MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag om mooie tuinen en parken aan te leggen en te onderhouden. Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde.

Studenten met een passie voor natuur die graag iets bijdragen aan een beter milieu leren ontdekken alles over flora en fauna bij de opleidingen natuur, water en recreatie en adviseur leefomgeving. Zij zorgen ervoor dat we van de natuur kunnen genieten en dat regels worden nageleefd. De natuuropleidingen starten in een breed eerste jaar. Hier maak je kennis met de werelden van hovenier, loonwerk, leefomgeving, natuur, water en recreatie en stel je definitieve studiekeuze nog een jaar uit.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines.  De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land en in stedelijk gebied. Techniek en innovatie is hun specialiteit! Ook zij starten in een breed eerste jaar.  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Onze agenda Wat er gaat gebeuren
Bekijk agenda
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Maak kennis met onze MBO opleidingen en volg een TRY-OUT https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/ of kom naar onze OPEN DAG op donderdag 6 februari 2020 van 17.30-20.30 https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/ Op 12 december 2019 van 14.00-17.00 bent u van harte welkom op onze kerstmarkt op de Jagerstraat 6 te Roermond. U kunt dan kennis maken met de ondernemingsgeest van onze studenten.
๐—ฉ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฎ๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฒ ๐—–๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป๐˜๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ/๐—œ๐—ป๐—ณ๐—น๐˜‚๐—ฒ๐—ป๐—ฐ๐—ฒ๐—ฟ Ben jij gek van paarden, creatief, representatief en niet bang om voor de camera je verhaal te doen? Ben je ambitieus, kun je goed schrijven, niet verlegen, kom je uit Limburg of Brabant en wil jij dรฉ nieuwe influencer worden van hippisch Nederland? ๐Ÿด Kijk voor de volledige vacature op https://www.ehscommunications.com/vacatures/
MBO Paardenhouderij en Paardensport CITAVERDE College ROERMOND - voor hun internationale stage zitten Zoรซ en Loyd in Griekenland. Naast lesgeven aan toeristen hebben ze ook tijd om lekker zelf te rijden en te genieten van de mooie omgeving met temperaturen rond de 20 graden.
Paardensport en Paardenhouderij MBO CITAVERDE College Roermond in de eigen VIP lounge op de JIM- Jumping Indoor Maastricht.
MBO CITAVERDE ROERMOND - gala JIM - We hebben onze studenten, ons STERBEDRIJF animal embryo centrum Maria hoop en onze topdocenten in het zonnetje gezet met een tafel op het gala.
RETAIL MBO CITAVERDE College ROERMOND - Vanmiddag hebben de studenten MBO Retail een excursie gehad naar het distributiecentrum van LIDL Weert in het kader van het ontvangen van goederen en de verwerking ervan. Een heel leuke, interessante en leerzame middag.
We zijn er klaar voor. Vandaag MBO open dag van 10.30-13.30 CITAVERDE ROERMOND Jagerstraat 6
De OPEN DAG van het CITAVERDE College MBO is nog in volle gang en wat een enorme drukte. Fantastisch deze belangstelling voor onze opleidingen NATUUR, RETAIL, PAARD, LOONWERK en nog veel meer. De poffertjes van de BIKBUS zijn overheerlijk dus pak je op en kom. We zijn er nog tot 13.30. Wil je nog meer informatie over een of meerdere van onze opleidingen? Meld je dan aan voor onze TRY-OUTS: https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/
Een geweldig geslaagde open dag van het MBO CITAVERDE Roermond. Veel bezoekers en geรฏnteresseerde kandidaten voor onze opleidingen. Mooi dat er zoveel belangstelling is. Genieten van de inzet van studenten, docenten en alle overige medewerkers. Ook een speciaal bedankje voor alle bedrijven die hebben meegewerkt om te laten zien wat allemaal mogelijk is met onze opleidingen. Wil je nog meer informatie over een of meerdere van onze opleidingen? Meld je dan aan voor onze TRY-OUTS: https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/
Ook het MBO was op de VMBO open dag al goed vertegenwoordigd. Ook voor vierdeklassers al een mooi moment om informatie te krijgen onder meer over de NATUUR- en RETAIL opleidingen. Er werd al druk verkocht in de CITAVERDE gezondheidswinkel met dank aan Schreurs Versboerderij te Roermond. MORGEN open dag MBO van 10.30-13.30. Van harte welkom