Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Procesoperator in de voeding of Natuurbeheerder.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines, ideal dus als je boer wilt worden. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land. Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Hooggeëerd bezoek
MBO Paardenhouderij en Paardensport excursie in volle gang. Zeer boeiende activiteiten bij Rickhof. Kennismaken met diverse foktechnische werkzaamheden en wat is het leuk om samen met Duitse leerlingen in de schoolbanken te zitten in het Berufskoleg in Wesel.
MBO excursie Duitsland paardensport en Paardenhouderij Veel ervaringen opgedaan op onder meer het ponykampbedrijf waar maar liefst per week 100 basisschoolleerlingen komen voor schoolreisjes en excursies en een mooie afsluiting bij een fokker voor dressuurpaarden waarna we vol nieuwe indrukken en inspiratie weer terug naar huis zijn gegaan.
Studenten MBO Paardenhouderij en Paardensport leerjaar 1 op grensverleggende excursie Leerjaar 1 MBO Paardenhouderij en paardensport gaat morgen in het kader van ruiken, proeven, voelen en kennismaken met de hippische sector voorbij de landsgrenzen kennismaken met de hippische sector in de Duitse grensregio. De sector paardensport en paardenhouderij is internationaal en CITAVERDE College Roermond leidt haar studenten op voor een baan in deze internationale setting. Tijdens deze excursie staat voelen, ruiken en proeven aan de andere cultuur en taal centraal. In mei komen Duitse studenten naar ‘Limburg’ voor een vergelijkbare excursie. Om 09.00 is het vertrek vanaf Manege op de Berg in Echt waarna Fokkerij- en dressuurbedrijf voor paarden en pony's in Viersen - Gestüt Rickhof - het eerste reisdoel is. Dit bedrijf heeft een eigen hengstenstation, opfok- en africhtingsdienstverlening. Om 12.00 zijn de studenten dan te gast bij Berufskolleg Wesel waarna om 14.15 Reitercamp Hötzenhof in Uedem, een recreatiebedrijf voor ponykampen en kinderfeestjes, wordt bezocht. Het belooft een interessante en leerzame dag te worden.
MBO opleiding RETAIL Leren etaleren bij de opleiding Retail begint met het mooi maken van de etalages.
Green Life Sciences- onderdeel Recreatie. In het kader van Organiseren van een leuke activiteit van LLOU project -Les & Leiding geven, Organisatie & Uitvoering- organiseren MBO studenten op twee dinsdagen een recreatie activiteit/ middag voor VMBO leerlingen (klas 1a). Studenten moesten zelf overleg plegen met de docenten lichamelijke oefening van het VMBO over hetgeen zij wilden doen, hun eigen netwerk erin betrekken (kennissen, stagebedrijven etc) met een beperkt budget dus veel creativiteit en inventiviteit is een must. De leerlingen van het VMBO vonden het erg leuk. Activiteiten als Archery Tag (paintball met pijl en boog), giant memory, wordfight, puzzels, minigames en een soort slagbalspel werden enthousiast opgepakt waarbij gebruik gemaakt kon worden van Fun Beach materialen.
Meld je vóór 1 april aan voor het MBO! Digitaal of vanmiddag bij de inschrijfmiddag: https://www.citaverde.nl/mbo/aanmelden-mbo/inschrijfmiddag-mbo/
Collega-docent Floris van den Goorberg- neemt deel aan de zwerfvuil ophaalactie. Complimenten Floris. Zie reportage op: https://www.tvl.be/nieuws/tienduizenden-vrijwilligers-nemen-deel-aan-zwerfvuilacties-75609
Green Life Sciences: Natuur, Water en Recreatie Eerstejaars studenten milieu plaatsen peilbuizen op de Breidberg tijdens de proeven niveau 3 en 4
Paardenhouderij & Paardensport Student PSD3-1 in actie op het BPV bedrijf- manege Ravensbos. Andere studenten zijn bezig met het geven van een wormkuur aan alle veulens bij stoeterij Ravensbosch in Valkenburg.