VMBO en MBO. CITAVERDE College werd daar vertegenwoordigd door 4 MBO-studenten en 3 VMBO-leerlingen. Het fantastische avontuur werd afgesloten met een welverdiende zilveren plak voor de MBO-student Dierverzorging Aniek Albers.

Aniek van CITAVERDE College Horst mocht tijdens deze wedstrijden op donderdag en vrijdag haar vaardigheden laten zien bij onze collegaschool AOC De Groene Welle in Zwolle. Ze heeft het zo goed gedaan dat ze als tweede is geëindigd. De vakwedstrijden worden gesubsidieerd door de overheid en het bedrijfsleven waarbij de student zijn of haar excellentie kan laten zien. Door middel van een fokproject met muizen, seksen op geslacht, verspenen, honden verzorgen, gedrag van een hond te bepalen en welk baasje bij welke hond hoort heeft ze laten zien dat ze boven het gemiddelde uitsteekt en dus excellentie vertoont.

Naast Aniek mochten ook onze MBO-studenten Paraveterinair Floor Deneer en Iris Quaedvlieg (CITAVERDE College Heerlen), Bloem, Groen & Styling Charon Dammers (CITAVERDE College Maastricht) en VMBO-leerlingen Justin Beugels, Bente van Meurs en Ashley Soomers hun uiterste best doen om de jury’s te imponeren met hun ‘skills’. Zij zijn helaas net buiten de prijzen gevallen, maar alsnog kijken de studenten en leerlingen terug op een geweldige wedstrijd waar ze veel ervaring op hebben gedaan.

Uitslag 2018

Dierverzorger (SKILLS HEROES MBO)

2de plaats: Aniek Albers

Paraveterinair (SKILLS HEROES MBO)

4de plaats: Floor Deneer

5de plaats: Iris Quaedvlieg

Bloembinder (SKILLS HEROES MBO)

Halve finaleplaats: Charon Dammers

Bloemsierkunst (SKILLS TALENTS VMBO)

6de plaats: Justin Beugels , Ashley Soomers en Bente van Meurs

 

Meer informatie over de wedstrijden is beschikbaar op www.skillsthefinals.nl.