Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:BOL Locatie:Heerlen, Horst, Roermond Duur:2 jaar

Medewerker dierverzorging 

Op de opleiding tot medewerker dierverzorging leer je van alles over verzorging, hygiëne en gedrag van dieren. Als jij dierverzorger wil worden, staan diergezondheid, dierenwelzijn en veiligheid van mens en dier bij jou op nummer 1. Jij hebt een proactieve houding en werkt met oog voor een schone, nette en werkbare omgeving. Help jij gezinnen in Limburg en daarbuiten met de gezondheid van hun huisdieren?

Opbouw van de MBO-opleiding medewerker dierverzorging
De MBO niveau 2 opleiding medewerker dierverzorging start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de zorg voor dieren, hygiëne en gedragskenmerken. In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Een voorbeeld van een keuzedeel voor deze MBO opleiding is een verdieping in diergedrag, dierenwelzijn en ethiek.
 
Deze opleiding is er ook op niveau 3 en niveau 4.

Wat leer je
Zorgzaamheid

Jij biedt dieren een schone, veilige, en verzorgde leefomgeving.

Sociale vaardigheden

Jij bent een echte teamplayer en klantvriendelijk.

Je proactief opstellen

Bij afwijkend gedrag van de dieren weet jij op de juiste manier te reageren.

Eisen
Minimale leeftijd: 16 jaar

Vooropleiding

-Diploma niveau 1
-VMBO leerweg BB

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie van je keuze.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma niveau 2 medewerker dierverzorging (crebonummer 25448).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding vakbekwaam medewerker dierverzorging.

Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag bij een dierenwinkel, asiel, pension, bij een hondenuitlaatservice of op een kinderboerderij.

Locaties

Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Decaan Eti├źnne Beckers

Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Decaan Roger Verstappen

Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Decaan Pieter-Jan Heijnen

Kosten

Kosten MBO-opleiding medewerker dierverzorging
Lesgeld

BOL niveau 1-4
Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-
 

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding Medewerker dierverzorging moet je rekenen op ongeveer €125,- per jaar.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  
Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Foto's meer
meer