Al 4 jaar verbinding in de sector. AgroLeeft gaat door! 

De middag werd geopend door AgroLeeft-programmaleider Marcel Creemers. Na een korte terugblik op de bereikte resultaten gaf hij de aanwezigen inzicht in de toekomstplannen van AgroLeeft. Vervolgens nam Dr. Martin Scholten, ecoloog en algemeen directeur Animal Sciences van Wageningen University & Research, de volle zaal mee in de wereld van de kringlooplandbouw.

 

Daarna volgde een paneldiscussie tussen agrarische ondernemers, studenten en docenten. Aan het einde van de middag het boek ‘Wij zijn agro’ werd gepresenteerd en uitgedeeld onder alle gasten. In dit bewaarexemplaar staan verhalen en opiniestukken van studenten, docenten, ondernemers en politici. Middels dit boek geven zij de agrosector van Zuidoost-Nederland een stem en een gezicht.

Bekijk hier de aftermovie!

Innovatieve samenwerking

AgroLeeft stond de afgelopen vier jaar in het teken van het verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven in de agrosector. Dankzij de door AgroLeeft en haar partners gerealiseerde innovatieve samenwerkingen krijgen studenten nu de kans om opdrachten voor en met het bedrijfsleven uit te voeren. Daarnaast werden er bijvoorbeeld ook docentstages, praktijkmiddagen voor studenten bij bedrijven, en workshops en trainingen voor het agrarisch bedrijfsleven georganiseerd.

 

Steeds meer studenten kiezen voor carrière in agrarische sector

De samenwerkingen hebben een positieve impact op de inhoud van het onderwijs, het imago van de sector en daarmee ook op het aantal jongeren dat kiest voor een toekomst in de sector. Ten opzichte van 2015 steeg het aantal studenten in de agrosector in deze regio namelijk met 67%.

 

Bekijk hier de aftermovie van het Agroleeft Event op 11 oktober!