MBO CITAVERDE COLLEGE HORST

Dichtbij de regio

Noord-Limburg is een echt agrarisch gebied, een regio die er mede voor zorgt dat Nederland wereldwijd de tweede grootste exporteur is van land- en tuinbouwproducten. Akkerbouw- en tuinbouwbedrijven, maar ook veeteelt- en logistieke bedrijven, werken hier samen aan innovaties in de agro-sector. Op het gebied van dierverzorging, natuur en bloemstyling zit je in Noord-Limburg eveneens goed. De opleidingen van het CITAVERDE College in Horst zorgen ervoor dat jij in deze dynamische sector je mannetje staat in onze regio!

Vlakbij het NS-station – aan de Spoorweg – ligt het CITAVERDE College Horst. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Het is de enige groene MBO-school in de regio waar je op het gebied van groen, agro en dier allerlei kanten op kunt. Dat is een hele innovatieve wereld waar veel kansen liggen.

Bekijk het complete opleidingenaanbod dat we aanbieden op CITAVERDE MBO in Horst.

MAAK KENNIS MET DE MBO-OPLEIDINGEN:

Agro 

De agro-sector is een van de meeste ondernemende sectoren in het land. Dat zorgt voor opleidingen die zelfs internationaal voorop lopen. Wat te denken van een opleiding in de teelt? Of werk je liever met vee? Dan is de opleiding veehouderij je op het lijf geschreven. Wat je dan ook kiest: Agro Leeft

Natuur en design

Ook voor mensen met groene vingers zijn de mogelijkheden groot: Van de opleiding hovenier, groen en cultuurtechniek tot opleidingen bloem, groen en styling. In de vernieuwde kas kun je planten telen of werken aan je etaleerskills door mooie, groene presentaties te maken. Hier leer je hoe je het leven van jezelf en anderen nét een beetje groener – en ook mooier – maakt!

Dier 

Of ben jij die dierenvriend die graag dieren verzorgt of zelfs helpt als ze ziek of gewond zijn? Volg bijvoorbeeld de opleiding dierenartsassistent, of laat je opleiden tot dierenverzorger. De dieren, hun baasjes én de bedrijven waar dieren gehouden worden zullen jou dankbaar zijn! Bij CITAVERDE College Horst word jij gestimuleerd om te excelleren, op elk niveau! Leren doe je in de praktijk, bij bedrijven in de Greenport-regio en daarbuiten. Dat zorgt ervoor dat jij een échte beroepsbeoefenaar wordt en dat je met je diploma aan de slag kunt!
 
Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Pieter-Jan Heijnen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
The Funfair Market zal morgen in de aula plaatsvinden i.v.m. de warmte. aanvang 12:00 uur einde 14:00 uur
Weg van Kunst DE WEDSTRIJD Ben je jong (12-18), origineel en goed in fotograferen, schilderen, boetseren of tekenen? Of maak je bijvoorbeeld video-installaties? Maak dan (alleen of met een groep) een kunstwerk aan de hand van één van de kunstwerken van de deelnemende kunstenaars van de Kunst – en Atelierroute Weg van Kunst. Je mag ook een kunstenaar als persoon of zijn gehele oeuvre als uitgangspunt nemen. SPELREGELS • Je kunstwerk mag bestaan uit minimaal één tot maximaal twaalf delen. • Maak een duidelijke foto van je kunstwerk. Deze foto (‘s) of fimpje dien je op te sturen voor 1 september naar: zeenkunstencultuurhadm@gmail.com. • Alle genres zijn toegestaan, van fotografie, schilderij tot installatie. • Binnen de wedstrijd wordt geen voorkeur gegeven voor een bepaald genre. • Adressen van de kunstenaars staan in de flyer van ‘Weg van Kunst’ vermeld. • Op de website www.zeen.online staat meer informatie over de deelnemende kunstenaars. • Vragen of twijfel? Mail dan naar dit email-adres: marian.litjens@gmail.com
Rondleiding KBO Castenray bij CITAVERDE College Horst Op woensdag 22 mei 2019 hebben 30 leden van KBO Castenray een bezoek gebracht aan onze school. Na ontvangst in de schoolkas met koffie/thee en een plakje cake, een presentatie van adjunct-directeur Marlies Scheres werden de gasten in 3 groepen rondgeleid door leerlingen. Er werden verschillende ruimtes bezocht o.a. het dierenlokaal met de dierenartsenpraktijk en techniek, aan het einde van de rondleiding werd de schooltuin en de belevingstuin bezocht. De leerlingen zijn ingezet vanuit hun maatschappelijke stage. Na afloop kregen alle gasten een wierookplantje en het AgroLeeft Magazine. Mooi is dat verschillende KBO verenigingen uit de regio onze school willen bezoeken.
Op 1 mei is op RTL4 het derde seizoen van start gegaan van het populaire televisieprogramma Nederland Proeft. Het programma (met bijbehorend online (video) platform) draait om culinair genieten in eigen land met producten van eigen bodem. Elke week staat een specifiek type groente of fruit centraal. Presentator Winston Post bezoekt telers die uitleg geven over de teelt van hun product. Chef-kok Ed Hoogendijk maakt vervolgens gezonde en lekkere gerechten met het product van de week. Aanstaande zondag 19 mei 17:30 uur Uitzending NederlandProeft RTL 4. Van eiigenbodem.nl dat is opgezet door ZON Fruit & vegetables zijn we deze uitzending zijn we te gast bij oranje paprikakweker Hermans-Walter en komt het (al eerder opgenomen) item aan bod met een ‘stille collega” van CITAVERDE! https://groentenfruithuis.nl/nieuws/voeding/nieuw-seizoen-nederland-proeft-van-start
Aniek Albers CITAVERDE College Horst winnaar essay challenge! In het schooljaar 2018-2019 heeft CITAVERDE College Horst ervoor gekozen om het AVO-blok (nederlands, engels, duits, wiskunde/rekenen) vorm te geven door middel van projecten. Na de gezamenlijke start, hebben studenten zelf mogen kiezen aan welke projecten ze gedurende 10 weken zouden gaan werken om hun studiepunten te behalen. Één van die projecten was het schrijven van een essay. Dit project was gekoppeld aan de ‘essay challenge’, een schrijfwedstrijd die was uitgeschreven in samenwerking met het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Studenten kregen de opdracht om een betoog te schrijven over een duurzame ontwikkeling binnen de agrarische wereld en konden daarbij kiezen uit een viertal onderwerpen. Aniek Albers, leerling MBO4.3 paraveterinair, heeft deelgenomen aan het project essay schrijven en haar essay vervolgens ingestuurd naar de ‘essay challenge’. Op 26 maart kreeg ze te horen dat ze behoorde tot de 41 winnaars en werd uitgenodigd om haar essay op woensdag 17 april bij het ministerie te pitchen. Dat was al een hele prestatie… maar ook spannend. Docent Josje van Onna en 2 studiegenoten vertrokken 17 april naar Den Haag. Daar aangekomen bleek dat er veel goede ideeën waren aangedragen door mbo- en hbo-studenten dus de concurrentie was groot. Aniek was als laatste van haar groep aan de beurt en maakte van die mogelijkheid gebruik om een verbluffende indruk achter te laten bij de jury. Ze waren erg te spreken over haar voorstellen voor een duurzamere kippenhouderij en haar manier van presenteren. Na een spannende tijd wachten op de prijsuitreiking, werd alle inspanning en werk beloond. Aniek mocht de tweede plaats binnen haar categorie in ontvangst nemen en won daarmee een bedrag van maar liefst €250,-! Proficiat Aniek, een prestatie om trots op te zijn!