MBO CITAVERDE COLLEGE HEERLEN

Zuid-Limburg bruist. Het is het mooiste plekje van Nederland, vol met stedelijke gebieden die steeds groener en gezonder worden ingericht. De MBO-opleidingen van CITAVERDE College Heerlen richten zich op leven in én om de stad, oftewel: Urban Life! Iets voor jou? Kijk dan eens in onze digitale opleidingsgids of vraag de brochure aan. 

Bekijk de opleidingen op CITAVERDE MBO Heerlen

URBAN LIFE

Als je bij CITAVERDE College Heerlen rondloopt, kun je het niet missen: hier zitten de dierenliefhebbers, de food & lifestyle coaches en de urban landscapers! Ook hier kan iedereen op zijn eigen niveau excelleren.

In Heerlen is het publiek groen sterk in ontwikkeling. Tuinen, parken maar ook balkons en gevels worden aangekleed met groen. Als je graag natuur om je heen hebt en niet vies bent van een beetje modder aan je handen, dan hoor jij thuis bij de natuur en hoveniersopleidingen. Met dit diploma kun jij zo aan de slag, want er zijn veel vakmensen nodig om het groen in en rond de stad aan te leggen én te onderhouden.

De natuur vind je steeds meer terug in onze huiskamers! Daarom zijn ook onze design-opleidingen gericht op groen. Ben jij ook gek op bloemen? Dan is dit vast iets voor jou want je leert er over de nieuwste, duurzame interieurconcepten. Zo kun je de mooiste bloemwerken maken of je verwerkt hout, steen of gerecycled materiaal tot meubilair of gebruiksvoorwerpen.

We worden blij van groen om ons heen en ook van huisdieren. In de dierenverblijven van CITAVERDE College Heerlen vind je poezen, konijnen, geiten, schapen, vogels, maar ook vissen en slangen. Hier leer je hoe je ze het beste kunt verzorgen en behandelen. Als het jou leuk lijkt om alles over dieren, maar ook omgaan met hun baasjes te leren, dan is een dieren opleiding echt iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor de paraveterinair opleiding, of de opleiding tot dierenverzorger.

Ben jij geïnteresseerd in voeding en laatst nog op een foodtruckfestival geweest? Dan ben je zeker niet de enige. Juist nu meer mensen in een stadse omgeving leven, is er veel behoefte aan kennis van gezonde en lekkere voeding. Bij onze opleiding op gebied van voeding en voorlichting leer jij die kennis om te kunnen adviseren over een healthy lifestyle.

Investeer in jouw toekomst en kies de opleiding die bij jou past. MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: elk niveau kan terecht op CITAVERDE College Heerlen.

Lees meer
Locatie Directeur: Marij Dings
Adjunct-directeur MBO: Simone Sauren
Decaan: Etiënne Beckers

