Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBOlocatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke recreatie- en paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie in kwijt kunnen.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Hou je van buiten werken? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Voedingstechnoloog of Natuurbeheerder.

Kijk op school niet raar op als je een groep sportievelingen voorbij ziet komen. Dat zijn onze recreatiestudenten! Wil jij ook leren over gastvrijheid, facility, sport en natuurbeheer in de recreatiebranche? Dan zit je hier op de goede plek.

DIER

Bij de opleiding Paardensport kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. Ook liefhebbers van huisdieren kunnen bij CITAVERDE College Roermond terecht voor een opleiding. Als dierverzorger weet jij hoe je hen gezond en happy houdt! 

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines. De loonwerkstudenten leren deze in te zetten voor de grote klussen op het land.Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College voel jij je thuis. 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Locatie Directeur: Frans Schatorjé
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar 👉 http://bit.ly/2O0MaeU! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, kosten, lestijden en schoolvakanties/vrije dagen.
Start jij na de vakantie met een MBO-opleiding bij CITAVERDE College? We hebben een aantal belangrijke zaken en tips voor je op een rijtje gezet: 👉 http://bit.ly/2m8106D
Onze nieuwe hindernis. Op de berg. Fantastische zandpiste. Hippische opleidingen. Trots!
144 kandidaten 132 geslaagden = 91,7 % 12 gezakt = 8,3 % Verwacht 138 geslaagd = 95,8 %
Aflevering 4 van #BazenvanhetMBO gaat over een een échte waterbaas: Demi van Citaverde College Roermond MBO! Ze loopt stage bij het Waterschap en vertelt je alles over haar werkzaamheden 🌊. Samen met haar collega's trekt ze de natuur in om het Limburgse water in goede banen te leiden. We vinden haar bij de bouwwerken van de bevers. Bekijk de video snel hier: https://youtu.be/CB6wGdxB7vA #BazenvanhetMBO - Afl. 4 - DEMI JUWETT In aflevering 4 brengen we je Demi! Zij is een echte waterbaas! Samen met haar collega's trekt ze de natuur in om het Limburgse water in goede banen te leide...
Allerlei gezellige activiteiten op het MBO RO 41 hoveniers en RO31 loonwerk hebben heerlijk gewokt, RO2.1 Dierverzorging heeft een prachtig dierenpark in Duitsland bezocht.
Pasen 2018.: Studenten van de MBO opleiding Sport, Recreatie & Toerisme komen onze leerlingen trakteren op chocolade paaseitjes.
Evaluatieweek 2018 VMBO Roermond: Tractoren Veilig in het Verkeer. Een activiteit van VOMOL waarin MBO loonwerk laat zien hoe er met tractoren en landbouwmachines in het verkeer omgegaan moet worden.