Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Procesoperator in de voeding of Natuurbeheerder.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines, ideal dus als je boer wilt worden. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land. Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
In aflevering 13 van #BazenvanhetMBO gaan we langs bij onze Daniël! Hij loopt momenteel stage bij de Botanische Tuin Kerkrade waar hij veel leert over de biodiversiteit. Deze kennis gaat hij komend jaar in de praktijk toepassen om bijenoases aan te leggen bij ons op school, om zo de biodiversiteit een handje te helpen! #trots
Helemaal klaar voor de Proeve van Bekwaamheid MBO Paardenhouderij en Paardensport. Goed voorbereid. Veel succes vanmiddag!
Proeve van Bekwaamheid MBO Paardenhouderij en Paardensport niveau 4 afgerond. Een spannende middag maar erg leuk om te zien hoe ook nieuwe Citaverde MBO leerlingen enthousiast meedoen. Nu wachten op de uitslag van de PvB’s. Met dank aan de assessoren, studenten en docenten.
Spannende dagen voor studenten MBO Retail en Hovenier die bezig waren met hun Proeve van Bekwaamheid. Ook vandaag weer werd er hard gewerkt en zagen we mooie resultaten. Het gaat dus goed- namens jullie docenten en begeleiders complimenten!
Citaverde Retail Opleidingen MBO - student bereidt zich goed voor op de Proeve van Bekwaamheid en is er helemaal klaar voor.
CITAVERDE MBO opleiding loonwerk - ontving vandaag de mannen van landbouwmechanisatie op zomertour. Rond 13.00 was het een drukte van jewelste toen de Jagerstraat werd ‘bezet’ door een aantal stoere en zeer robuuste tractoren. Landbouw mechanisatie deed het Citaverde College aan om kennis te maken met de enige echt opleiding loonwerk in de regio. Een hoge tevredenheidsgraad van leerlingen en zeer positieve ervaringen van loonwerkers uit het hele land met het Citaverde deed hen besluiten om af te zakken naar Roermond om de locatie en het tractorenpark met eigen ogen te bewonderen en een van hun eigen beauty's hier even te parkeren. De heren maakten kennis met het regiolecten van het Citaverde en maakten kennis met onze studenten die voor dit event even naar school waren gekomen. Er werd enthousiast gepraat over onderdelen van de opleiding en waarom het vak van een loonwerker zo mooi was. Thies en Mathijn kregen nog een interview waarin een aantal aspecten van de opleiding werden belicht. Het was een geweldig bezoek en wij bedanken de heren van loonmechanisatie voor deze inspirerende middag.
Hoveniersopleiding niveau 4: Er wordt hard gewerkt aan een nieuw CITAVERDE tuinontwerp in het kader van de Proeve van Bekwaamheid MBO opleiding Hovenier MBO Roermond. Succes allemaal, er werd hard gewerkt.
Laat kansen niet liggen! Gisteren een zeer interessante lezing gehad van Siem Geelen op het CITAVERDE College te Roermond aan MBO studenten. Siem heeft tijdens de geboorte zuurstoftekort gehad met een hersenbeschadiging als gevolg waardoor hij een groot aantal lichamelijke beperkingen heeft. Siem werkt 3 dagen per week bij het ROC Leeuwenborgh en tweemaal 1 dag per week als secretaris bij Spoor 10 en een ontwerpbureau. Hij gaf tijdens de lezing aan dat jonge mensen vaak zoveel kansen en mogelijkheden hebben maar ze jammer genoeg vaak laten liggen terwijl het gemakkelijk krijgen of pakken van kansen niet voor iedereen zo gemakkelijk gaat. Zijn boodschap was duidelijk! Krijg je de kans om er in het leven iets moois van te maken, pak deze dan ook al is het niet altijd even gemakkelijk.
BEAU VERDE – mooi groen maakt gelukkig Per direct op zoek naar een nieuwe collega! Ben jij iemand die het leuk vindt om buiten te werken? Ga jij met ons de uitdaging aan om mooie groenprojecten te realiseren? Dan zoeken we jou! Wij bieden jou alle mogelijkheden tot ontwikkeling binnen het mooie hoveniersvak tegen aantrekkelijke voorwaarden. Interesse? Bel of mail met Job Wolters 0628348012