MBO CITAVERDE COLLEGE ROERMOND

In de Keyport-regio in Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan innovatie, ondernemerschap en aansluiting op de arbeidsmarkt. De economische groei ligt boven het landelijk gemiddelde door het grote retail-aanbod, maar ook de mooie natuurgebieden en recreatieparken trekken veel toeristen.

CITAVERDE College Roermond heeft al veel ondernemende studenten afgeleverd die hun steentje bijdragen aan die regionale ontwikkeling. Het is onze grootste MBO-locatie met de meest veelzijdige opleidingen. Daarom zie je verschillende soorten studenten rondlopen: zowel stoere hoveniers en loonwerkers als fanatieke paardensportstudenten. Allemaal zijn ze op weg naar een beroep waarin ze hun passie kwijt kunnen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod van het CITAVERDE MBO in Roermond.

Maak kennis met de MBO-Opleidingen:

NATUUR

Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan is een hoveniersopleiding wat voor jou! Met dit diploma kun je zo aan de slag! Je leert niet alleen over aanplanting maar ook over machines, inkoop, ecologie, werktekeningen en omgaan met de klant. Voor een hovenier is geen dag hetzelfde. Voor de onderzoekende, nieuwsgierige student heeft CITAVERDE College Roermond de opleiding Green Life Sciences. Hier maak je in je eerste leerjaar kennis met verschillende werelden en kies je pas daarna je uitstroomrichting zoals Milieu-inspecteur, Procesoperator in de voeding of Natuurbeheerder.

AGRO

Bij CITAVERDE College vind je ook een eigen wagenpark van grote, agrarische machines, ideal dus als je boer wilt worden. De loonwerkstudenten leren deze veilig in te zetten voor de grote klussen op het land. Techniek en innovatie is hun specialiteit!  

DIER

Bij de paardenopleidingen kom je al snel met veel nationaliteiten in aanraking. Nederlandse grooms en ruiters zijn bijvoorbeeld internationaal in trek. 

RETAIL

Wie Roermond zegt, zegt retail! Van over de grenzen komen er mensen naar Roermond om te shoppen en natuurlijk zijn er goede verkopers nodig. Is dat ook iets voor jou? Dan kun je je verkooptechnieken ontwikkelen bij de verkoopopleiding.

Omdat Roermond dichtbij de grenzen ligt, krijgen alle studenten het eerste jaar het vak Duits. Dat maakt jouw diploma nog waardevoller en jou inzetbaar in de Euregio!
Welke opleiding jij ook kiest, bij CITAVERDE College Roermond voel jij je thuis. Onze docenten bieden jou een plek waar je persoonlijk wordt geholpen het beste uit jezelf
te halen.

Van MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: Bij CITAVERDE kan iedereen terecht! 

Ontdek alle MBO-opleidingen

Lees meer
Afbeelding
Locatie

Postbus:
Postbus 1050
6040 KB ROERMOND

Directeur: Ellen Laeven-Vrencken
Adjunct-directeur MBO: Charlotte Custers
Decaan: Roger Verstappen

Adres:
Jagerstraat 6
6042 KA Roermond
T: 0475 - 346 346
E: roermond@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Op weg naar een diploma in HET werkveld van de toekomst- de retail. Het einde van de eerste week van de opleiding MBO Retail sloten de studenten van MBO opleiding Retail Roermond af met een picknick aan de Maas samen net hun docenten gevolgd door een Retail stadswandeling met vragen en een eerste kennismaking met de Roermondse middenstand. Het was een erg gezellige dag en er is deze week goed en serieus gewerkt.
Wat een bloemenpracht bij de ingang van het CITAVERDE College. Complimenten voor alle studenten die aan het einde van schooljaar 2018-2019 in het kader van hun MBO Proeve van Bekwaamheid de hele voortuin onder handen hebben genomen. Wie had gedacht dat het al zo snel een bloemenzee zou worden met prachtige kleuren.
De nieuwe lichting studenten voor de groene richting die onze woon- leef- en studeeromgeving nog mooier gaan maken.
MBO Retailopleidingen CITAVERDE College Roermond Tijdens de introductiedagen zijn de MBO RETAILstudenten druk bezig geweest met het organiseren van een RETAIL event in samenwerking met bijSTOX. Er zijn al leuke en creatieve ideetjes boven komen drijven.
De schoolgidsen voor het schooljaar 2019-2020 staan nu online! Download de schoolgids van jouw locatie voor alle informatie die je nodig hebt in het nieuwe schooljaar ūüĎČ https://bit.ly/2YWiEfj Bijvoorbeeld het schoolregelement, kosten, lestijden, schoolvakanties/vrije dagen, begeleiding en over de organisatie van het onderwijs. Schoolgidsen 2019-2020 online Schoolgidsen 2019-2020 online Download vanaf nu de schoolgidsen¬†voor alle informatie over het nieuwe schooljaar!¬†Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, schoolvakanties en vrije dagen en lestijden.¬†
Interessante rondleiding Robbert Ehrens
Een feestelijke dag op het CITAVERDE College Roermond waar vele MBO leerlingen van alle 6 MBO richtingen hun diploma in ontvangst mochten nemen. De geslaagde studenten werden feestelijk ontvangen door een team van docenten en medewerkers waarna adjunct-directeur MBO Charlotte Custers de diploma-uitreiking feestelijk opende met een welkomstwoord en een paar dikke complimenten aan de studenten voor de behaalde resultaten. Een toekomstige baan ligt voor veel studenten in het verschiet. ER zijn veel banen te krijgen in de sectoren waar de studenten hun diploma in hebben behaald. Meld je aan voor ons oud-leerlingen programma op www.oudleerlingen.citaverde.nl