Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBOlocatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke recreatie- en paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie in kwijt kunnen.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Hou je van buiten werken? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Voedingstechnoloog of Natuurbeheerder.

Kijk op school niet raar op als je een groep sportievelingen voorbij ziet komen. Dat zijn onze recreatiestudenten! Wil jij ook leren over gastvrijheid, facility, sport en natuurbeheer in de recreatiebranche? Dan zit je hier op de goede plek.

DIER

Bij de opleiding Paardensport kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. Ook liefhebbers van huisdieren kunnen bij CITAVERDE College Roermond terecht voor een opleiding. Als dierverzorger weet jij hoe je hen gezond en happy houdt! 

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines. De loonwerkstudenten leren deze in te zetten voor de grote klussen op het land.Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College voel jij je thuis. 

Ontdek alle MBO-opleidingen

 

 

Locatie Directeur: Frans Schatorjé
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Citaverde College Roermond Hoveniersopleidingen legt een prachtige tuin aan bij Hiltho lifestylebeurs in Horst. Een knappe prestatie die natuurlijk het L1 nieuws haalde.
https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/medewerker-hovenier/ MBO niveau 2 opleiding hovenier | Citaverde.nl Volg je opleiding groen bij het CITAVERDE College in Limburg! Lees hier over onze opleiding medewerker hovenier.
Stichting (GE) RED GEREEDSCHAP Op 25 oktober a.s. komt Stichting RED GEREEDSCHAP tussen 09.00-12.30 bij ons oud gereedschap ophalen. Ralph Bouchez, instructeur Techniek op het CITAVERDE College te Roermond wil graag zoveel mogelijk oud en beschadigd gereedschap overhandigen aan de stichting. Helpt u mee? Een mooi initiatief dat u kunt steunen met uw oude gereedschap. Hoe werkt deze stichting? Het werk van Gered Gereedschap begint met de concrete aanvragen voor gereedschap van scholen en ontwikkelingsorganisaties in Afrika, Azië of Zuid-Amerika Het gereedschap wordt nadat dit is opgehaald in een van de werkplaatsen van de stichting opgeknapt en vervolgens wordt dit gerecycled gereedschap verzameld in zeecontainers en verscheept naar de eindbestemming. Heb je oud of beschadigd gereedschap? Neem contact op met Ralph Bouchez r.bouchez@citaverde.nl
JARI van den Biggelaar uit Geffen- CITAVERDE COLLEGE Leerling MBO Wat zou het voor velen een droomverhaal zijn, de laatste zeven jaren uit het leven van de pas 20-jarige springruiter Jari Van den Biggelaar uit Geffen. En wat mooi dat hij zich met zijn Biggelaar Stables heeft verbonden aan Universal Horse Data met een Pro Account! Jari heeft sinds drie maanden de beschikking over een eigen spul met een 25 X 50 binnenbak, een 25 X 60 buitenbak, vier grote paddocks en een overdekte stapmolen en 20 stallen geleverd door Liberty Equine Products. Maar het begon anders. Toen hij op zijn 13e stopte met voetballen, ging hij op advies van een vriendin eens kijken op een manegebedrijf. Jari nam een paar lessen bij Stal Frontera Ammerzoden van Joost van Busssel, die hem al snel adviseerde een eigen paard te kopen. Het werd een 4-jarige ruin. In de parcoursen ging het al snel goed en de familie Van den Biggelaar besloot een jonge Contendro-merrie erbij te kopen omdat je met één paard op concours zo snel klaar was. Zo rolde Jari in de paardenwereld. De lessen van Dave Maarse waren super aan hem besteed en toen hij een stageplek moest hebben vanuit CITAVERDE College in Roermond, was De Droogstal van Dave en Gaby Maarse een logische keuze: ‘Daar heb ik heel veel geleerd, vooral omdat ik in de stageperiode echt elke dag les kreeg van Dave. Daarna heb ik een jaar heel veel verschillende paarden mogen rijden bij Wil Schellekens in Esbeek, waardoor je op een andere manier heel snel leert. Vervolgens heb ik bij Spring & Handelsstal Rob van Bussel in Asten-Heusden vooral de gelegenheid gekregen om heel veel wedstrijden te rijden.’ Nu heeft Jari sinds drie maanden zijn eigen bedrijf Biggelaar Stables en rijdt hij paarden op alle niveaus, waarbij zijn zelf opgeleide Contendro-merrie 1.40 loopt: ‘Na een paar maanden heb ik nu al verschillende paarden voor eigenaren te rijden naast mijn drie eigen paarden. Ik wil de paarden goed opleiden om ze te kunnen verkopen, die insteek hebben de meeste eigenaren ook. Het liefst aan ruiters op wereldniveau, die weer voor bekendheid zorgen. Ik mag gelukkig zijn dat de eigenaren blijkbaar denken: ’t is wel een jong menneke maar we zetten er toch een goed paard neer.’
CITAVERDE College www.citaverde.nl MBO Roermond OPEN DAGEN • Zondag 5 november 2017 van 10.00 tot 13.00 uur; • Zondag 25 februari 2018 van 10.00 tot 13.00 uur; Try-outs: van november tot april: aanmelden via de website www.citaverde.nl/tryouts Roermond: Jagerstraat 6, 6042 KA Roermond, tel. 0475-346346 Agro: Loonwerk Dier: Dierverzorging, Paardensport en -houderij Natuur: Hovenier, Recreatie Green life sciences: Voeding en technologie, Natuur en water, Milieu-inspecteur Retail: Medewerker Retail Entree
MBO Hoveniers- en Recreatieopleidingen hebben een zeer succesvolle introductie achter de rug bij de Schatberg. Studenten bedankt voor jullie enthousiasme. We hebben leuke dagen gehad.
Green Life Sciences (GLS) introductie stond in het teken van natuur-, bodem- en landschapsonderzoek in Swalmen en op de Breidberg.
Afsluiting van een geweldig VMBO paard jaar met dank aan alle MBO studenten en docenten voor hun inzet en hulp en natuurlijk de mooie foto's