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Hey puber! BonApetit doet onderzoek naar het eetgedrag van pubers, met deze korte vragenlijst. Ben je puber en heb je honger, dan is invullen een eitje voor je 🍳 BonApetit ondersteunt het keuzedeel Food Design van de opleiding Voeding & Voorlichting. Heb je honger? Ben je puber? Vul dit in. Dit formulier heeft als doel de lintworm van pubers te bestrijden.
Hoe vertaal je alle goede adviezen over gezonde voeding door naar de supermarkt? Volgende week komt Juglen Zwaan van aHealthylife.nl ons tips geven. We organiseren een College Bank event in de lijn van het duurzame speerpunt ‘gezonde voeding en lifestyle’. We nodigen iedereen, maar vooral voedingsprofessionals, uit voor deze netwerkbijeenkomst. Inschrijven kan via https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/
Onlangs hebben wij bezoek gehad van Suvi uit Finland. Suvi is docent aan de Finse school Hyria, een groene school met vakrichtingen zoals: kleine huisdieren, grote dieren, landbouw, bosbouw en planten. Het is vergelijkbaar met CITAVERDE College. Suvi heeft al onze MBO-locaties bezocht. Samen met onze docenten Martijn Smeets en Claire Beunen is Suvi naar Boerderij Daalhoeve te Maastricht geweest. Ze heeft hier een rondleiding gekregen, waarbij we hebben laten zien hoe wij theorie- en praktijkonderwijs combineren met de praktijk in het bedrijfsleven. Suvi heeft laten weten dat ze het erg interessant vond om te zien dat wij op deze manier onderwijs aanbieden en studenten de kans bieden om meteen in het bedrijfsleven aan de slag te gaan.
De Paraveterinair-klas HE43DP heeft een BHV-training gevolgd, gegeven door Thei Speetjens van E M S Born. Ze hebben les gekregen in humane EHBO, levensreddend handelen, het gebruiken van een AED en een brandoefening in een gesimuleerde praktijkruimte waar een kat werd geopereerd.
Ben je werkzaam bij een voedingsbedrijf of heb je affiniteit met gezonde voeding en een gezonde levensstijl? Dan willen wij jou uitnodigen voor ons evenement op 19 maart! Op Donderdag 19 maart organiseert CITAVERDE College Heerlen een College Bank avond voor bedrijven en personen die interesse hebben in 'gezonde voeding en lifestyle'. Dit thema is één van de duurzame speerpunten uit ons strategisch beleidsplan en hier past onze spreker Juglen Zwaan uitstekend bij. Vanuit onze mbo-opleiding Voeding en Voorlichting willen wij ook van deze gelegenheid gebruik maken om met ons en andere aan de opleiding verbonden relaties bij te praten. Een interessante avond met voldoende netwerkmogelijkheden dus. Meer weten? Kijk op: https://www.citaverde.nl/over-citaverde/collegebank/ Collegebank | Reeks bijeenkomsten | CITAVERDE
Gisteren hebben de studenten van klas 33DV en 43DO demonstraties/workshops gegeven in Kasteelpark Born. Dit project was een voorbereiding op de afsluitende Proeve van Bekwaamheid. De studenten hebben o.a. demonstraties/workshops gegeven over (voedsel)verrijking, uilenballen ontleden en vogels spotten. Het was mooi om te zien dat de studenten van niveau 2 actief deelnamen aan deze activiteit. Wij danken Jordie Bremen van Kasteelpark Born, voor de medewerking aan deze geslaagde dag. #CitaverdeHeerlenMBO #KasteelparkBorn #demonstraties #workshops #PublieksgerichteActiviteit
Wat een ervaring! Robin en Sayeda lopen stage in Sri Lanka om te werken met olifanten. Wil je de stage van Robin Hoegen en Sayeda volgen? Gelukkig doen zij live verslag vanaf hun reis! Kijk mee via de onderstaande links: Robin: https://www.polarsteps.com/Rob…/2810874-internship-sri-lanka Sayeda: https://www.polarsteps.com/SayedaErcicia/2811128-sri-lanka
😢 Ons medeleven gaat uit naar iedereen die betrokken is bij de brand op Manege Passart in Heerlen. Wij wensen iedereen sterkte met dit grote verlies. We helpen graag mee bij het inzamelen van alle mogelijke hulpmiddelen die vernietigd zijn, zoals halsters, dekens, dekjes, poetsspullen en andere paardenspullen. Dus heb jij spullen die nog goed bruikbaar zijn? Je donatie wordt enorm gewaardeerd! Spullen mogen afgegeven worden bij de receptie van CITAVERDE Heerlen (Heldevierlaan 12), wij zorgen dat deze spullen worden afgegeven bij de manege. Geld doneren kan ook via: https://www.doneeractie.nl/manege-passart/-41612?fbclid=IwAR3Ja9uwWKz5xuw-b6AV2383MqeEIg0BQlgTF1D7rdf9KPlilkWQOK5Fb_A Manege Passart | Doneeractie.nl Manege Passart
Ben jij bijna 18? En doe je een voltijd MBO-opleiding? Dan heb je straks recht op studiefinanciering. Dat is sowieso een basisbeurs en het studentenreisproduct. En misschien heb je ook recht op een aanvullende beurs. Laat straks geen geld liggen en check nu alvast duo.nl/bijna18. Je leest daar alles over studiefinanciering en hoe je het aanvraagt.