Burgemeester en Wethouders Horst in de schoolbanken

Het College van Burgemeester en Wethouders van Horst aan de Maas heeft CITAVERDE aan de Spoorweg in Hegelsom bezocht. Zij heeft uitgebreid gesproken met CITAVERDE College over de betekenis van het VMBO en MBO onderwijs van CITAVERDE College voor de regionale arbeidsmarkt.

Initiatieven zoals AgroLeeft en duurzame projecten zoals ECO-Schools kwamen ook aan bod. Maar ook onderwerpen als de goede doorstroom van studenten niveau 4 naar het HBO en de baangaranties die CITAVERDE College studenten geeft hadden de belangstelling van het College. 

 

Zoals Ton Hermans, locatiedirecteur van CITAVERDE College, het verwoordde: “Wij brengen onze VMBO-leerlingen en MBO-studenten tijdens hun studie in aanraking met topbedrijven uit onze regio. We werken met die bedrijven intensief samen om het onderwijs te vernieuwen en om onderwijs buiten de schoolmuren te verzorgen, óp de bedrijven. In ons onderwijs bieden wij daarom veel échte innovatie, duurzame techniek, ondernemerschap én onze studenten leren goed samenwerken. Dat maakt CITAVERDE College tot een goede school waar studenten uit de buurt maar ook van verder weg voor naar Horst komen”.