MBO CITAVERDE COLLEGE HORST

Dichtbij de regio

Noord-Limburg is een echt agrarisch gebied, een regio die er mede voor zorgt dat Nederland wereldwijd de tweede grootste exporteur is van land- en tuinbouwproducten. Akkerbouw- en tuinbouwbedrijven, maar ook veeteelt- en logistieke bedrijven, werken hier samen aan innovaties in de agro-sector. Op het gebied van dierverzorging, natuur en bloemstyling zit je in Noord-Limburg eveneens goed. De opleidingen van het CITAVERDE College in Horst zorgen ervoor dat jij in deze dynamische sector je mannetje staat in onze regio!

Vlakbij het NS-station – aan de Spoorweg – ligt het CITAVERDE College Horst. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Het is de enige groene MBO-school in de regio waar je op het gebied van groen, agro en dier allerlei kanten op kunt. Dat is een hele innovatieve wereld waar veel kansen liggen.

MAAK KENNIS MET DE MBO-OPLEIDINGEN:

Agro 

De agro-sector is een van de meeste ondernemende sectoren in het land. Dat zorgt voor opleidingen die zelfs internationaal voorop lopen. Wat te denken van een opleiding in de teelt? Of werk je liever met vee? Dan is de opleiding veehouderij je op het lijf geschreven. Wat je dan ook kiest: Agro Leeft

Natuur en design

Ook voor mensen met groene vingers zijn de mogelijkheden groot: Van hovenier, groen en cultuurtechniek tot opleidingen bloem, groen en styling. In de vernieuwde kas kun je planten telen of werken aan je etaleerskills door mooie, groene presentaties te maken. Hier leer je hoe je het leven van jezelf en anderen nét een beetje groener – en ook mooier – maakt!

Dier 

Of ben jij die dierenvriend die graag dieren verzorgt of zelfs helpt als ze ziek of gewond zijn? De verschillende dierenopleidingen in Horst leiden je op tot dierenverzorger of dierenartsassistent. De dieren, hun baasjes én de bedrijven waar dieren gehouden worden zullen jou dankbaar zijn! Bij CITAVERDE College Horst word jij gestimuleerd om te excelleren, op elk niveau! Leren doe je in de praktijk, bij bedrijven in de Greenport-regio en daarbuiten. Dat zorgt ervoor dat jij een échte beroepsbeoefenaar wordt en dat je met je diploma aan de slag kunt!
 
Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Pieter-Jan Heijnen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar 👉 http://bit.ly/2O0MaeU! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, kosten, lestijden en schoolvakanties/vrije dagen.
Start jij na de vakantie met een MBO-opleiding bij CITAVERDE College? We hebben een aantal belangrijke zaken en tips voor je op een rijtje gezet: 👉 http://bit.ly/2m8106D
Zoë en Lenny wat een mooi interview. Jullie hebben je toekomstige beroep goed op de kaart gezet. Mooie promotie van onze mbo opleiding Citaverde College Horst.
Soool10-14 is geopend. Een feestelijke bijeenkomst met toekomstige leerlingen, ouders en betrokkenen. Veel succes allemaal!
Proficiat aan alle geslaagden en veel succes in de toekomst! 😁 🎓 #CITAVERDE #Voorhetleven Kijk hier wanneer de diploma-uitreikingen plaatsvinden: https://www.citaverde.nl/diploma-uitre…/
CITAVERDE BIJ DE LIMBURGS KAMPIOENSCHAP BLOEMSCHIKKEN. Op zaterdag 2, zondag 3 en maandag 4 juni 2018 vindt tijdens de Graafschapsfeesten in Horn de Limburgse Kampioenschap Bloemschikken plaats. 45 Bloem-leerlingen van CITAVERDE Horst, Maastricht en Roermond laten daar hun bloemwerken zien. De afgelopen 3 weken hebben de eerste- en tweedejaars Bloem-leerlingen niveau-3 en -4 hard gewerkt aan hun creaties voor de Limburgs Kampioenschap Bloemschikken. Het thema staat in het kader van de Graafschapsfeesten, een feest dat in Horn jaarlijks gevierd wordt ter na gedachte van de graaf Filips van Montmorency . Na een aantal gezamenlijke brainstormsessies en concept-uitwisselingen, zijn de leerlingen zelf aan de bak gaan. Ze hebben volledig hun eigen creativiteit er op los gegooid, met als eindresultaat prachtige werkstukken: van fleurige jurken tot aan bloeiende kastelen. De jury bestaat uit CITAVERDE oud-docent Theo Rulkens en een kunstenares uit Horn. Zij zullen de werkstukken beoordelen op techniek, moeilijkheidsgraad en de aansluiting op het thema. Uiteindelijk worden er 3 winnaars gekozen. De hoofdprijs is een geldbedrag van 100,-. De andere winnaars ontvangen een bedrag ten waarde van 50,- of 25,-. Natuurlijk gaan de overige deelnemers niet met lege handen naar huis. Na het evenement mogen de leerlingen namelijk hun zelfgemaakte werkstuk meenemen. Bloemenhuis Aloys De werkstukken zullen geëtaleerd worden bij Bloemenhuis Aloys, de initiatiefnemer van het Limburgs kampioenschap Bloemschikken. Geïnteresseerden kunnen aanstaande weekend 2 & 3 juni en maandag 4 juni tussen 12u en 17u de werkstukken komen bezichtigen bij Bloemenhuis Aloys in Horn. Locatie: Bloemenhuis Aloys - Dorpstraat 18a 6085 BG Horn Datum: 2, 3 & 4 juni 2018 Tijdstip: 12-17u
Van 15 t/m 17 mei ontving CITAVERDE Bedrijfsopleidingen een delegatie van het ‘Hai Duong Department of Education & Training’ uit Vietnam. Onderdeel van het programma was een bezoek aan CITAVERDE College Horst. Hier werd meer verteld over onze elektronische leeromgeving Fronter en onze manier van examineren. Het bezoek is afgesloten met een rondleiding door het gebouw.
📣 Nieuwe vacatures bij CITAVERDE College Horst: • Onderwijsassistent Plantenteelt en Groenvoorziening • Onderwijsassistent Techniek, Technologie & Creatie • Docent NaSk • Docent Nederlands en Communicatie • Stage onderwijsassistent ✔ Ben jij of ken jij onze nieuwe collega? Tip of solliciteer! 💻 Ga naar http://bit.ly/29yJ53G voor alle vacatures. Vacatures | CITAVERDE