Algemeen
Niveau:Niveau 2 Type:Voltijd leren (BOL), Werken en leren in deeltijd (BBL) Locatie:Roermond Duur:2 jaar

Medewerker agrarisch loonwerk

De medewerker agrarisch loonwerk werkt meestal in de buitenlucht op verschillende locaties. Jij bent het visitekaartje van het loonbedrijf en gaat respectvol met bodem en gewas om.  Jouw agrarisch werk wordt de nieuwe schakel in de productie van voedsel in Limburg of daarbuiten.

Opbouw van de MBO-opleiding
De MBO niveau 2 opleiding medewerker agrarisch loonwerk start met een basisfase met algemene vakken zoals taal, rekenen, loopbaan en burgerschap. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Denk hierbij aan kennis over de bodem, gewassen, machines en gereedschappen.  In je profielfase ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting. De studie gaat meer in op wat je voor jouw beroep moet kennen en kunnen. Tot slot kun je je studie helemaal eigen maken met een keuzedeel, waarin je je kennis verbreedt of verdiept. Voorbeelden van keuzedelen voor deze MBO-opleiding zijn cultuurtechniek en precisie landbouw.  

Bekijk in onderstaande overzichten de studenttevredenheid, slagingspercentages, kans op werk, kans op stages en het gemiddelde startsalaris voor deze opleiding.
BOL niveau 2
BBL niveau 2

Deze opleiding is er ook op niveau 3. Vind je werken in de agrosector sowieso leuk? Kijk dan ook eens bij medewerker teelt  of medewerker veehouderij .

Wat leer je
Voorbereidende werkzaamheden

Jij maakt machines en werktuigen klaar voor gebruik.

Productie en transport

Je levert een bijdrage aan het zaaien of oogsten en transport van gewassen.

Zorgvuldig werken

Jij zorgt voor veilige, nette werktuigen, gereedschappen, machines en apparaten.

Danny vertelt over ... meer verhalen
" Ik werk graag met grote machines, daarom heb ik gekozen voor de BBL-opleiding Loonwerk bij CITAVERDE College Roermond.  "
meer verhalen
Eisen
Minimale leeftijd

16 jaar

Vooropleiding

-Diploma niveau 1
-Overgangsbewijs van 2 naar 3 HAVO
-VMBO leerwegen: BL, KL, GL of TL

Vragen?

Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op met de locatie.

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Voor algemene vakken zoals Nederlands en wiskunde maak je een schriftelijk examen. Voor de praktijkvakken doe je proeven van bekwaamheid (PvB). Als je alle examens hebt gehaald en je stage positief is beoordeeld ontvang je een diploma niveau 2 Medewerker agrarisch loonwerk (crebonummer 25532).

Doorleren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een niveau 3-opleiding.

Beroepen

Jij kunt na deze opleiding aan de slag bij een loonwerkbedrijf of een akkerbouwbedrijf, een machinegroothandel, (gemeentelijke) groendiensten of weg- en waterbouwbedrijven.

 

Kosten

Kosten MBO-opleiding medewerker agrarisch loonwerk
Lesgeld
BBL niveau 1-2

Als uw kind op 1 augustus jonger is dan 18 jaar, hoeft u geen cursusgeld te betalen.
Als uw kind op 1 augustus 18 jaar of ouder is, betaalt u wel cursusgeld. Kosten BBL niveau 1-2 voor schooljaar 2017-2018: € 236,-

BOL niveau 1-4
Als uw kind op 1 augustus voltijds mbo volgt en jonger is dan 18 jaar, betaalt u geen lesgeld.
Als uw kind op 1 augustus van het cursusjaar 18 jaar of ouder is, moet u lesgeld betalen. Het lesgeld bedraagt voor schooljaar 2017-2018: €1.137,-

Leer- en hulpmiddelen
Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Een uitgebreide omschrijving van wat er allemaal valt onder leer- en hulpmiddelen, vind je hier.

Voor deze opleiding Medewerker agrarisch loonwerk moet je rekenen op ongeveer € 200,- per jaar.

Vrijwillige (ouder)bijdrage 
Klik hier voor meer informatie.

Foto's meer
meer