Kansen in de detailhandel, teelt en veehouderij

Goed nieuws voor de groene sector. Onlangs zijn de resultaten bekend van het onderzoek over de kansrijke beroepen in de toekomst. Naar werknemers met de CITAVERDE opleidingen Retail, Veehouderij en Teelt is in de toekomst veel vraag.


Nieuwe generatie

De generatie in het MBO zal in de nabije toekomst de motor van onze economie zijn. De komende jaren liggen er uitdagende opgaven op het gebied van duurzaamheid, voedselzekerheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn voor de groene sector. Het is dus belangrijk dat MBO-studenten goed opgeleid worden om de  groene sector sterk en competitief te houden. CITAVERDE College staat erom bekend een goede balans tussen theorie en praktijk te bieden. Tijdens de opleidingen worden de studenten kennis en vaardigheden bijgebracht waarmee ze later goed voorbereid het bedrijfsleven in kunnen gaan. Stages en praktijklessen die vaak samen met het bedrijfsleven ontwikkeld worden, zorgen ervoor dat de studenten van CITAVERDE een goed idee hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Deze generatie staat bekend om haar toenemende belangstelling voor innovatieve en duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld voedsel- en energie vraagstukken. Momenteel zijn er in de groene sector veel uitdagende vacatures voor jongeren en verwacht wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat afgestudeerden sneller een baan vinden.

Kansrijke beroepen

De S-BB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) houdt zich bezig met de arbeidsmarkt in zijn geheel. Zij hebben bekeken welke beroepen het meest kansrijk zijn. Hiermee willen zij aangeven naar welke beroepen veel vraag zal zijn. Het is natuurlijk prima  om een opleiding te volgen die jij verschrikkelijk leuk vindt, maar het geeft toch ook een fijn gevoel om een opleiding te volgen die jou later zekerheid biedt van een baan. Zo kun je in het overzicht hieronder zien dat de groene opleidingen Detailhandel, Teelt en Veehouderij als één van de meest kansrijke beroepen worden gezien voor het jaar 2018.

Uit gesprekken met Limburgse werkgevers blijkt dat ook in veel andere groene werkvelden een grote vraag is naar nieuwe arbeidskrachten met een MBO-opleiding. Denk hierbij aan de hoveniersector, de recreatie sector en de voedingsmiddelentechnologie.

Volg ons op social media
Weer een nieuwe video van de Limburgse website #BazenvanhetMBO! πŸ“Ή Vieke studeerde vroeger MBO Verpleegkunde. Na een lange tijd voor een grote instantie gewerkt te hebben heeft ze haar droom waargemaakt. Samen met een voormalig collega startte ze hun bedrijf LieV Kraamzorg Limburg. Inmiddels 3 jaar later, hebben ze 50 werknemers in dienst!
Volgende week starten de try-outs! Kom een dagje meedraaien bij jouw favoriete opleiding. De eerste try-outs zijn op: CITAVERDE College Roermond - Dinsdag 13 november, paardensport en -houderij niveau 3 & 4 - Woensdag 14 november, loonwerk niveau 2,3 & 4 - Vrijdag 16 november, hovenier niveau 2, 3 & 4 - Vrijdag 16 november, verkoper niveau 2 - Vrijdag 16 november, green life science niveau 3 & 4 CITAVERDE College Heerlen -Woensdag 14 november, voeding en voorlichting niveau 4 Nieuwsgierig geworden? Klik dan op de link om je aan te melden. πŸ‘‰ https://www.citaverde.nl/mbo/try-out/
Internationale stages zijn heel leerzaam! Daarover vertelt Guido in de nieuwe #BazenvanhetMBO Blog: http://bit.ly/blog-baas-guido! πŸ‡³πŸ‡΄ πŸ‡«πŸ‡· πŸ‡ΏπŸ‡¦ Ook internationale ambities? πŸ’ͺ🧐 Vraag komende zondag naar de mogelijkheden tijdens de Open Dag voor het MBO: https://www.citaverde.nl/opendagmbo Guido: "De wereld heeft meer te bieden dan alleen het kleine stukje waar wij wonen, dus een stage in het buitenland raad ik iedereen aan!” ✈ Guido van Mil – Three times in a row op internationale stage – #BazenvanhetMBO β€œDe wereld heeft meer te bieden dan alleen het kleine stukje waar wij wonen, dus een stage in het buitenland raad ik iedereen aan!”
Begin dit jaar heeft Guy Wolfs Hoveniersbedrijf een prijs gewonnen voor beste leerbedrijf van Limburg in de sector Voedsel, Groen en Gastvrijheid. Naar aanleiding daarvan hebben we Mathijs Wolfs (eigenaar) en Leon Dols (docent) geΓ―nterviewd over het belang van goede stages, de toekomst van de hoveniersbranche en wat het vak zo mooi maakt. Klik op de link om het interview te lezen! πŸ‘‡ https://www.citaverde.nl/interview-over-het-hoveniersvak-/ Onze hoveniersopleidingen zijn te vinden bij CITAVERDE College Heerlen (niveau 2), Roermond (niveau 2,3 en 4) en Horst (niveau 2). 🌿🌳 https://www.citaverde.nl/hoveniersopleiding/ Kom jij ze ook ontdekken bij de Open Dagen? πŸ§πŸ” - MBO | Zondag 4 november 2018 | 10:30 tot 13:30 u - MBO | Donderdag 31 januari 2019 | 16:30 tot 20:00 u
Woensdag 31 oktober tussen 12:00-14:00 uur zijn we te horen tijdens de uitzending 'Roer Je Mond' bij omroep ML5! πŸ“Ί Rond 13.45 vertelt een leraar over de techniek van het groene onderwijs. πŸŒΏπŸ‘ Ga jij ook luisteren? 🎧😁 https://www.ml5.nl/content.php?id=3 ML5 Als er geen LIVE-programma's zijn, draait er nonstop gevarieerde muziek, enkel onderbroken door het landelijke nieuws op het hele uur en het lokale nieuws op het halve uur.