MBO CITAVERDE COLLEGE HEERLEN

Zuid-Limburg bruist. Het is het mooiste plekje van Nederland, vol met stedelijke gebieden die steeds groener en gezonder worden ingericht. De MBO-opleidingen van CITAVERDE College Heerlen richten zich op leven in én om de stad, oftewel: Urban Life! Iets voor jou? Kijk dan eens in onze digitale opleidingsgids of vraag de brochure aan. 

Bekijk de opleidingen op CITAVERDE MBO Heerlen

URBAN LIFE

Als je bij CITAVERDE College Heerlen rondloopt, kun je het niet missen: hier zitten de dierenliefhebbers, de food & lifestyle coaches en de urban landscapers! Ook hier kan iedereen op zijn eigen niveau excelleren.

In Heerlen is het publiek groen sterk in ontwikkeling. Tuinen, parken maar ook balkons en gevels worden aangekleed met groen. Als je graag natuur om je heen hebt en niet vies bent van een beetje modder aan je handen, dan hoor jij thuis bij de natuur en hoveniersopleidingen. Met dit diploma kun jij zo aan de slag, want er zijn veel vakmensen nodig om het groen in en rond de stad aan te leggen én te onderhouden.

De natuur vind je steeds meer terug in onze huiskamers! Daarom zijn ook onze design-opleidingen gericht op groen. Ben jij ook gek op bloemen? Dan is dit vast iets voor jou want je leert er over de nieuwste, duurzame interieurconcepten. Zo kun je de mooiste bloemwerken maken of je verwerkt hout, steen of gerecycled materiaal tot meubilair of gebruiksvoorwerpen.

We worden blij van groen om ons heen en ook van huisdieren. In de dierenverblijven van CITAVERDE College Heerlen vind je poezen, konijnen, geiten, schapen, vogels, maar ook vissen en slangen. Hier leer je hoe je ze het beste kunt verzorgen en behandelen. Als het jou leuk lijkt om alles over dieren, maar ook omgaan met hun baasjes te leren, dan is een dieren opleiding echt iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor de paraveterinair opleiding, of de opleiding tot dierenverzorger.

Ben jij geïnteresseerd in voeding en laatst nog op een foodtruckfestival geweest? Dan ben je zeker niet de enige. Juist nu meer mensen in een stadse omgeving leven, is er veel behoefte aan kennis van gezonde en lekkere voeding. Bij onze opleiding op gebied van voeding en voorlichting leer jij die kennis om te kunnen adviseren over een healthy lifestyle.

Investeer in jouw toekomst en kies de opleiding die bij jou past. MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: elk niveau kan terecht op CITAVERDE College Heerlen.

Lees meer
Locatie Directeur: Marij Dings
Adjunct-directeur MBO: Simone Sauren
Decaan: Etiënne Beckers

