MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag om mooie tuinen en parken aan te leggen en te onderhouden. Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde.

Studenten met een passie voor natuur die graag iets bijdragen aan een beter milieu leren ontdekken alles over flora en fauna bij de opleidingen natuur, water en recreatie en adviseur leefomgeving. Zij zorgen ervoor dat we van de natuur kunnen genieten en dat regels worden nageleefd. De natuuropleidingen starten in een breed eerste jaar. Hier maak je kennis met de werelden van hovenier, loonwerk, leefomgeving, natuur, water en recreatie en stel je definitieve studiekeuze nog een jaar uit.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines.  De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land en in stedelijk gebied. Techniek en innovatie is hun specialiteit! Ook zij starten in een breed eerste jaar.  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Fijne feestdagen allemaal en tot in het nieuwe jaar! 🎄
MBO opleiding Afdeling Milieu-(adviseur leefomgeving) CITAVERDE College Roermond Studenten milieu van het CITAVERDE College hebben een verkennend bodemonderzoek gedaan in een weiland langs de Maas. Tevens zijn een aantal retentiebekkens bezocht. Dit in het kader van de module landschapskennis.
MBO GREEN LIFE SCIENCES Interview van L1 met Dewi Juwett- Studente CITAVERDE College Roermond MBO- Green Life Sciences - Natuur, Water en Recreatie. Demi Juwett loopt nu stage bij Natuurhistorisch Genootschap Limburg en doet onderzoek naar de grote bosmuis. https://l1.nl/natuur-en-zo-14-december-2019-153952/ :buitengewoon: De Meinweg. Natuur en Zo - 14 december 2019 Natuur en Zo - 14 december 2019 Kamerplanten in de winterTe gast kuipplantdeskundige Hub Stoffels. Hij heeft het dit keer over kamerplanten. Want de kuipplanten zijn binnen, het weer is guur en nat en binnen is het warm. Hoe gaan de kamerplanten daarmee om? | Hubs tips voor kamerplanten (802.66 KB)B...
Studenten van het MBO CITAVERDE College Roermond maken kennis met het begrip duurzaamheid in de aanloop van het foodfestival op 6 en 7 februari 2020 van 17.30-20.30 tijdens de open dagen van het CITAVERDE College. Onder leiding van herborist Marijke Stokking maken zij een vegaburger.
CITAVERDE kerstmarkt vandaag van 14.00-17.00 - de voorbereidingen zijn in volle gang.
Een zeer geslaagde kerstmarkt met een goede sfeer en leuke initiatieven.
We zijn er bijna klaar voor: kerstmarkt van 14.00-17.00
CITAVERDE College Roermond paardensport en Paardenhouderij- praktijkdag BBL op de Peelbergen in volle gang.
INTERVIEW 🎤 We spraken Paul Wolters (MBO-Docent in Roermond) over gezonde lifestyle en gezonde voeding. 💪🍎 Lees het volledige interview hier ⬇️ https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/interview-met-paul-wolters-bewustwording-is-het-belangrijkst-voor-een-gezonde-lifestyle-met-gezonde-voeding/
Aan het laden Een ogenblik geduld a.u.b...
Aanmelden voor een MBO open dag bij CITAVERDE College Vul onderstaand formulier in
Verplicht veld
Open dag CITAVERDE College Ontdek of een van de opleidingen bij je past. Bezoek de open dag van CITAVERDE.
Bezoek de open dag van CITAVERDE