Algemeen
Niveau:Niveau 4 Type:Voltijd leren (BOL) Locatie:Maastricht Duur:3 jaar

Vakexpert voeding en voorlichting

Tijdens deze opleiding leer je alles over grondstoffen en ingrediënten, productieprocessen en voedselbereiding. Maar ook voedingspatronen en voedselveiligheid zijn belangrijke thema’s. Verschillende doelgroepen geef jij na deze opleiding adviezen. Of je draait mee in projecten om kantines op scholen gezonder te maken of de gezondheid in wijken te verbeteren. Want gezond eten en leven kan hartstikke leuk zijn! Word jij de nieuwe lifestylecoach van Limburg of daarbuiten?

Opbouw van de MBO- opleiding vakexpert voeding en voorlichting
Voor deze MBO niveau 4 opleiding vakexpert voeding en voorlichting start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over producten, voedselbereiding, voedselveiligheid en voedingspatronen. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept.

Vind je werken in de voedingssector sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij vakexpert voeding en technologie.

Wat leer je
Coachen en begeleiden

Jij houdt de wensen en de mogelijkheden van de klanten in het oog.

Presenteren en adviseren

Jij kunt voedingsplannen opstellen en weet deze enthousiast over te brengen op je klant.

Zelfstandig ondernemerschap

Jij kunt projectmatig werken en inspelen op de veranderende wereld om je heen. Linksom of rechtsom: jij brengt een gezonde leefstijl aan de man!

Eisen
Minimale leeftijd: 16 jaar

Vooropleiding

- Diploma niveau 3
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- VMBO leerwegen: KB, GL of TL

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld, ontvang je een diploma niveau 4 Vakexpert voeding en voorlichting (crebonummer 25464).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een HBO-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding Voeding en diëtiek, Docent en kennismanager voeding en communicatie of Fysiotherapie.

Beroepen

Na deze opleiding kun jij aan de slag als voedingsadviseur, voedingsconsulent, lifestylecoach, projectmedewerker op het gebied van voeding, medewerker in ambachtelijke levensmiddelenbedrijven, voorlichter in de voedingsmiddelenindustrie.

Kosten

Kosten MBO-opleiding vakexpert voeding en voorlichting
Lesgeld
BOL niveau 1-4

Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding vakexpert voeding en voorlichting zijn de kosten nog niet exact bekend. Meer info volgt.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  
Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Foto's meer
meer