MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag om mooie tuinen en parken aan te leggen en te onderhouden. Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde.

Studenten met een passie voor natuur die graag iets bijdragen aan een beter milieu leren ontdekken alles over flora en fauna bij de opleidingen natuur, water en recreatie en adviseur leefomgeving. Zij zorgen ervoor dat we van de natuur kunnen genieten en dat regels worden nageleefd. De natuuropleidingen starten in een breed eerste jaar. Hier maak je kennis met de werelden van hovenier, loonwerk, leefomgeving, natuur, water en recreatie en stel je definitieve studiekeuze nog een jaar uit.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines.  De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land en in stedelijk gebied. Techniek en innovatie is hun specialiteit! Ook zij starten in een breed eerste jaar.  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Roger Verstappen
Decaan: Veronique Mouw-Mols

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Start Hippisch College - CITAVERDE College Roermond een feit. Het Hippisch College is onder veel belangstelling van start gegaan. Citaverde in Roermond heeft 1,9 miljoen euro gekregen om de mbo- paardenopleiding te verbeteren zodat het beter kan aansluiten op de vraag van het Limburgse hippische bedrijfsleven. Het Hippisch College Limburg zal meer arbeidsmarktrelevant onderwijs bieden en het praktijkonderwijs in de hippische opleidingen integreren. De verwachting is dat hiermee een kwaliteitsslag gemaakt kan worden waarmee mbo-studenten beter voorbereid zijn op wat de paardensport en -houderij van personeel vraagt.
MBO RETAIL CITAVERDE College Roermond Tommy Hilfiger te gast op het CITAVERDE in samenwerking met de opleiding Retail. Tommy Hilfiger had tevens samen met de Retail studenten een prijsvraag en de winnaar kreeg een leuke goodybag.
Ben jij bijna 18? En doe je een voltijd MBO-opleiding? Dan heb je straks recht op studiefinanciering. Dat is sowieso een basisbeurs en het studentenreisproduct. En misschien heb je ook recht op een aanvullende beurs. Laat straks geen geld liggen en check nu alvast duo.nl/bijna18. Je leest daar alles over studiefinanciering en hoe je het aanvraagt.
Nieuws van schoolhond Fer Naast het wekelijkse opvoedingstraject voor schoolhond Fer en twee pupjes uit het nest dat wordt gegeven door hondeninstructeur en Ttouch coach Carine Stuurman en te volgen is via de Fer blog starten we na de Carnavalsvakantie met het scholingstraject voor de medewerkers van het CITAVERDE College die meer inzicht willen krijgen in de opvoeding en welzijn van de hond. Tevens starten we dan met een scholingstraject voor studenten die graag op termijn hun steentje willen bijdragen in de verzorging van Fer. Studenten kunnen zich opgeven via een mail met motivatie naar c.stuurman@citaverde.nl. Het scholingstraject wordt afgesloten met een certificaat. Vrijdag a.s. sluit de eerste aanmeldingstermijn. Het scholingstraject voor zowel de medewerkers als de studenten vindt eenmaal per maand plaats en wordt verzorgd door gedragstherapeut Hans Schnock - hacr.nl -. Het scholingstraject wordt afgesloten met een certificaat. Hans Schnock was ook op de open avond van het CITAVERDE College aanwezig om een aantal korte lezingen te geven aan geïnteresseerden en leerlingen. Er is een informatieflyer beschikbaar over Fer die u kunt aanvragen via c.stuurman@citaverde.nl Een stukje over Fer in de krant. Kleine correctie: verslaggever was ook tijdens de training van de drie pups aanwezig en is in zijn stuk begonnen dat er drie pups worden getraind. In de puppytraining wel, als schoolhond niet. https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/05/hond-fer-zit-straks-tussen-de-leerlingen-a3989302
Zien we jou straks tussen 17:30 en 20:30 u op de MBO Open Dag? Je zult er vanalles horen over onze MBO-opleidingen: 👉 Hovenier 👉 Natuur, water en recreatie 👉 Adviseur leefomgeving 👉 Loonwerk 👉 Retail 👉 Paardensport en -houderij Meld je aan op: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/ Bezoek de MBO open dag | CITAVERDE Op donderdag 6 februari van 17:30 tot 20:30 uur vindt de MBO open dag plaats op de locaties Heerlen, Horst en Roermond. Meer informatie op Citaverde.nl >
De voorbereidingen voor de open dagen- vanavond MBO van 17.30-20.30 - zijn in volle gang. Er wordt hard gewerkt. Ook de Foodfestival markt ziet er al heel feestelijk en gezellig uit.
Een geweldige OPEN AVOND met veel bezoekers en veel belangstelling voor onze MBO opleidingen. Ook het FOODfestival dat de eerste avond werd gepresenteerd is een daverend succes. Nog steeds komen bezoekers binnen. U bent van harte welkom.