Thema
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie

Natuur opleidingen

Ben jij een natuurliefhebber, ben je er vaak te vinden en ben je niet vies van werken in de natuur? Klinken woorden als natuurbeheer, waterbeheer en bosbeheer jou als muziek in de oren? Lijkt een baan in de groenvoorziening jou wel leuk? Bekijk dan onze natuur opleidingen eens. Waar je keuze ook naar uit gaat, we hebben vast en zeker een geschikte opleiding in de natuur voor je beschikbaar. Of je nu hovenier, milieu-inspecteur, opzichter/uitvoerder of vakman wilt worden: alles is mogelijk bij het CITAVERDE College! 

Bekijk onderstaand de natuur opleidingen van CITAVERDE. Niet wat je zoekt? Gebruik de zoekfilter om alle andere MBO richtingen te bekijken.

Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Entree-opleiding - Assistent Plant of (groene)leefomgeving Ben jij 16 jaar of ouder en heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs? Wil je toch naar het MBO? Dan kun je terecht bij de Entree-opleiding van CITAVERDE College! lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Medewerker groen en cultuurtechniek Als medewerker groen en cultuurtechniek ga jij voor het grotere werk. Grote plantsoenen, een visvijver of omvangrijke bestrating? Na deze opleiding kun jij je steentje bijdragen! lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Medewerker hovenier Met jouw groene vingers houd je je bezig met aanleggen en onderhouden van groen, vijvers en waterpartijen. Jij zorgt dat alles er netjes en groen bij ligt! lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Medewerker natuur, water en recreatie Gasten een topverblijf bezorgen tijdens hun vakantie? Dankzij jou ziet de vakantiestek er op en top uit. Je verzorgt het groen, onderhoudt de paden en doet kleine reparaties aan gebouwen.   lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Milieu-inspecteur Schone lucht en schoon water. Dat heeft jouw prioriteit! Draag je steentje bij met de opleiding tot milieu-inspecteur. lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Opzichter/uitvoerder groene ruimte (hovenier) Op deze niveau 4 hoveniersopleiding leer je zelf tuinen en parken vormgeven. Jij kunt tijdens projecten het overzicht bewaken over de planning en uitvoering. lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Opzichter/uitvoerder groene ruimte (natuur, water en recreatie) Om iedereen te laten genieten In bossen, natuur, op het water en op recreatieterreinen moet er heel wat gebeuren. Jij organiseert, coördineert en leidt dat in goede banen! lees meer Niv. 1 Niv. 2 Niv. 3 Niv. 4 Specialistenopleiding¬†- Leidinggevende team / afdeling / project Ben jij in het bezit van je niveau 3-diploma, heb je misschien zelfs al werkervaring opgedaan en wil je ook graag doorstromen naar niveau 4? Dan bieden we jou de éénjarige kopopleiding aan zodat jij je kunt specialiseren als leidinggevende.  lees meer
Er zijn nog 3 items om weer te geven

Natuur & water? Of recreatie?

Bos- en natuurgebieden zijn niet alleen de leefgebieden van waardevolle planten en dieren, maar zorgen ook voor houtproductie en voor gezondheidsvoordelen voor de mens. De natuur is het waard om beschermd te worden, en jij kunt hier voor zorgen! Via de uitstroomrichting natuur- en waterbeheer leer je bijvoorbeeld om de kwaliteit van natuur en water in Nederland op peil te houden. Er zijn echter ook andere mogelijkheden. Misschien kies je bijvoorbeeld liever een natuur opleiding in de richting van recreatie? Dan ben jij straks misschien organisator van (outdoor)activiteiten en zie je er op toe dat voorzieningen (zoals openbare zwemwateren) aan de gestelde (veiligheids)eisen voldoen. Of ga je nóg een andere richting op en zie jij uitdaging in het aanleggen en/of onderhouden van vijvers en waterpartijen? In al deze gevallen is een natuur opleiding bij CITAVERDE iets voor jou! 

Natuurbeheer, iets voor jou? 

Op ieder niveau (2,3 en 4) is er een passende opleiding te vinden op het gebied van natuurbeheer. De keus is aan jou waar jouw ambities liggen. Je kunt na het succesvol afronden van de opleiding altijd doorstromen naar een hoger niveau, om op deze manier je meer te specialiseren in natuurbeheer. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om direct aan de slag te gaan in het werkveld. Na de opleiding natuur kun je aan de slag bij diverse organisaties. Deze opleidingen zijn zowel in deeltijd (BBL) als in voltijd (BOL) te volgen.

Weet je niet precies welke opleiding het meest geschikt is voor je? Laat je dan adviseren door ons studie- en loopbaancentrum!