MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag om mooie tuinen en parken aan te leggen en te onderhouden. Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde.

Studenten met een passie voor natuur die graag iets bijdragen aan een beter milieu leren ontdekken alles over flora en fauna bij de opleidingen natuur, water en recreatie en adviseur leefomgeving. Zij zorgen ervoor dat we van de natuur kunnen genieten en dat regels worden nageleefd. De natuuropleidingen starten in een breed eerste jaar. Hier maak je kennis met de werelden van hovenier, loonwerk, leefomgeving, natuur, water en recreatie en stel je definitieve studiekeuze nog een jaar uit.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines.  De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land en in stedelijk gebied. Techniek en innovatie is hun specialiteit! Ook zij starten in een breed eerste jaar.  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Roger Verstappen
Decaan: Veronique Mouw-Mols

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Heb jij je nog niet ingeschreven voor een MBO-opleiding in schooljaar 2020-2021? Het is de hoogste tijd! ⏳ Kom naar de MBO-inschrijfmiddag op dinsdag 16 juni tussen 16:00 en 18:00 uur. Meld je aan via www.citaverde.nl/inschrijfmiddag Tijdens de inschrijfmiddag staan onze vakdocenten en decanen voor je klaar om je vragen te beantwoorden zodat jij een goede keuze kunt maken. Citaverde College Roermond MBO
Retailopleidingen MBO: wat is er de afgelopen week toch weer hard gewerkt door onze RETAIL studenten. Oefenen voor de Proeven op verschillende plaatsen bij verschillende bedrijven met onder meer vandaag weer fantastische resultaten toen het ‘ echte’ werk gedaan moest worden. Complimenten!
Proeven van Bekwaamheid Retail 2.2 Ook de studenten van de Retail 2.2 hebben vandaag mooie prestaties laten zien. Geweldig gedaan. Trots!
MBO Retailopleidingen: wederom een spannende dag bij de Proeven van Bekwaamheid van de studenten als afronding van hun opleiding. Goed gewerkt! Nu hopen dat iedereen is geslaagd. Met dank aan de bedrijfsleider van Jan Linders voor de positieve steun.
MBO-Retailopleidingen Citaverde Roermond: 5 studenten hebben vandaag heel goed gewerkt bij de Proeve van Bekwaamheid Retail. Trots op jullie inzet.
Voorbereiding Proeve van Bekwaamheid Retail Dankzij de heer van der Schaaf kunnen de leerlingen van Retail zich bij Jan Linders goed voorbereiden voor hun examens samen met hun retaildocente Jeanine Jansen.
Dinsdag 26 mei om 16:00 u is de volgende Q&A op Instagram met onze MBO-decaan dhr. Beckers! Je kunt nu alvast al je vragen stellen over het MBO en al onze MBO-opleidingen via https://bit.ly/qa-mbo of zet ze hieronder in de reacties. 🧐 Kijk alle Q&A's terug op: https://www.citaverde.nl/mbo/studiekeuze/ Studiekeuze op afstand: Q&A's met docenten op Instagram | CITAVERDE Zit je het laatste jaar van het VMBO of de HAVO en ben jij aan het bekijken welke MBO-opleiding je wilt gaan doen? Volg CITAVERDE op Instagram voor Q&A's met docenten!
Tourtje Tuesday bij CITAVERDE College in Roermond! We nemen je heel snel mee de school in 🚀 Welke route lopen we? Let goed op 😎
Dinsdag 11 mei om 16:00 u is de Q&A over de MBO-opleiding Adviseur Leefomgeving via Instagram! Stel nu alvast je vraag via https://bit.ly/qa-adviseurleefomgeving of zet ze hieronder in de reacties. 🔎🌍♻ 📅 Bekijk meer Q&A data over andere opleidingen op: https://www.citaverde.nl/mbo/studiekeuze/ Leefomgeving - @citaverde See Instagram ‘Leefomgeving’ highlights from CITAVERDE College (@citaverde)
- Tussen Kunst en Quarantaine - Doe jij ook mee met deze kunst challenge? Zoek een inspirerend kunstwerk en boots dit na. Voeg er een mondkapje toe om de zorghelden een hart onder de riem te steken. En voeg deze toe als FB ‘opmerking plaatsen’ Samen sterk – zorg goed voor elkaar #Kunstenquarantaine #inspireert # stimuleert #motiveert #CITAVERDE # VMBO # MBO #Corona #Roermond # Nederweert #Zorghelden # Onderwijs # samensterk #directiemidden