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
Bloem, groen en styling! Florence Keulen beantwoordt de meest gesteld vragen in dit Q&A 👇
"De klimop in je tuin weghalen is hetzelfde als de filter uit je stofzuiger verwijderen." Lees in het interview met Cyriel Lendfers waarom hoveniers belangrijk zijn voor de toekomst van de stad. Meer weten over natuuropleidingen? Kijk op https://www.citaverde.nl/mbo/opleidingen/?themes=20 Cyriel Lendfers: het nut van vergroening | CITAVERDE Lees hier interview van CITAVERDE College met Cyriel Lendfers over waarom mensen het nu van vergroening in moeten zien >>
Onze studenten van de Dier-opleidingen waren op bezoek bij Kasteel Vaeshartelt. Hieronder een korte reportage van een student!
We bieden gratis extra begeleiding voor onze MBO-studenten: - Bijspijkeren achterstanden - Plannen en organiseren - Extra uitleg Wanneer? Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (tot de kerst) Hoe laat? 14.45-17.15 Waar? Auditorium, locatie Heerlen We bieden gratis extra begeleiding voor onze MBO-studenten: - Bijspijkeren achterstanden - Plannen en organiseren - Extra uitleg Wanneer? Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag (tot de kerst) Hoe laat? 14.45-17.15 Waar? Auditorium, locatie Heerlen
Q&A Opleiding Voeding en Voorlichting MBO Als je op zoek bent naar een MBO-opleiding heb je vast veel vragen zoals "Welke vakken krijg ik? Waar kan ik stage lopen? En wat kan ik worden na deze opleiding?". Deze vragen en veel andere beantwoorden onze MBO-vakdocenten voor jou op Instagram. Hier zie je een volledige story als video. In deze video gaat het over de opleiding Voeding en Voorlichting. Kijk je mee?
Eerder zagen we Selina in actie tijdens haar geboortestage bij de varkentjes. In deze video zien we Daphne in actie voor haar geboortestage bij de geitjes bij Geitenhouderij V.O.F. Krekels Baexem. 🐐🍼❤️ Wanneer je de MBO-opleiding volgt tot vakbekwaam medewerker dierverzorging, bedrijfsleider dierverzorging of dierenartsassistent paraveterinair leg je in het tweede leerjaar het examen Voorplanting af. Ter voorbereiding loop je mee met een dierenhouderij waar je een fokplan opstelt of ondersteunt bij het realiseren van het fokplan. Meer weten over de opleidingen? Ga naar www.citaverde.nl/dierverzorging of www.citaverde.nl/dierenartsassistent www.youtube.com Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
Laat die schooltas vandaag maar dicht, bij Hovenier niveau 2 ga je aan de slag! Deze opleiding is geschikt voor je als je een échte doener bent en het liefst leert in de praktijk. Na deze opleiding houd je je bezig met aanleggen en onderhouden van groen, vijvers en waterpartijen. Je werk is divers want de ene klus kan gaan over snoeien en de andere over aanplanten, gazon maaien en bemesten. Ook help je bij het maken van schuttingen of bij de aanleg van een terras. Je gebruikt veel machines tijdens je werk, van kettingzaag tot minigraver. Daar heb je veilig mee leren werken. Jij zorgt dat alles er netjes en groen bij ligt! Laat die schooltas vandaag maar dicht, bij Hovenier niveau 2 ga je aan de slag! Deze opleiding is geschikt voor je als je een échte doener bent en het liefst leert in de praktijk. Na deze opleiding houd je je bezig met aanleggen en onderhouden van groen, vijvers en waterpartijen. Je werk is divers want de ene klus kan gaan over snoeien en de andere over aanplanten, gazon maaien en bemesten. Ook help je bij het maken van schuttingen of bij de aanleg van een terras. Je gebruikt veel machines tijdens je werk, van kettingzaag tot minigraver. Daar heb je veilig mee leren werken. Jij zorgt dat alles er netjes en groen bij ligt!
Heb jij al meegedaan aan de ‘WILD VAN LIMBURG’ wedstrijd? Schrijf een verhaal, maak een vlog of bedenk bijvoorbeeld een lied over jouw mooiste, leukste of meest bijzondere natuurervaring in Limburg! Stuur dit door aan: info@rebel-concepts.nl en maak kans op een leuke prijzen (zie de poster!). Daarnaast mag de winnaar zijn of haar stuk voordragen tijdens het Symposium ‘Faunabeheer in de Limburgse Praktijk’ op 18 november in GaiaZOO! Wanneer zien wij jouw inzending verschijnen? Heb jij al meegedaan aan de ‘WILD VAN LIMBURG’ wedstrijd? Schrijf een verhaal, maak een vlog of bedenk bijvoorbeeld een lied over jouw mooiste, leukste of meest bijzondere natuurervaring in Limburg! Stuur dit door aan: info@rebel-concepts.nl en maak kans op een leuke prijzen (zie de poster!). Daarnaast mag de winnaar zijn of haar stuk voordragen tijdens het Symposium ‘Faunabeheer in de Limburgse Praktijk’ op 18 november in GaiaZOO! Wanneer zien wij jouw inzending verschijnen?
Bloem, groen en Styling op bedrijfsbezoek bij bijSTOX. Een interessante rondleiding met een kijkje achter de schermen. Ze hebben zelfs een sneak peek van de kerstshow gehad, maar dat houden we nog even geheim 🤫 We zijn dankbaar voor deze mooie #samenwerking met het bedrijfsleven 🌷
Weet je dat we ook een YouTube kanaal hebben? Kijk (en abonneer) je via https://www.youtube.com/user/CITAVERDECollegeTV Weet je dat we ook een YouTube kanaal hebben? Kijk (en abonneer) je via https://www.youtube.com/user/CITAVERDECollegeTV