Algemeen
Niveau:Niveau 4 Type:Voltijd leren (BOL) Locatie:Roermond Duur:3 jaar

Vakexpert voeding en technologie

Tijdens deze opleiding leer je alles over het veilig produceren van voedingsmiddelen die aan de kwaliteitseisen voldoen. Je stemt het productieproces af met anderen en overlegt hierover. Met dit diploma op zak kun je leidinggeven, plannen, maar ook goed inspelen op ontwikkelingen die van invloed zijn op het eindproduct. Zie jij dat processen beter kunnen? Dan pak jij dat voortvarend op! Word jij in Limburg of daarbuiten een belangrijke schakel in de levensmiddelenindustrie, grootste producerende industrie van Nederland?

Opbouw van de MBO- opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie
Voor deze MBO niveau 4 opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie opleiding start je in het eerste jaar in een gemeenschappelijk Green Life Sciences-programma. In dit jaar maak je kennis met de richtingen natuur en water, milieu en voeding en technologie. Ook krijg je algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. In het tweede leerjaar kun je kiezen voor de richting voeding en technologie. Daar word je bijgespijkerd op het gebied van bereiden, verwerken en verpakken van voedsel, voedselveiligheid, wet- en regelgeving, milieu, arbo en gezondheid. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept.

Deze opleiding is er ook op niveau 2 en niveau 3.

Wat leer je
Continu verbeteren

Jij voert veranderingen door als je denkt dat het proces beter kan.

Plannen

Je maakt de werkplanning en zorgt dat de medewerkers weten wat ze moeten doen.

Inspelen op veranderingen

Je speelt in op ontwikkelingen die van invloed zijn op de kwaliteit van voedsel en jouw eindproduct.

Eisen
Minimale leeftijd: 16 jaar

Vooropleiding

- Diploma niveau 3
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- VMBO leerwegen: KB, GL of TL

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld, ontvang je een diploma niveau 4 Vakexpert voeding en technologie (crebonummer 25463).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een HBO-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding International Fresh Business Management in Venlo aan de Fontys Hogeschool. Ook een opleiding Voedingsmiddelentechnologie aan de HAS of Docent en kennismanager consumptieve techniek is mogelijk.

Beroepen

Na deze opleiding kun jij aan het werk in de levensmiddelenindustrie. Je kunt hierbij denken aan banen zoals een allround procesoperator, productontwikkelaar, logistiek manager, laboratoriummedewerker, medewerker instellingskeuken, machineoperator, kwaliteitscontroleur of leidinggevende. Er is in deze sector veel vraag naar personeel!

Kosten

Kosten MBO-opleiding vakexpert voeding en technologie
Lesgeld
BOL niveau 1-4

Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding vakexpert voeding en technologie zijn de kosten nog niet exact bekend. Meer info volgt.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  
Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Foto's meer
meer