Algemeen
Niveau:Niveau 4 Type:Voltijd leren (BOL) Locatie:Roermond Duur:4 jaar

Milieu-inspecteur

Met je MBO niveau 4-diploma milieu inspecteur op zak, werk jij op werkvelden zoals milieu, bouw en leefomgeving, bodem, water, lucht, geluid, afvalstoffen, biodiversiteit, flora en fauna. Milieu en duurzaamheid zijn belangrijke aandachtsgebieden. Je bent deskundig, klantvriendelijk, overtuigend en standvastig. Na deze opleiding kun je zowel in Limburg als daarbuiten aan de slag in dit dynamische vakgebied!

Opbouw van de MBO-opleiding
De MBO niveau 4 milieu inspecteur start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over wet- en regelgeving, onderzoek en milieu. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO-opleiding is een programma waarbij je je voorbereidt op het HBO.  

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.
BOL niveau 4

Zoek jij een leuke opleiding in de richting van natuur? Kijk dan ook eens bij opzichter uitvoerder groene ruimte voor natuur, water en recreatie  of hovenier .

Wat leer je
Adviseren

Jij adviseert over natuur, ruimte, bodem, water en geluid.

Co├Ârdineren

Jij regelt en organiseert met gemak meerdere opdrachten naast elkaar.

Rapporteren

Jij brengt verslag uit aan de hand van je inspecties en voert hierover overleg.

Sociale weerbaarheid

Weerstand pak jij met een klantvriendelijke en besliste houding aan.

Eisen
Minimale leeftijd

16 jaar

Vooropleiding

Diploma niveau 3
- Overgangsbewijs van 3 naar 4 HAVO
- VMBO KL, GL of TL

Vragen?

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 4 Milieu inspecteur (crebonummer 25458).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau HBO-opleiding. De opleidingen Land- en watermanagement, HBO rechten en Milieukunde sluiten bijvoorbeeld goed aan.

Video's meer
meer
Beroepen

Na deze opleiding kun jij aan de slag bij een gemeente, provincie, een regionale uitvoeringsdienst (RUD/omgevingsdienst), een water- en heemraadschap of ingenieurs en adviesbureaus. Ook kun je werken bij een aannemer die onderzoek en sanering uitvoert of bij een productiebedrijf.

Kosten

Kosten MBO-opleiding milieu inspecteur
Lesgeld
BOL niveau 1-4

Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld.
Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding Milieu-inspecteur is het de precieze hoogte van dit bedrag nog niet bekend.

Vrijwillige (ouder)bijdrage 
Klik hier voor meer informatie.

Foto's meer
meer