Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:Voltijd leren (BOL) Locatie:Horst Duur:2 jaar

Medewerker bloem, groen en styling

Jij bent creatief, hebt oog voor trends en weet na deze opleiding hoe je met bloemen en planten kleur, sfeer en een gevoel overbrengt. Dankzij jouw bijdrage zien bijvoorbeeld winkels, huwelijkslocaties, woonhuizen, terrassen en werkomgevingen in Limburg er nét een beetje mooier, beter en leuker uit!

Opbouw van de MBO-opleiding
De MBO niveau 2 opleiding medewerker bloem, groen en styling start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de producten, een bloemwerk maken en etaleren.  In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze MBO-opleiding zijn trends en bloemwerk en klantgericht communiceren.  

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.
BOL niveau 2

Deze opleiding is er ook op niveau 3 en er zijn twee opleidingen op niveau 4.

Wat leer je
Groene decoraties maken

Jij maakt bloemwerken, presentaties en groene decorstukken.

Styling

Jij kiest de materialen en middelen voor een winkel of locatie.

Klantgericht werken

Je hebt commercieel inzicht en je bent kostenbewust.

Eisen
Minimale leeftijd

16 jaar

Vooropleiding

-Diploma niveau 1
-Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
-VMBO leerwegen: BL, KL, GL of TL

Heb je vragen over de toelatingseisen?

Neem dan contact op met de locatie van je keuze.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 2 Medewerker bloem, groen en styling (crebonummer 25443).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Video's meer
meer
Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag in een tuincentrum, decoreer- of stylingsbedrijf of in een bloemenzaak.

Kosten

Kosten MBO-opleiding medewerker bloem, groen en styling
BOL niveau 1-4
Lesgeld

Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld. Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding Medewerker bloem, groen en styling moet je rekenen op ongeveer € 290,- per jaar.

Vrijwillige (ouder)bijdrage
Klik hier voor meer informatie.

Foto's meer
meer