Entree-opleiding - Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie

Ben jij 16 jaar of ouder en heb je geen diploma van het voortgezet onderwijs? Wil je toch naar het MBO?
Dan kun je terecht bij de Entree-opleiding van CITAVERDE College!

Hier leer je het MBO kennen en het werkveld waar je later wilt gaan werken. Het programma duurt een jaar. Je krijgt lessen op school en loopt stage. Een vast team van docenten zal jou begeleiden en coachen. Hiermee heb je meer kansen op een baan die bij je past. 

Leerwegen

  • BOL (Beroepsopleidende leerweg): 60% school en 40% stage.
  • BBL (Beroepsbegeleidende leerweg): 20% school en 80% werken.

Tijdens de opleiding leer je over de voedingsmiddelenindustrie en werken in de horeca. Je bent bezig met verschillende voedingsmiddelen zoals versproducten of basisingrediënten van mengvoeders voor dieren. Met jouw opgedane werknemersvaardigheden en beroepshouding assisteer bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen. Na deze opleiding heb je ook de basiskennis om een niveau 2-opleiding te starten.

Werkwijze

Natuurlijk is hygiëne heel belangrijk. Je hebt aandacht voor de kwetsbaarheid en de bederfelijkheid van voedingsmiddelen. Ook ga je op een correcte wijze om met leveranciers en chauffeurs.

Bekijk de voordelen van de deeltijdopleiding
Lees meer

Wat leer je

hygiënisch werken Jij hebt aandacht voor hygiëne en kwetsbaarheid van voedingsmiddelen.
basiskennis voedingsproducten Jij assisteert bij verwerken van voedingsproducten en maakt ze klantgereed.
klantgericht werken Jij bent vriendelijk en correct in de omgang met gasten, klanten, bezoekers, collega’s en anderen.

Eisen

MINIMALE LEEFTIJD 16 jaar of ouder
VOOROPLEIDING Een entree-opleiding kun je alleen doen als je géén diploma hebt.
Vragen Heb je vragen over de toelatingseisen? Neem dan contact op via:
E: bedrijfsopleidingen@citaverde.nl
T: 0475 - 389 190

Voordelen van deze opleiding in deeltijd (BBL):

  • Werken en leren combineren: 1 dag(deel) onderwijs per week en doorgaans 4 dagen werken bij een erkend leerbedrijf.
  • In overleg met de sectorcoördinator wordt gekeken op welk moment je het beste met de opleiding kunt starten, individueel of als groepstraject.
  • Je krijgt les van praktijkgerichte vakdocenten en specialisten uit het werkveld.
  • De opleiding kan op diverse locaties in Limburg uitgevoerd worden.
  • Diverse opleidingsmodules zijn op aanvraag ook als aparte cursus te volgen.
Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Je doet aan het eind van je opleiding op verschillende manieren examen. Als je alle examens hebt gehaald ontvang je een diploma Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie (crebonummer 25260).

Doorleren

Na je Entree-opleiding Assistent horeca, voeding of voedingsindustrie kun je met je mentor in overleg of een niveau 2 opleiding voor jou haalbaar is. Ook kun je er voor kiezen om aan het werk te gaan. Met je diploma heb je in ieder geval een goede basis gelegd voor je verdere loopbaan in het beroep!

Beroepen

Je werkt in de voedings- en mengvoederindustrie, horeca of de sector brood- en banket. Je werkt met veel verchillende voedingsmiddelen zoals versproducten of basis ingrediënten van mengvoeders voor dieren. In de horeca werk je in een restaurant, zalencomplex, café, fastservice-bedrijf, cateringbedrijf of kiosk met voedingsmiddelen. In de sector brood en banket werk je in een grootbedrijf of in het kleinbedrijf bij een ambachtelijke brood- en/ of banketbakkerij of bij een  atisserie. Je assisteert vooral bij de productie, verwerking en verpakking van voedingsmiddelen.bedrijfsopleidingen@citaverde.nl

KOSTEN ENTREE-OPLEIDING - Assistent Horeca, voeding of voedingsindustrie 

De kosten van je studie hangen af van je leeftijd, je leerweg (BOL of BBL) en je gekozen opleiding.

LESGELD

BOL niveau 1-4 (voltijd)
Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 1.216,- voor BOL-onderwijs.

BBL niveau 1-2 (deeltijd)
Ben je op 1 augustus van het komende schooljaar nog geen 18 jaar? Dan hoef je geen lesgeld te betalen. Ben je op 1 augustus 18 jaar of ouder? Dan betaal je wel lesgeld. Voor schooljaar 2021-2022 bedraagt het wettelijk vastgestelde lesgeld € 253,- voor BBL niveau 1 en 2.

LEER- EN HULPMIDDELEN

Hieronder valt alles wat je nodig hebt om het onderwijs te kunnen volgen. De kosten hiervan verschillen en zijn afhankelijk van de gekozen opleiding en het leerjaar. Voor een uitgebreide omschrijving van wat hier allemaal onder valt bij leer- en hulpmiddelen.

Voor de BOL-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie moet je rekenen op ongeveer € 345,-. Daarnaast schaf je persoonlijke beschermingsmiddelen aan voor ongeveer € 50,-. Voor deze opleiding heb je ook een laptop nodig die je kunt lenen op school. Voor de BBL-opleiding assistent horeca, voeding of voedingsindustrie zijn de totale kosten ongeveer € 345,- .

Vrijwillige (ouder)bijdrage  

Bekijk onze informatie over de vrijwillige ouderbijdrage bij CITAVERDE College.

Meer weten?

Wil je meer weten over kosten en tegemoetkomingen? Lees dan verder bij kosten MBO.

Lees meer