Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

 

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Procesoperator in de voeding of Natuurbeheerder.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land.Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

DIER

Bij de opleiding Paardensport kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen. 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Locatie Directeur: Roy Palmen (interim)
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
28 SEPTEMBER 2018 van 09.00-16.00 WELKOM OP DE 13e REANIMATIE-ESTAFETTE OP HET CITAVERDE COLLEGE te ROERMOND Wekelijks worden 300 Nederlanders getroffen door een hartstilstand. Als binnen 6 minuten wordt gereanimeerd, is de kans groot dat zij deze hartstilstand overleven. Het is dus van levensbelang wie er bij een hartstilstand in de directe nabijheid is met kennis, kunde en vooral lef om snel en effectief te handelen en zo een leven te redden. Uit onderzoek blijkt dat in Limburg slechts 15 procent van de inwoners een reanimatietraining heeft gevolgd en een nog kleiner aantal deze vaardigheden op peil houdt. Dit betekent dat de meeste mensen niet weten hoe ze moeten handelen bij een hartstilstand. Als alle scholen “reanimeren” in hun lessenpakket opnemen zou binnen afzienbare tijd de hele samenleving in staat zijn om te handelen bij een hartstilstand. In Roermond geven we op 28 september 2018 met de reanimatie-estafette een start aan een veiliger leven voor iedereen en daar zijn we ontzettend trots op. Op deze 13e reanimatie-estafette die op 28 september wordt gehouden op de Jagerstraat 6 te Roermond van 09.00-16.00 komen 1500 leerlingen naar de locatie van het CITAVERDE College VMBO & MBO te Roermond. VMBO & MBO leerlingen krijgen reanimatie-instructie op poppen. Verder zullen er deze diverse workshops zijn op het gebied van gezondheid en is het mogelijk om veel informatie te krijgen in de diverse gezondheidsstands en gratis cholesterol-, bloedsuiker- en bloeddrukmetingen te laten doen. Een gratis hartecho laten maken behoort ook tot de mogelijkheden Als CITAVERDE College staan wij voor een beter, mooier en leuker LEVEN. Afgelopen schooljaar werd dat LEVEN voor een van onze studenten realiteit. Ze heeft op straat een toevallige passant succesvol gereanimeerd met de kennis en kunde die ze op onze school had opgedaan. Dat is waar we het samen voor doen! Charlotte Custers adjunct-directeur CITAVERDE MBO ROERMOND
Zomaar een dag op het CITAVERDE College MBO Roermond. Er wordt hard gewerkt in drietallen en een talententest brengt uitkomst over de te volgen richtingen.
Zomaar een dag op het CITAVERDE College Roermond MBO Er wordt hard gewerkt aan de aanleg van een prachtige vijver. Er moeten een aantal leidingen worden omgelegd maar daar draaien deze studenten hun hand niet voor om.
MBO Paardensport en paardenhouderij CITAVERDE College Roermond Wat een toppers die BBL studenten van ons! Gezellige en leerzame praktijkdag gehad op Equestrian Centre de Peelbergen. Rijden olv onze docent meneer Motmans, exterieurleer door mevrouw Smits, en klas 3 kreeg uitleg over het organiseren van een evenement op Grandorse door mevrouw Pruijsten. Geweldige inzet gezien door de studenten en de begeleiders. En wat een geweldige accommodatie om gebruik van te kunnen maken....ook nu geldt: samen tillen we de hippische sector naar een hoger plan!
Zomaar een dag op het MBO Citaverde College. Stoere mannen en vrouwen aan het werk, uitleg van de docent is fijn en nodig.
opleiding MBO Green Life Sciences - CITAVERDE College Roermond. DE opleiding voor de toekomst met veel kans op een goede en uitdagende baan. https://www.1limburg.nl/onderzoek-gezond-voedsel-aantrekkelijker-maken-voor-jeugd Onderzoek: gezond voedsel aantrekkelijker maken voor jeugd Lees hier meer...
Isa is de CITAVERDE Ambassadeur 2018! Isa Vullers is gekozen tot CITAVERDE Ambassadeur 2018. Zij vertegenwoordigt daarmee CITAVERDE College bij drie challenges in het YouTubeprogramma Mbo’ers pakken aan. Die programma’s hebben een Expeditie Robinsonachtige setting en de presentator is Jan Versteegh. De eerste challenge De winnaar van de drie challenges mag zich een jaar lang de landelijke Ambassadeur van het MBO noemen. De eerste challenge vindt plaats op 27 augustus op de landelijke opening van het mbo-jaar in aanwezigheid van Koning Willem Alexander. Kijk maandagmiddag live mee met het event https://t.co/VGJreb8ayl De challenges kun je vanaf 27 augustus volgen via YouTube.com/ditismbo. Isa is derdejaars student Paardensport en -houderij en heeft, als dressuurtalent, gekozen voor de sportopleiding. Zij zegt zelf over haar nominatie: "Ik ben heel blij en ontzettend trots op mijn nominatie. Ik zie het als een kans die ik graag met 2 handen aanpak. Het is een hele eer om genomineerd te zijn. En ik ga natuurlijk heel erg mijn best doen en er vooral van genieten!" 27 augustus: opening mbo-jaar 2018 | MBO Raad Vanaf komend studiejaar start een nieuwe traditie in het mbo: de officiële opening van het mbo-jaar. De opening, steeds georganiseerd in een andere regio, is een memorabel moment voor studenten, medewerkers van mbo-scholen, met betrokkenheid van (lokale, regionale en landelijke) partners als het be...