Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Procesoperator in de voeding of Natuurbeheerder.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines, ideal dus als je boer wilt worden. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land. Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Locatie Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
De schoolgidsen voor het schooljaar 2019-2020 staan nu online! Download de schoolgids van jouw locatie voor alle informatie die je nodig hebt in het nieuwe schooljaar 👉 https://bit.ly/2YWiEfj Bijvoorbeeld het schoolregelement, kosten, lestijden, schoolvakanties/vrije dagen, begeleiding en over de organisatie van het onderwijs. Schoolgidsen 2019-2020 online Schoolgidsen 2019-2020 online Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, schoolvakanties en vrije dagen en lestijden. 
Interessante rondleiding Robbert Ehrens
Een feestelijke dag op het CITAVERDE College Roermond waar vele MBO leerlingen van alle 6 MBO richtingen hun diploma in ontvangst mochten nemen. De geslaagde studenten werden feestelijk ontvangen door een team van docenten en medewerkers waarna adjunct-directeur MBO Charlotte Custers de diploma-uitreiking feestelijk opende met een welkomstwoord en een paar dikke complimenten aan de studenten voor de behaalde resultaten. Een toekomstige baan ligt voor veel studenten in het verschiet. ER zijn veel banen te krijgen in de sectoren waar de studenten hun diploma in hebben behaald. Meld je aan voor ons oud-leerlingen programma op www.oudleerlingen.citaverde.nl
In aflevering 13 van #BazenvanhetMBO gaan we langs bij onze Daniël! Hij loopt momenteel stage bij de Botanische Tuin Kerkrade waar hij veel leert over de biodiversiteit. Deze kennis gaat hij komend jaar in de praktijk toepassen om bijenoases aan te leggen bij ons op school, om zo de biodiversiteit een handje te helpen! #trots
Proeve van Bekwaamheid MBO Paardenhouderij en Paardensport niveau 4 afgerond. Een spannende middag maar erg leuk om te zien hoe ook nieuwe Citaverde MBO leerlingen enthousiast meedoen. Nu wachten op de uitslag van de PvB’s. Met dank aan de assessoren, studenten en docenten.
Helemaal klaar voor de Proeve van Bekwaamheid MBO Paardenhouderij en Paardensport. Goed voorbereid. Veel succes vanmiddag!
Spannende dagen voor studenten MBO Retail en Hovenier die bezig waren met hun Proeve van Bekwaamheid. Ook vandaag weer werd er hard gewerkt en zagen we mooie resultaten. Het gaat dus goed- namens jullie docenten en begeleiders complimenten!
Citaverde Retail Opleidingen MBO - student bereidt zich goed voor op de Proeve van Bekwaamheid en is er helemaal klaar voor.
CITAVERDE MBO opleiding loonwerk - ontving vandaag de mannen van landbouwmechanisatie op zomertour. Rond 13.00 was het een drukte van jewelste toen de Jagerstraat werd ‘bezet’ door een aantal stoere en zeer robuuste tractoren. Landbouw mechanisatie deed het Citaverde College aan om kennis te maken met de enige echt opleiding loonwerk in de regio. Een hoge tevredenheidsgraad van leerlingen en zeer positieve ervaringen van loonwerkers uit het hele land met het Citaverde deed hen besluiten om af te zakken naar Roermond om de locatie en het tractorenpark met eigen ogen te bewonderen en een van hun eigen beauty's hier even te parkeren. De heren maakten kennis met het regiolecten van het Citaverde en maakten kennis met onze studenten die voor dit event even naar school waren gekomen. Er werd enthousiast gepraat over onderdelen van de opleiding en waarom het vak van een loonwerker zo mooi was. Thies en Mathijn kregen nog een interview waarin een aantal aspecten van de opleiding werden belicht. Het was een geweldig bezoek en wij bedanken de heren van loonmechanisatie voor deze inspirerende middag.