Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:Werken en leren in deeltijd (BBL) Locatie:Bedrijfsopleidingen Duur:2 jaar

Medewerker voeding en technologie

Op de opleiding tot medewerker voeding en technologie leer je van alles over bereiden, verwerken en verpakken van voedsel. Jij kunt ingrediënten bij elkaar voegen, sorteren, producten klaar maken voor transport en begrijpt de machines. Ook heb jij aandacht voor arbo, milieu en gezondheid. Na deze opleiding kom jij terecht in de levensmiddelenindustrie, de grootste producerende industrie van Nederland. Draag jij hieraan een steentje bij in Limburg of daarbuiten?

Opbouw van de MBO-opleiding medewerker voeding en technologie
De MBO niveau 2 opleiding medewerker voeding en technologie is alleen te volgen in de BBL-variant. Je gaat meestal één dag per week naar school en werkt vier dagen bij een erkend leerbedrijf. Op school krijg je algemeen vormend onderwijs met vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Het is de ideale manier om werken en leren te combineren!

Deze opleiding is er ook op niveau 3 en niveau 4.

Wat leer je
Nauwkeurig werken

Je voegt ingrediƫnten bij elkaar, stelt apparatuur in en neemt monsters.

Gedisciplineerd werken

Je sorteert en verpakt het eindproduct, voert het af naar de opslag voor transport.

Technisch inzicht

Je kunt goed met machines omgaan en ze schoonmaken en onderhouden.

Eisen
Minimale leeftijd: 16 jaar

Vooropleiding

- Diploma niveau 1
- Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
- VMBO leerwegen: BB, KB, GL of TL

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 2 medewerker voeding en technologie (crebonummer 25460).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding vakbekwaam medewerker voeding en technologie.

Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag bij een productiebedrijf, een instellingskeuken of bakkerij. Hierbij kun je denken aan een baan als laboratoriummedewerker of medewerker instellingskeuken.

Kosten

Kosten MBO-opleiding medewerker voeding en technologie
Lesgeld
BBL niveau 1-2

Kosten BBL niveau 1-2 voor schooljaar 2017-2018: € 236,- (Als uw kind op 1 augustus jonger is dan 18 jaar, hoeft u geen cursusgeld te betalen.)

Foto's meer
meer