MBO Specialistenopleiding Leidinggevende team / afdeling / project 

Ben jij in het bezit van je niveau 3-diploma, heb je misschien zelfs al werkervaring opgedaan en wil je ook graag doorstromen naar niveau 4? Dan bieden we jou de éénjarige kopopleiding aan zodat jij je kunt specialiseren als leidinggevende. Tijdens deze BBL-opleiding krijg jij extra vaardigheden geleerd zodat jij kunt doorgroeien. Je volgt maar één dag in de week school, de rest van de week ben je aan het werk en pas je de opgedane kennis gelijk toe. Zo groei jij snel uit tot vakexpert in jouw beroep!

Wat kun je met dit MBO-diploma?

Na deze opleiding heb jij je eigen leiderschapsstijl ontwikkeld en kun je aan de slag als leidinggevend vakman binnen jouw gekozen beroep. Of je nou alle ins en outs weet van het hoveniersvak, teelt, bloemsierkunst of dierverzorging: jij bent in staat een team te leiden en daar resultaten mee te behalen. Je hebt interesse in mensen en bent op communicatief vlak sterk gegroeid. Je neemt de dagelijkse leiding van het personeel op je en overlegt met de bedrijfsleider of directeur over de werkwijze en het personeelsbeleid.

Daarnaast voer je natuurlijk ook uit, want jij hebt immers alle vakkennis in huis. Je stelt werkplanningen op en voert werkoverleg. Daar instrueer je het personeel en zorg je ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan voordat jullie aan de slag gaan. Tijdens je werkzaamheden houd je het tempo er lekker in en communiceer je continu met opdrachtgevers, directe collega’s en je leidinggevende. Zijn er knelpunten? Jij bent expert in je vakgebied en komt met een passende oplossing!

Bekijk de voordelen van de deeltijdopleiding
Lees meer

Wat leer je

Begeleidings- en coachingsvaardigheden Je stuurt het team aan en motiveert medewerkers om gestelde doelen te realiseren.
personeelsbeleid maken en uitvoeren Je adviseert en ondersteunt bij de werving en beoordeling van personeel.
verantwoordelijkheid en zelfstandigheid De resultaten van het team zijn in jouw handen, dus jij maakt én bewaakt de planning en de geleverde kwaliteit.

Eisen

Vooropleiding - Diploma niveau 3
Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met Bedrijfsopleidingen. Je vindt de contactgegevens onderaan op deze pagina.

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL):

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Alle opleidingsmodules kennen een praktische component met relevante bedrijfsbezoeken.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties in Limburg uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte cursus te volgen.

 

Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 4: Leidinggevende team / afdeling / project (crebonummer 25160).

Doorleren

Met je MBO-niveau 4 diploma op zak, kun je er uiteraard ook voor kiezen verder te studeren. 

Beroepen

Met deze niveau 4 leidinggevende specialisatie heb je alles in huis om aan de slag te gaan als leidinggevende van een team, afdeling of projectDe sector waar je dit in doet hangt af van je vooropleiding. 

Kosten MBO-opleiding Leidinggevende team / afdeling / project 

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BBL niveau 3-4 (deeltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2020-2021 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld  € 606,- voor BBL niveau 3 en 4.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BBL-opleiding leidinggeven op basis van vakmanschap zijn de totale kosten ongeveer € 400,-.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer