Afbeelding

MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBOlocatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke recreatie- en paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie in kwijt kunnen.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Hou je van buiten werken? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Voedingstechnoloog of Natuurbeheerder.

Kijk op school niet raar op als je een groep sportievelingen voorbij ziet komen. Dat zijn onze recreatiestudenten! Wil jij ook leren over gastvrijheid, facility, sport en natuurbeheer in de recreatiebranche? Dan zit je hier op de goede plek.

DIER

Bij de opleiding Paardensport kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. Ook liefhebbers van huisdieren kunnen bij CITAVERDE College Roermond terecht voor een opleiding. Als dierverzorger weet jij hoe je hen gezond en happy houdt! 

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines. De loonwerkstudenten leren deze in te zetten voor de grote klussen op het land.Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College voel jij je thuis. 

Ontdek alle MBO-opleidingen

 

 

Locatie Directeur: Frans Schatorjé
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
PAARSE VRIJDAG - 8 december 2017 Draag PAARS wanneer je MORGEN naar school komt! Een dag waarop studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Paarse Vrijdag ontstond naar het voorbeeld van SPIRIT DAY in de Verenigde Staten, die in 2010 voor het eerst plaatsvond als uiting tegen het pesten van LGBT jongeren (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Op het CITAVERDE College vragen we studenten (MBO) om op die dag paars te dragen om te laten zien dat zij hun medemens—ongeacht hun seksuele voorkeur– in hun waarde laten. Bij de ingang van de school worden paarse armbandjes uitgedeeld.
Nieuwe opleiding verkoopmedewerker (RETAIL) bij het CITAVERDE College MBO te Roermond. Werk jij graag in een winkel? Geef je mensen graag advies en vind jij het leuk dat iedere dag weer anders is? Dan is de opleiding VERKOOPMEDEWERKER (RETAIL) beslist wat voor jou. MBO-VERKOOPMEDEWERKER Als verkoopmedewerker in de winkel/ detailhandel (RETAIL) (verkoop van onder meer levensmiddelen, mode, woonartikelen, sport- en spelartikelen) ben jij het visitekaartje van de winkel waar je werkt. Jij zorgt ervoor dat de producten er aantrekkelijk uitzien en dat de voorraad is bijgevuld. Jij hebt alles geleerd over het verzorgen van de producten in de winkel en je kunt je klanten een goed advies geven. Je kunt stage lopen in iedere winkel die je maar leuk vindt. Ook is het leuk om tijdens je opleiding kennis te maken met verschillende soorten winkels. De MBO opleiding verkoopmedewerker op het CITAVERDE College te Roermond is heel breed opgezet zodat je overal straks met een mooi diploma terecht kunt. De opleiding is geschikt voor leerlingen met een BASIS- of KADERberoepsgerichte opleiding VMBO. Opbouw van de MBO-opleiding verkoper De MBO niveau 2 opleiding medewerker verkoper start met algemene vakken zoals taal, rekenen. Daarnaast leer je je toekomstige beroep kennen. Het hangt af van de winkel waar je gaat stage lopen, denk hierbij aan kennis over het verzorgen van planten en dieren, het presenteren van kleding, bouwmaterialen, levensmiddelen en bijvoorbeeld sportartikelen. Werk je al in een winkel en wil je straks meer mogelijkheden hebben om door te groeien naar een andere plaats binnen de winkel? Geef je dan snel op voor onze MBO opleiding Verkoopmedewerker. Meer informatie? De heer Paul Wolters p.wolters@citaverde.nl of geef je op voor een TRY-OUT - ga naar https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/verkoper/ en kies voor Roermond TRY-OUT verkoper niveau 2. https://www.youtube.com/watch?v=IslcJkUiUPM Werk aan de winkel bij Shoeby Jumbo en DA Beroepsoriëntatie op werken in de winkel voor voortgezet onderwijs en vmbo. Een kijkje in de winkel bij Shoeby, Jumbo en DA.
MBO studenten CITAVERDE College geven les aan VMBO leerlingen onderbouw Op de laatste dag van de evaluatieweek hebben onze eigen MBO studenten in het kader van hun opleiding workshops gegeven aan de VMBO studenten. Een fantastisch leuke dag en een mooie afsluiting van een inspirerende week. Wij danken onze MBO studenten van alle opleidingsrichtingen voor deze leuke en leerzame dag.
PAARSE VRIJDAG - 8 december 2017- DRAAG PAARS ALS JE NAAR HET CITAVERDE COLLEGE KOMT Paarse vrijdag - een dag waarop studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. In Nederland wordt de dag sinds 2010 ieder jaar op de tweede vrijdag van december gehouden. Paarse Vrijdag ontstond naar het voorbeeld van SPIRIT DAY in de Verenigde Staten, die in 2010 voor het eerst plaatsvond als uiting tegen het pesten van LGBT jongeren (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender). Op het CITAVERDE College vragen we studenten (MBO) om op die dag paars te dragen om te laten zien dat zij hun medemens—ongeacht hun seksuele voorkeur– in hun waarde laten. Bij de ingang van de school worden paarse armbandjes uitgedeeld.
WORKSHOP MODERN DANSEN OP VRIJDAG 8 DECEMBER OM 14.00—DANSZAAL CITAVERDE College Roermond Maud Meijers en Tessa Mulleneers doen de opleiding op het CITAVERDE College MBO bloem, groen & styling, zijn bezig met het tweede jaar en organiseren als opdracht een workshop modern dansen. Ben je VMBO leerling op het CITAVERDE College en vind je dansen leuk– geef je dan snel op. Mail je naam en klas naar: workshopvmbo@gmail.com
MBO-VERKOPER—OVERAL WERK NIEUWE OPLEIDING RETAIL BIJ HET CITAVERDE COLLEGE TE ROERMOND START IN 2018 Ben jij klantgericht, sociaal vaardig en flexibel? En vind je het leuk om in een winkel te staan? Dan is het beroep van verkoper wellicht iets voor jou. Om je diploma te halen moet je veel stage lopen, maar je krijgt ook theorieles. Je leert de Nederlands vaktaal, maar ook Engels om eventuele buitenlandse klanten te woord te staan. Rekenen is ook belangrijk omdat je met geld omgaat. Je leert de kassa's te bedienen. Je moet je verdiepen in het assortiment aan producten dat de zaak verkoopt, of dat nu etenswaren zijn, cadeau-artikelen, dierverzorgingsartikelen of andere goederen. Je werkt meestal samen met collega's en er is een leidinggevende die vertelt wat je moet doen. Klanten helpen, de winkel opruimen of spullen uit het magazijn halen. TOELATINGSEISEN MBO VERKOPER (NIVEAU 2) Heb jij interesse in deze opleiding op niveau 2? Dan dien jij te voldoen aan de juiste toelatingseisen. Je wordt toegelaten met een mavo of vmbo-diploma (minimaal leerweg BB, LEER-WERK-TRAJECT of KB). Ook voldoet een diploma van een Entreeopleiding / AKA niveau 1. Daarnaast moet je zorgen voor een positief instroomadvies van de school waar jij je diploma (of overgangsbewijs) hebt behaald. Meer interesse? Paul Wolters p.wolters@citaverde.nl
Hovenier- het vak van de toekomst- gegarandeerd een goede toekomst met werk Kies voor MBO groen Tuinontwerp, tuinaanleg en tuin- onderhoud is en blijft vakwerk. Of het nu gaat om timmerwerk, metselwerk, straatwerk, grondwerk of de aanleg van een zwemvijver, bij het aanleggen van tuinen moet de hovenier van alle markten thuis zijn. Het werk van een hovenier is dus erg veelzijdig. Interesse? Geef je op voor een try-out https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/ of vraag meer informatie bij Jean Pustjens j.pustjens@citaverde.nl
STAGEBEDRIJVEN PAARDENHOUDERIJ EN PAARDENSPORT IN IJSLAND Twee docenten van het CITAVERDE College MBO Roermond - Laura Vries en Rianne Holys- zijn naar Ijsland geweest enerzijds om stagebedrijven te zoeken waar ze geweldig in zijn geslaagd (onder meer stagebedrijf bij slederitten met poolhonden en paardenbedrijven) en anderzijds om student Daantje Mijs te bezoeken. Hieronder het verhaal van Daantje en tevens wat foto's ook van het prachtige Ijsland waaronder ook een foto van CITAVERDE docenten en stagebegeleider Daantje. Het verhaal van Daantje die inmiddels weer in Nederland is. Ik heb de afgelopen 2 maanden stage gelopen in IJsland. Ik wilde van kinds af aan naar IJsland, voornamelijk door de IJslandse paarden. Ik ben ooit begonnen met IJslanders te rijden en dit is tot nu toe altijd mijn voorkeur geweest. Het zijn ongelofelijk sterke kleine paarden met een koel hoofd maar toch heel veel temperament. Ze hebben twee extra gangen, tölt en telgang, wat het nog extra leuker, en gecompliceerder, maakt om ze te rijden. In IJsland zijn heel veel bedrijven met IJslandse paarden, dit is ook het enige ras op het hele eiland, dus het was niet moeilijk zoeken naar een geschikt bedrijf. Ik kwam terecht bij Perluhestar in Thorlakshöfn, een stal die paarden traint, verkoopt en fokt en ook nog een rijschool aan het opstarten is. De eigenaresse, Sjöfn, heeft rond de 70 paarden waarvan er 30 op het moment worden getraind. Ik train, samen met de andere meiden die hier werken, de paarden. Bij de 4 jarige paarden begin je bij de basis met vertrouwen en het dragen van een ruiter, de 5 jarige leren om voorwaarts te gaan en op hun eigen benen staan en naarmate ze ouder worden begin je de tölt te trainen. Dit zit er natuurlijk al in, ze moeten het alleen nog door krijgen hoe ze dit kunnen met iemand op hun rug. Als doel wil je een IJslander met een goede houding, die goed reageert op al je hulpen, soepel is, werkwillig is en goede, gescheiden gangen heeft. Meer informatie over paardenhouderij/ paardensport: https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/instructeur-paardensport-en--houderij/ https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/bedrijfsleider-paardensport-en--houderij/ https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/medewerker-dierverzorging-/
MBO Green Life Sciences- een erg boeiende en veelzijdige MBO opleiding: tijdens een les microscopie van docent Dieter van Andel.
Een geweldige dag met veel enthousiaste nieuwe studenten maar ook erg veel hulp en enthousiasme van onze eigen studenten die veel van hun opleiding lieten zien. We danken alle CITAVERDE medewerkers, studenten, bedrijven voor hun inzet en enthousiasme.