MBO CITAVERDE COLLEGE HEERLEN

Zuid-Limburg bruist. Het is het mooiste plekje van Nederland, vol met stedelijke gebieden die steeds groener en gezonder worden ingericht. De MBO-opleidingen van CITAVERDE College Heerlen richten zich op leven in én om de stad, oftewel: Urban Life! Iets voor jou? Kijk dan eens in onze digitale opleidingsgids of vraag de brochure aan. 

Bekijk de opleidingen op CITAVERDE MBO Heerlen

URBAN LIFE

Als je bij CITAVERDE College Heerlen rondloopt, kun je het niet missen: hier zitten de dierenliefhebbers, de food & lifestyle coaches en de urban landscapers! Ook hier kan iedereen op zijn eigen niveau excelleren.

In Heerlen is het publiek groen sterk in ontwikkeling. Tuinen, parken maar ook balkons en gevels worden aangekleed met groen. Als je graag natuur om je heen hebt en niet vies bent van een beetje modder aan je handen, dan hoor jij thuis bij de natuur en hoveniersopleidingen. Met dit diploma kun jij zo aan de slag, want er zijn veel vakmensen nodig om het groen in en rond de stad aan te leggen én te onderhouden.

De natuur vind je steeds meer terug in onze huiskamers! Daarom zijn ook onze design-opleidingen gericht op groen. Ben jij ook gek op bloemen? Dan is dit vast iets voor jou want je leert er over de nieuwste, duurzame interieurconcepten. Zo kun je de mooiste bloemwerken maken of je verwerkt hout, steen of gerecycled materiaal tot meubilair of gebruiksvoorwerpen.

We worden blij van groen om ons heen en ook van huisdieren. In de dierenverblijven van CITAVERDE College Heerlen vind je poezen, konijnen, geiten, schapen, vogels, maar ook vissen en slangen. Hier leer je hoe je ze het beste kunt verzorgen en behandelen. Als het jou leuk lijkt om alles over dieren, maar ook omgaan met hun baasjes te leren, dan is een dieren opleiding echt iets voor jou! Kies bijvoorbeeld voor de paraveterinair opleiding, of de opleiding tot dierenverzorger.

Ben jij geïnteresseerd in voeding en laatst nog op een foodtruckfestival geweest? Dan ben je zeker niet de enige. Juist nu meer mensen in een stadse omgeving leven, is er veel behoefte aan kennis van gezonde en lekkere voeding. Bij onze opleiding op gebied van voeding en voorlichting leer jij die kennis om te kunnen adviseren over een healthy lifestyle.

Investeer in jouw toekomst en kies de opleiding die bij jou past. MBO niveau 1 tot MBO niveau 4: elk niveau kan terecht op CITAVERDE College Heerlen.

Lees meer
Locatie Directeur: Marij Dings
Adjunct-directeur MBO: Simone Sauren
Decaan: Etiënne Beckers

Adres:
Heldevierlaan 12
6415 SB Heerlen
T: 045 - 570 08 88
E: heerlen@citaverde.nl
Volg ons op social media Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes!
We zijn trots op de donatie die Bertie Konsten en Claudia Garritsen namens CITAVERDE College hebben gedaan aan Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg. We zijn trots op de donatie die Bertie Konsten en Claudia Garritsen namens CITAVERDE College hebben gedaan aan Ronald McDonald Kindervallei in Valkenburg.
Laatste kans: Livestream "Werken bij GaiaZoo" op zaterdag 27 maart om 11:00u. Is werken bij GaiaZoo altijd al een droombaan voor jou geweest? Of wil je meer te weten komen over de mogelijkheden en werkzaamheden bij GaiaZoo? Meld je dan aan voor de livestream “Werken bij GaiaZoo”. Wie weet komt jouw droom binnenkort dan ook echt uit! Mail naar gaiazoo@wiertz.com en ontvang de link naar de livestream. Laatste kans: Livestream "Werken bij GaiaZoo" op zaterdag 27 maart om 11:00u. Is werken bij GaiaZoo altijd al een droombaan voor jou geweest? Of wil je meer te weten komen over de mogelijkheden en werkzaamheden bij GaiaZoo? Meld je dan aan voor de livestream “Werken bij GaiaZoo”. Wie weet komt jouw droom binnenkort dan ook echt uit! Mail naar gaiazoo@wiertz.com en ontvang de link naar de livestream.
Na een lange dag is Kick (van onze collega Petra Heuts), gisteren moeder geworden van 3 prachtige reutjes. Moeder en pups maken 't goed. Foto's uit het bericht van Citaverde College Heerlen MBO
Vandaag is Wereld Water Dag! 🌍🏝️🌦️🌊 Weet jij ook al manieren om duurzamer met water om te gaan of om het gebruik van water te verminderen? Zet ze vanaf vandaag weer in! ✅ https://www.waterklaar.nl/ #duurzaam #water #sdg
Groene scholen zijn gezonde scholen. Wil je bijdragen aan een gezonde levensstijl van jong en oud? Neem dan een kijkje bij onze opleiding Voeding & voorlichting tijdens de online Open Dag op 15 april: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/ De gezonde basisschool wordt nu ook nog eens groen De Universiteit Maastricht gaat onderzoeken waar het toe leidt als de ‘gezonde basisschool van de toekomst’ ook nog eens ‘een groene school’ wordt.
Zoek je een MBO-opleiding die bijdraagt aan een betere toekomst voor mens, dier en omgeving? Neem dan een kijkje bij de online Open Dag van CITAVERDE College. Opleidingen zoals 'Voeding en voorlichting', 'Bloem, groen en styling' en 'Dierverzorging' zijn erop gericht om jou te helpen een rol te spelen in een duurzame toekomst. Kom naar onze online Open Dag op 15 april: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/ Reserveer je plek voor de Online MBO Open Dag | CITAVERDE Op 11 maart en 15 april vindt de Online MBO open dag plaats op de locaties Heerlen, Horst en Roermond. Meer informatie op Citaverde.nl >
Maak kennis met de MBO-opleiding Voeding en voorlichting. Tijdens de opleiding leer je alles over een gezonde levensstijl en hoe je anderen hierbij kunt helpen. In deze video zie je een voorbeeld van een stage rondom duurzame voeding, maar je kunt bijvoorbeeld ook als leefstijlcoach aan de slag. Meer weten over de opleiding? Kom naar onze online Open Dag op 15 april: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/
Bloem, groen en styling: van een idee een uitgewerkt concept maken. Onze studenten zijn goed in dingen bedenken, maar leren ook hoe ze dit vertalen naar de praktijk. Van een idee uitwerken tot een gevisualiseerd concept, inclusief een businessplan. Lijkt jou dit ook iets? Neem eens een kijkje bij Bloem, groen en styling: 22 maart Try-out: https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/ 15 april Open Dag: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/ Foto's uit het bericht van Citaverde College Heerlen MBO
De mbo-opleiding Bloem, groen en styling is voor de duurzame creatieveling. Met liefde voor de natuur werk jij met bloemen, binnenplanten en andere natuurlijke materialen. Je gaat aan de slag met het maken van mooie bloemwerken voor evenementen of het stylen van binnen- en buitenruimtes. Meer weten? Kom naar onze online Open Dag: https://www.citaverde.nl/mbo/open-dag-mbo/