Afbeelding

Reiskostenvergoeding

OV-jaarkaart

18+

De Studenten OV-chipkaart met daarop een studentenreisproduct is het enige geldige vervoersbewijs voor studenten. Zolang je recht hebt op studiefinanciering (als je achttien jaar of ouder bent en een dagopleiding (BOL) volgt) kan je met de Studenten OV-chipkaart reizen met het openbaar vervoer: gratis of met korting. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.

Jonger dan 18 jaar

Vanaf 1 januari 2017 kunnen ook MBO’ers jonger dan 18 jaar een reisproduct krijgen. Regel je studentenreisproduct vóór 1 oktober om hier gebruik van te kunnen maken. Meer hierover lees je hier

Tot die tijd kun je aanspraak maken op onderstaande vergoedingsregeling van de Provincie Limburg.

Reiskostenvergoeding minderjarige MBO-studenten

MBO-scholieren die in 2016-2017 minderjarig zijn en in Limburg wonen, hebben recht op een tegemoetkoming voor hun reiskosten. De uitvoering van deze regeling wordt door de Provincie Limburg gedaan. Ouders/verzorgers van minderjarige MBO-scholieren moeten zelf de reiskostenregeling aanvragen bij de Provincie Limburg. Het aanvraagformulier is vanaf 1 oktober 2016 via de website van de Provincie Limburg te downloaden.

In verband met de inwerkingtreding van het studentenreisproduct (OV), vanaf 1 januari 2017, wordt de vergoeding verstrekt voor 4 schoolmaanden (september t/m december). De aanvraagtermijn wordt hierdoor ook een maand korter dan voorheen. Aanvragen dienen uiterlijk op 31 januari 2017 bij de Provincie Limburg te zijn ontvangen.

Meer over de regeling zelf en subsidiecriteria kunt u vinden op de website  Ouders kunnen ook schriftelijk reageren naar de Provincie Limburg via e-mail. Het e-mailadres is: reiskostenvergoeding@prvlimburg.nl.

 

LET OP: dit geldt alleen voor studenten die in Limburg wonen. Provincie Brabant heeft geen tegemoetkomingsregeling. 

 

Verstrekking persoonsgegevens

Evenals het afgelopen schooljaar voert de Provincie Limburg de reiskostenregeling voor minderjarige MBO-studenten binnen Limburg zelf uit. Hiervoor heeft de Provincie het bewijs van inschrijving van de betreffende studenten nodig om te kunnen bepalen of iemand recht heeft op de vergoeding.

Om het voor jou gemakkelijker te maken verstrekt CITAVERDE College deze informatie aan de Provincie Limburg. Het betreft jouw ov-nummer, naw-gegevens, geboortedatum, leerweg en de locatie waar jij onderwijs volgt. Jij hoeft dan alleen nog maar het aanvraagformulier in te vullen op de website van de Provincie Limburg. Als je bezwaar hebt tegen het verstrekken van jouw persoonlijke gegevens aan de provincie Limburg door ons kun je dit vóór 5 oktober aanstaande kenbaar maken via info@citaverde.nl.  Je moet dan zelf je bewijs van inschrijving opsturen naar de provincie.

Meer informatie over de reiskostenvergoeding vind je op www.limburg.nl/subsidies. Betreffende gegevens worden alleen gebruikt voor bovenstaande reiskostenregeling.