Algemeen
Niveau:Niveau 3 Type:Voltijd leren (BOL) Locatie:Heerlen, Horst Duur:3 jaar

Vakbekwaam medewerker dierverzorging

Voor de vakbekwaam medewerker dierverzorging zijn er geen geheimen meer op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en veilig en gezond werken. Ook kun jij na deze opleiding dieren trainen en gewenst gedrag stimuleren. En tot slot horen omgaan met klanten en werkzaamheden in de winkel oppakken er ook bij! Kortom, jij bent dierverzorger, adviseur in de winkel en kenner op het gebied van hygiëne en veiligheid in één! Help jij mee de huisdieren in Limburg en daarbuiten gezond te houden?

Opbouw van de MBO-opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging
De MBO niveau 3 opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de zorg voor dieren, hygiëne en gedragskenmerken, maar ook kennis van verkoop, voeding en het trainen van dieren. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Een voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO opleiding is Duits.
 
Deze opleiding is er ook op niveau 2 en niveau 4.

Wat leer je
Kennis en kunde over dieren

Jij weet alles over het verzorgen, behandelen en trainen van dieren.

Goed verantwoordelijkheidsgevoel

Je bent verantwoordelijk voor je werk, medewerkers, materialen en middelen.

Adviseren

Jij geeft klanten advies over hun dieren en benodigde producten.

Eisen
Minimale leeftijd: 16 jaar

Vooropleiding

-Diploma niveau 2
-VMBO KB

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie van je keuze.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 3 vakbekwaam medewerker dierverzorging (crebonummer 25541).

 

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 4-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding bedrijfsleider dierverzorging of dierenartsassistent paraveterinair

Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag in een asiel, pension, bij een hondenuitlaatservice of op een kinderboerderij. Maar ook in een dierenwinkel kun jij klanten adviseren en de boel draaiende houden.

Kosten

Kosten MBO-opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging
Lesgeld

BOL niveau 1-4
Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding Vakbekwaam medewerker dierverzorging moet je rekenen op ongeveer €125,- per jaar.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  
Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Foto's meer
meer