CITAVERDE bij de limburgs kampioenschap bloemschikken

 

Op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juni 2018 vindt tijdens de Graafschapsfeesten in Horn de Limburgse Kampioenschap Bloemschikken plaats. 45 Bloem-leerlingen van CITAVERDE Horst, Maastricht en Roermond laten daar hun bloemwerken zien.

 

De afgelopen 3 weken hebben de eerste- en tweedejaars Bloem-leerlingen niveau-3 en -4 hard gewerkt aan hun creaties voor de Limburgs Kampioenschap Bloemschikken. Het thema staat in het kader van de Graafschapsfeesten, een feest dat in Horn jaarlijks gevierd wordt ter nagedachte van de graaf Filips van Montmorency .

 

Na een aantal gezamenlijke brainstormsessies en concept-uitwisselingen, zijn de leerlingen zelf aan de bak gaan. Ze hebben volledig hun eigen creativiteit er op los gegooid, met als eindresultaat prachtige werkstukken: van fleurige jurken tot aan bloeiende kastelen.

 

De jury bestaat uit CITAVERDE oud-docent Theo Rulkens en een kunstenares uit Horn. Zij zullen de werkstukken beoordelen op techniek, moeilijkheidsgraad en de aansluiting op het thema. Uiteindelijk worden er 3 winnaars gekozen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100,-. De andere winnaars ontvangen een bedrag ten waarde van 50,- of 25,-. Natuurlijk gaan de overige deelnemers niet met lege handen naar huis. Na het evenement mogen de leerlingen namelijk hun zelfgemaakte werkstuk meenemen.

 

Bloemenhuis Aloys

De werkstukken zullen geëtaleerd worden bij Bloemenhuis Aloys, de initiatiefnemer van het Limburgs kampioenschap Bloemschikken. Geïnteresseerden kunnen aanstaande weekend 2 & 3 juni en maandag 4 juni tussen 12u en 17u de werkstukken komen bezichtigen bij Bloemenhuis Aloys in Horn.

 

Locatie: Bloemenhuis Aloys - Dorpstraat 18a  6085 BG Horn

Datum: 2, 3 & 4 juni 2018

Tijdstip: 12-17u