Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:Voltijd leren (BOL), Werken en leren in deeltijd (BBL) / Brancheopleidingen Locatie:Roermond Duur:2 jaar

MBO Medewerker agrarisch loonwerk

Een agrarisch medewerker werkt in de buitenlucht op verschillende locaties. Jij bent het visitekaartje van het loonbedrijf en gaat respectvol met bodem en gewas om. Jouw agrarisch werk wordt de nieuwe schakel in de productie van voedsel in Limburg of daarbuiten.

Opbouw van de MBO-opleiding

De MBO niveau 2 opleiding medewerker agrarisch loonwerk start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de bodem, gewassen, machines en gereedschappen.  In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze MBO-opleiding zijn cultuurtechniek en precisie landbouw.  

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.

Deze opleiding is er ook op niveau 3. Vind je werken in de agrosector sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij medewerker teelt  of medewerker veehouderij .

Wat leer je
Voorbereidende werkzaamheden

Jij maakt machines en werktuigen klaar voor gebruik.

Productie en transport

Je levert een bijdrage aan het zaaien of oogsten en transport van gewassen.

Zorgvuldig werken

Jij zorgt voor veilige, nette werktuigen, gereedschappen, machines en apparaten.

Danny vertelt over ... meer verhalen
" Ik werk graag met grote machines, daarom heb ik gekozen voor de BBL-opleiding Loonwerk bij CITAVERDE College Roermond.  "
meer verhalen
Eisen
Minimale leeftijd

16 jaar

Vooropleiding

-Diploma niveau 1
-Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
-VMBO leerwegen: BL, KL, GL of TL

Vragen?

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 2 Medewerker agrarisch loonwerk (crebonummer 25532).

Doorleren

Na de opleiding Medewerker agrarisch loonwerk niveau 2 kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Beroepen

Jij kunt na je opleiding aan de slag bij een machinegroothandel, (gemeentelijke) groendiensten, weg- en waterbouwbedrijven of als agrarisch medewerker bij een loonwerkbedrijf of een akkerbouwbedrijf.

Kosten

Kosten MBO opleiding medewerker agrarisch loonwerk

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

Lesgeld

BBL niveau 1-2 (deeltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2018-2019 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 240,- voor BBL niveau 1 en 2.

BOL niveau 1-4 (voltijd)

Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2018-2019 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.155,- voor BOL-onderwijs.

Leer- en hulpmiddelen

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding medewerker agrarisch loonwerk  moet je voor boeken, readers en dergelijke rekenen op ongeveer € 300,- in het eerste studiejaar en ongeveer € 150,- in het tweede leerjaar. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 250,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig. Voor de BBL-opleiding medewerker agrarisch loonwerk  zijn de totale kosten ongeveer € 400,- voor leermiddelen en € 250,- voor persoonlijke beschermingsmiddelen.

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Foto's meer
meer
Medewerker agrarisch loonwerk
TRY-OUT CITAVERDE COLLEGE Ontdek de opleiding Medewerker agrarisch loonwerk in het echt! Volg een Try-Out bij CITAVERDE College.
Neem deel aan de Try out van CITAVERDE