7 leerlingen 'cum laude' geslaagd!

CITAVERDE College is trots op de VMBO-leerlingen die examen hebben gedaan. Maar liefst 7 VMBO-diploma’s worden uitgegeven met ‘cum laude’ erop vermeld. Vier van CITAVERDE in Nederweert en drie van CITAVERDE in Roermond!

Locatie Roermond:

Nada El Mard

Ivano Stroomberg

Luuk van Lierop

 

Locatie Nederweert:

Linda van de Broek

Luc Dierkx

Remco Beeren

Ruud van Mierlo

 

Dit jaar wordt voor het eerst de term cum laude gebruikt voor VMBO-leerlingen die slagen met een 8 of hoger gemiddeld. Dit was ook de reden dat de staatssecretaris van onderwijs Sander Dekker naar CITAVERDE College in Nederweert is gekomen om de eerste cum laude leerling van Nederland persoonlijk thuis het goede nieuws te gaan vertellen. Hij is Ruud van Mierlo (16) thuis gaan verrassen met bloemen en taart. Op zijn cijferlijst prijken 3 negens en 5 achten en hij is dus terecht ‘met lof’ geslaagd!

Ruud heeft bij CITAVERDE College in de MAVO-plus klas gezeten met als doel door te kunnen stromen naar de HAVO. Dat is ook wat Ruud gaat doen. Hij heeft op de HAVO gekozen voor het profiel Natuur en Techniek en hij hoopt daarna naar het HBO te gaan. Zijn mentor, mevrouw Hanssen, geeft aan: “Wij zijn erg trots op al onze geslaagde leerlingen. Wat erg bijzonder is, is dat Ruud geen enkele schooldag heeft verzuimd. Hij heeft nog nooit een schooldag gemist”.

Sander Dekker kwam aan in Nederweert en heel veel pers stond hem al op te wachten. Gezamenlijk zijn ze naar Ruud’ zijn huis gelopen en daar heeft de staatssecretaris aangebeld. “Ik had wel verwacht dat ik zou slagen, maar dit mediaspektakel had ik niet verwacht,” vertelt een trotse Ruud die de staatssecretaris en alle pers uitnodigde om binnen te komen.  Daar heeft Sander Dekker uitgelegd dat hij hoopt dat de cum laude-vermelding VMBO-leerlingen uitdaagt om een tandje bij te zetten. Het is net als de erkenning ‘Excellente school’ onderdeel van zijn excellentieprogramma.