MBO CITAVERDE COLLEGE HEERLEN

Zuid-Limburg bruist. Het is het mooiste plekje van Nederland, vol met stedelijke gebieden die steeds groener en gezonder worden ingericht. De MBO-opleidingen van CITAVERDE College Heerlen richten zich op leven in én om de stad, oftewel: Urban Life! Iets voor jou? Kijk dan eens in onze digitale opleidingsgids of vraag de brochure aan. 

Bekijk de opleidingen op CITAVERDE MBO Heerlen

URBAN LIFE

Als je bij CITAVERDE College Heerlen rondloopt, kun je het niet missen: hier zitten de dierenliefhebbers, de food & lifestyle coaches en de urban landscapers! Ook hier kan iedereen op zijn eigen niveau excelleren.

In Heerlen is het publiek groen sterk in ontwikkeling. Tuinen, parken maar ook balkons en gevels worden aangekleed met groen. Als je graag natuur om je heen hebt en niet vies bent van een beetje modder aan je handen, dan hoor jij thuis bij de natuur en hoveniersopleidingen. Met dit diploma kun jij zo aan de slag, want er zijn veel vakmensen nodig om het groen in en rond de stad aan te leggen én te onderhouden.

We worden blij van groen om ons heen en ook van huisdieren. In de dierenverblijven van CITAVERDE College Heerlen vind je poezen, konijnen, geiten, schapen, vogels, maar ook vissen en slangen. Hier leer je hoe je ze het beste kunt verzorgen en behandelen. Als het jou leuk lijkt om alles over dieren, maar ook omgaan met hun baasjes te leren, dan is een dieren opleiding echt iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor de paraveterinair opleiding, of de opleiding tot dierenverzorger.

Ben jij geïnteresseerd in voeding en laatst nog op een foodtruckfestival geweest? Dan ben je zeker niet de enige. Juist nu meer mensen in een stadse omgeving leven, is er veel behoefte aan kennis van gezonde en lekkere voeding. Bij onze opleiding op gebied van voeding en voorlichting leer jij die kennis om te kunnen adviseren over een
healthy lifestyle.

Investeer in jouw toekomst en kies de opleiding die bij jou past. MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: elk niveau kan terecht op CITAVERDE college Horst.

Locatie Directeur: Peter Claessen
Adjunct-directeur MBO: Simone Sauren
Decaan: Etiënne Beckers

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Video's meer
meer
Volg ons op social media
Via het fokproject leren onze studenten hoe ze selecteren op basis van raskenmerken en maken ze de voortplanting van dieren van begin tot einde mee.
In aflevering 13 van #BazenvanhetMBO gaan we langs bij onze Daniël! Hij loopt momenteel stage bij de Botanische Tuin Kerkrade waar hij veel leert over de biodiversiteit. Deze kennis gaat hij komend jaar in de praktijk toepassen om bijenoases aan te leggen bij ons op school, om zo de biodiversiteit een handje te helpen! #trots
🐕🎓🚶‍♂️De educatieve hondenwandeling die onze studenten georganiseerd hebben was een succes! Deze wandeling gemist maar graag met je hond op stap? Bekijk dan het volgende evenement van onze studenten: Mud Monsters Meer info: https://www.facebook.com/Mud-Monsters-629832424120556/
Deze week is ons auditorium geopend! Een prettige ruimte om gasten te ontvangen, maar ook gewoon om te pauzeren.
Deze week is ons auditorium geopend! Een prettige ruimte om gasten te ontvangen, maar ook gewoon om te pauzeren.
Deze week is ons auditorium geopend! Een prettige ruimte om gasten te ontvangen, maar ook gewoon om te pauzeren.
Vandaag willen we het nieuwe auditorium op een feestelijke manier met onze studenten en collega's openen. We zien jullie graag om 10:30u!
Onze studenten zijn goed bezig: Ze organiseren op 30 juni aanstaande "Mud Monsters", een mud run voor baas én hond! Doe je mee? Meer info in de post hieronder.
Studenten opgelet! Dinsdag 28 mei staakt het OV en rijden er naar verwachting geen bussen en treinen.