Aanmeldingen IGO 2019 met André Kuipers geopend

De inschrijving is geopend voor de uitreiking van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019, met als speciale College Tour gast André Kuipers. Tijdens een bruisende middag kunnen leerlingen en studenten vragen stellen over de rol van André Kuipers als ambassadeur van de aarde en zijn betrokkenheid bij de Sustainable Development Goals. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt van de Impactprijs Groen Onderwijs 2019. Het evenement vindt plaats op 13 februari op de HAS Hogeschool in Den Bosch.

Geïnteresseerde studenten en ouders of begeleiders van genomineerden kunnen zich
hier aanmelden.

Het programma is als volgt:
14.00    Ontvangst
14.30    Opening door Groenpact
14.40    College Tour met André Kuipers
15.45    Uitreiking Impactprijs 2019
17.00    Napraten met een hapje en drankje

College Tour 
Net als in het gelijknamige televisieprogramma, staat het eerste deel van het programma in het teken van één hoofdgast, die het hemd van het lijf mag worden gevraagd door studenten uit het groene onderwijs. Dit jaar is dat dus André Kuipers (1958), de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Als ambassadeur van de aarde heeft hij veel raakvlakken met de onderwerpen die ook bij groen onderwijs en de Impactprijs centraal staan: duurzaamheid, energie, voedsel, klimaat, en leefbaarheid van onze omgeving.

Impactprijs Groen Onderwijs
Na het grote succes van vorig jaar, hebben in 2019 leerlingen en studenten uit het groene onderwijs bijna 50 projecten ingestuurd die kans maken op de Impactprijs Groen Onderwijs. Deze worden beoordeeld door een professionele jury. De prijs kent ook dit jaar vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs. Op 13 februari wordt bekend welke genomineerden in elke categorie naar huis gaan met de prijs van 2500 euro.

Ook CITAVERDE heeft zich ingeschreven voor de prijs. Studenten van de opleiding Natuur, Water en Recreatie en studenten van de opleiding Loonwerk hebben het natuurgebied de Breidberg getransformeerd. Zij hebben een stuk van de Breidberg omgeploegd en een raster omheen geplaatst om de koeien eruit te bouwen. Het gebied is ingezaaid met verschillende inheemse bloemenmengels.