MBO CITAVERDE COLLEGE HORST

Dichtbij de regio

Noord-Limburg is een echt agrarisch gebied, een regio die er mede voor zorgt dat Nederland wereldwijd de tweede grootste exporteur is van land- en tuinbouwproducten. Akkerbouw- en tuinbouwbedrijven, maar ook veeteelt- en logistieke bedrijven, werken hier samen aan innovaties in de agro-sector. Op het gebied van dierverzorging, natuur en bloemstyling zit je in Noord-Limburg eveneens goed. De opleidingen van het CITAVERDE College in Horst zorgen ervoor dat jij in deze dynamische sector je mannetje staat in onze regio!

Vlakbij het NS-station – aan de Spoorweg – ligt het CITAVERDE College Horst. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Het is de enige groene MBO-school in de regio waar je op het gebied van groen, agro en dier allerlei kanten op kunt. Dat is een hele innovatieve wereld waar veel kansen liggen.

MAAK KENNIS MET DE MBO-OPLEIDINGEN:

Agro 

De agro-sector is een van de meeste ondernemende sectoren in het land. Dat zorgt voor opleidingen die zelfs internationaal voorop lopen. Wat te denken van een opleiding in de teelt? Of werk je liever met vee? Dan is de opleiding veehouderij je op het lijf geschreven. Wat je dan ook kiest: Agro Leeft

Natuur en design

Ook voor mensen met groene vingers zijn de mogelijkheden groot: Van hovenier, groen en cultuurtechniek tot opleidingen bloem, groen en styling. In de vernieuwde kas kun je planten telen of werken aan je etaleerskills door mooie, groene presentaties te maken. Hier leer je hoe je het leven van jezelf en anderen nét een beetje groener – en ook mooier – maakt!

Dier 

Of ben jij die dierenvriend die graag dieren verzorgt of zelfs helpt als ze ziek of gewond zijn? De verschillende dierenopleidingen in Horst leiden je op tot dierenverzorger of dierenartsassistent. De dieren, hun baasjes én de bedrijven waar dieren gehouden worden zullen jou dankbaar zijn! Bij CITAVERDE College Horst word jij gestimuleerd om te excelleren, op elk niveau! Leren doe je in de praktijk, bij bedrijven in de Greenport-regio en daarbuiten. Dat zorgt ervoor dat jij een échte beroepsbeoefenaar wordt en dat je met je diploma aan de slag kunt!
 
Locatie Directeur: Ton Hermans
Adjunct-directeur VMBO-B en MBO niv. 1 en 2: Marlies Scheres
Adjunct-directeur VMBO-K/G/T en MBO niv. 3 en 4: Ingrid Coenders
Decaan: Pieter-Jan Heijnen

Adres:
Spoorweg 8
5963 NJ Horst
T: 077 - 3981620
E: horst@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Leerlingen, oud-leetlingen en medewerkers van onze school hebben weer goed hun best gedaan. Ze hebben maar liefst 12 grote zakken met doppen verzameld voor KNGF Geleidehonden.
Lindy, van harte gefeliciteerd namens alle collega's van CITAVERDE College Horst! Deurnese in finale Flowercup DEURNE - Lindy Zijpveld uit Deurne, leerling van het Citaverde College, heeft zondag 24 september in Venlo de eerste van vier voorronden voor de VBW Flowercup 2017 gewonnen. Dit betekent dat ze doorgaat naar de finale, die woensdag 8 november plaatsvindt in Aalsmeer. Lindy won ook de prijs voor aans...
Klas 21dv/22dv had vandaag een praktijkles met het thema hond.
Onze leerlingen zijn vandaag druk bezig geweest met het maken van hun krans voor de VWB flowercup. We zijn benieuwd wie er zondag in de prijzen gaan vallen. Jullie ook?
VMBO OPEN DAG Zaterdag 4 november 2017 van 10:00 tot 13:00 uur. Samen met uw kind bent u van harte welkom op tijdens onze open dagen! Daar kunnen jullie snuffelen in de klaslokalen en praktijkruimtes, praten met leraren en leerlingen en meedoen aan activiteiten die bij ons onderwijs ook aan bod komen. Want om te weten waarom onze school bij uw kind past, moet je het gewoon een keer samen ervaren. MBO OPEN DAG Zondag 5 november 2017 van 10:00 tot 13:00 uur. Tijdens de MBO Open dag kun je alle opleidingen van CITAVERDE College ontdekken. Snuffel gerust rond in onze praktijkruimtes, klaslokalen en dierenverblijven. Bekijk werkstukken, studieboeken en doe mee aan activiteiten. Onze vakdocenten en huidige studenten staan voor je klaar!
Mbo leerlingen leerjaar 3 leren vmbo 3a hoe ze dieren moeten hanteren.
De vakantie is helaas weer voorbij. De scholen beginnen weer. Een spannende tijd voor onze brugklassen. Ze maken de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Deze week starten we daarom ook met een kennismaking. Vandaag hadden we een sportdag. Doormiddel van spellen leren de leerlingen en leraren elkaar kennen.
Fijne vakantie allemaal.