Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:Werken en leren in deeltijd (BBL) Locatie:Roermond Duur:2 jaar

Medewerker natuur, water en recreatie

Tijdens opleiding medewerker natuur, water en recreatie word je opgeleid voor een job in de recreatiesector. Dat kan in Limburg, maar ook buiten onze provincie of zelfs in het buitenland zijn er mogelijkheden voor stages en je baan later. Jij leert alles rondom het zorgen voor een topverblijf voor je gasten!

Opbouw van de MBO-opleiding
De MBO niveau 2 opleiding natuur, water en recreatie start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Denk hierbij aan sport, spel, landschapskunde, waterbeheer of flora en fauna. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Een voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO-opleiding is cultuurtechniek of Duits.  

In dit overzicht vind je de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.

Deze recreatieopleiding is er ook op niveau 3 en niveau 4. Vind je werken in de natuur sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij medewerker groen en cultuurtechniek of medewerker hovenier .

Wat leer je
Kennis van de omgeving

In de natuur en/of op recreatieterreinen vind jij je weg.

Samenwerken

Je leert werken in teamverband of onder verantwoordelijkheid van een leidinggevende.

Klantgerichtheid

Zeker in de recreatiesector heb jij een klantgerichte houding.

Eisen
Minimale leeftijd

16 jaar

Vooropleiding

- Diploma niveau 1
- Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
- VMBO leerwegen: BL, KL, GL of TL

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 2 Medewerker natuur, water en recreatie (crebonummer 25453).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Video's meer
meer
Beroepen

Met dit diploma op zak werk je in de recreatiesector en zorg jij ervoor dat de gasten een onvergetelijke vakantie hebben. Je helpt mee met de uitvoering van programma’s, voert reparaties en/of onderhoudswerkzaamheden uit en je bent een vraagbaak voor gasten op bijvoorbeeld de camping. Ook kun jij het zwembadwater op de camping of in het vakantiepark controleren.

Kosten

Kosten MBO-opleiding medewerker natuur, water en recreatie
BBL niveau 1-2

Als uw kind op 1 augustus jonger is dan 18 jaar, hoeft u geen cursusgeld te betalen.
Als uw kind op 1 augustus 18 jaar of ouder is, betaalt u wel cursusgeld. Kosten BBL niveau 1-2 voor schooljaar 2017-2018: € 236,-

BOL niveau 1-4
Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld.
Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Hieronder valt alles wat nodig is om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, is hier te vinden.

Vrijwillige (ouder)bijdrage 
Klik hier voor meer informatie.

Foto's meer
meer