Filter Verfijn de resultaten
Thema
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie

MBO niveau 1 opleidingen

MBO niveau 1 opleidingen worden ook wel entree opleidingen genoemd. Ze leiden je voornamelijk op tot baan als assistent. MBO 1 opleidingen zijn er in verschillende sectoren te vinden. Zo heb je bij het CITAVERDE College keuze uit horeca, retail én natuur. Na het succesvol afronden van de opleiding kun je onder toezicht uitvoerende werkzaamheden verrichten. Om te kunnen starten met MBO niveau 1 heb je géén diploma nodig.

Bekijk de onderstaande opleidingen en ontdek of een entree opleiding iets voor jou is!

Het traject

Een MBO 1 opleiding duurt één jaar. Maar je mag er ook langer over doen wanneer je meer tijd nodig hebt om de opleiding te voltooien. Wanneer je merkt dat je minder dan één jaar nodig hebt, dan mag je het proces versnellen. Op niveau 1 opleidingen leer je hoe je goed in een bedrijf kunt functioneren. Daarbij krijg je ook alle studievaardigheden aangeleerd. Zodoende werk je ook aan je eigen ontwikkeling en krijg je vanuit school diverse praktijkopdrachten. Je gaat niet alleen naar school, maar loopt ook stage (BOL) of werkt in een bedrijf (BBL). Na deze opleiding kun je aan het werk gaan of ervoor kiezen om door te stromen naar een hoger niveau: MBO niveau 2.

MBO niveau 1 opleiding iets voor jou?

Als je geen diploma hebt, maar toch graag verder wilt leren en in de toekomst een leuke baan wilt vinden, dan is een MBO niveau 1 opleiding iets voor jou. Je kiest dan voor ontwikkeling en werkt aan een solide toekomst. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat het CITAVERDE College een minimale leeftijd van 16 jaar hanteert. Bij het CITAVERDE College krijg je veel structuur en persoonlijke aandacht van je docenten. Mocht je het leren moeilijk vinden, dan kunnen vakbekwame docenten jou extra begeleiding bieden. Door een opleiding op MBO niveau 1 te volgen bij het CITAVERDE College krijg je steeds meer zelfvertrouwen!