MBO CITAVERDE COLLEGE HORST

Dichtbij de regio

Noord-Limburg is een echt agrarisch gebied, een regio die er mede voor zorgt dat Nederland wereldwijd de tweede grootste exporteur is van land- en tuinbouwproducten. Akkerbouw- en tuinbouwbedrijven, maar ook veeteelt- en logistieke bedrijven, werken hier samen aan innovaties in de agro-sector. Op het gebied van dierverzorging, natuur en bloemstyling zit je in Noord-Limburg eveneens goed. De opleidingen van het CITAVERDE College in Horst zorgen ervoor dat jij in deze dynamische sector je mannetje staat in onze regio!

Vlakbij het NS-station – aan de Spoorweg – ligt het CITAVERDE College Horst. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Het is de enige groene MBO-school in de regio waar je op het gebied van groen, agro en dier allerlei kanten op kunt. Dat is een hele innovatieve wereld waar veel kansen liggen.

MAAK KENNIS MET DE MBO-OPLEIDINGEN:

Agro 

De agro-sector is een van de meeste ondernemende sectoren in het land. Dat zorgt voor opleidingen die zelfs internationaal voorop lopen. Wat te denken van een opleiding in de teelt? Of werk je liever met vee? Dan is de opleiding veehouderij je op het lijf geschreven. Wat je dan ook kiest: Agro Leeft

Natuur en design

Ook voor mensen met groene vingers zijn de mogelijkheden groot: Van hovenier, groen en cultuurtechniek tot opleidingen bloem, groen en styling. In de vernieuwde kas kun je planten telen of werken aan je etaleerskills door mooie, groene presentaties te maken. Hier leer je hoe je het leven van jezelf en anderen nét een beetje groener – en ook mooier – maakt!

Dier 

Of ben jij die dierenvriend die graag dieren verzorgt of zelfs helpt als ze ziek of gewond zijn? De verschillende dierenopleidingen in Horst leiden je op tot dierenverzorger of dierenartsassistent. De dieren, hun baasjes én de bedrijven waar dieren gehouden worden zullen jou dankbaar zijn! Bij CITAVERDE College Horst word jij gestimuleerd om te excelleren, op elk niveau! Leren doe je in de praktijk, bij bedrijven in de Greenport-regio en daarbuiten. Dat zorgt ervoor dat jij een échte beroepsbeoefenaar wordt en dat je met je diploma aan de slag kunt!
 
Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Pieter-Jan Heijnen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Op zoek naar een MBO-opleiding? Maak kennis met CITAVERDE College Horst! Bezoek onze MBO Open Dag op zondag 25 februari 2018 (10:00-13:00). Kom jij ook? Meld je hier aan: http://bit.ly/2xCNH4U
Ontdek het VMBO van CITAVERDE College Horst tijdens de Open Dag op zaterdag 24 februari (10:00-13:00u)! Kom jij ook? Meld je hier aan: http://bit.ly/2xyab5k
Vanavond is het zover Nienke Wijnhoven staat in de finale van de VOICE Nienke liep bij ons op school.stage als onderwijs assistente. Jullie stemmen toch ook allemaal op Nienke?
Vandaag zijn de leerlingen van leerjaar 4 ondanks het slechte weer begonnen met het aanleggen van een natuurvijver in de belevingstuin.
Komen jullie ook naar onze open dag? Open Dag VMBO CITAVERDE Zaterdag 24 februari 2018
We zijn live! 🎉 Ga snel naar www.bazenvanhetmbo.nl en bekijk de eerste video's en blogs van onze Limburgse Bazen! 👍 #bazenvanhetmbo 📣 www.bazenvanhetmbo.nl
MBO’ers zijn BAZEN! Op 29 januari lanceren we met het Limburgse MBO een nieuwe online campagne waarin we jullie kennis laten maken met onze bazen. Stay tuned!
Op 24 januari werd de speculaasactie afgesloten en werd er een cheque van € 18.000 aangeboden aan stichting Nativtas. We zijn enorm trots op onze leerlingen dat ze dit enorm bedrag hebben opgehaald. Dank jullie wel voor de super inzet.
KOM IN DE KLAS Binnenkort moeten de leerlingen van groep 8 een belangrijke beslissing nemen. Ze moeten kiezen naar welke school ze gaan. Om de keuze een beetje makkelijker te maken hebben wij twee dagen dat ze een middag kunnen komen snuffelen bij ons op school. Vandaag was de eerste middag. Maar liefst 80 lbasisschool leerlingen kwamen vanmiddag op bezoek om lessen bij ons te volgen.