Bekijk nu de video van onze Skills Finale Dierverzorging en Paraveterinair

Op 14 en 15 februari vonden de finalewedstrijden voor Dierverzorging en Dierenartsassistent van Skills Heroes plaats in Limburg. Negen studenten van verschillende groene MBO-scholen en hun supporters kwamen naar het Dierenbeschermingscentrum in Born voor deze vakwedstrijden voor MBO’ers. De wedstrijden werden georganiseerd door CITAVERDE College op het Dierenbeschermingscentrum in Born, omdat dit een praktijklocatie van CITAVERDE is en de eigen studenten daar wekelijks praktijklessen volgen.

2 Limburgse studenten van CITAVERDE College waren geplaatst voor de finales. Jelle van Zinderen was onze kandidaat bij Dierverzorging en heeft donderdag opdrachten gemaakt over kuikens en kippen en op vrijdag speelde zijn wedstrijd zich in de kattenverblijven van het asiel af. Onze kandidaat bij Dierenartsassistent was Sam Verreussel en zij heeft 2 dagen haar talenten getoond in de dierenkliniek van het DBC. Haar opdrachten waren divers en waren gebaseerd op contact dat zij had met klanten die bij haar aan de balie verschenen of die telefonisch contact zochten. De opdrachten kwamen voort uit rollenspellen met klanten en varieerden van urine- en bloedmonsters verzendklaar maken,  een operatiekamer in orde maken voor een spoed-keizersnede bij een hond, een euthanasiegesprek voeren met baasjes van een hond en nog meer uit de praktijk gegrepen opdrachten. De ‘klanten’ waren afkomstig van de acteursopleiding van Arcus College. De winnaar bij Dierverzorging was een kandidaat van Wellantcollege en bij Dierenartsassistent is een student van Aeres Nederlands kampioen geworden. Onze eigen Sam was 2e, Jelle zat helaas niet bij de eerste 3.

Jan-Pieter Janssen, voorzitter College van Bestuur CITAVERDE College over het meedoen aan deze vakwedstrijden: “Het past in onze lijn van het bieden van onderwijs op maat om onze studenten extra uitdaging aan te bieden om zo boven zichzelf uit te stijgen. Deelname aan vakwedstrijden, waarbij onze uitblinkende studenten voorbereid worden om aan Nederlandse kampioenschappen mee te doen, past daar helemaal bij”.

Over Skills Heroes vakwedstrijden

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor MBO’ers van ieder leerjaar en elk niveau. In verschillende vakrichtingen krijgen de studenten tijdens de wedstrijden dé kans om hun talenten te laten zien. Skills Heroes heeft als doel het middelbaar beroepsonderwijs te promoten en studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meedoen aan Skills Heroes zorgt voor talentontwikkeling bij de deelnemers en creëert vak trots bij zowel de studenten en docenten als ouders. Van 20 tot 22 maart worden in de RAI in Amsterdam voor een groot aantal beroepsrichtingen de finales van de vakwedstrijden georganiseerd. Voor enkele beroepswedstrijden (de finales waarvoor de RAI geen geschikte ruimte is) zijn de finales eerder en op diverse plaatsen in Nederland.