Kansen in de detailhandel, teelt en veehouderij

Goed nieuws voor de groene sector. Onlangs zijn de resultaten bekend van het onderzoek over de kansrijke beroepen in de toekomst. Naar werknemers met de CITAVERDE opleidingen Retail, Veehouderij en Teelt is in de toekomst veel vraag.


Nieuwe generatie

De generatie in het MBO zal in de nabije toekomst de motor van onze economie zijn. De komende jaren liggen er uitdagende opgaven op het gebied van duurzaamheid, voedselzekerheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn voor de groene sector. Het is dus belangrijk dat MBO-studenten goed opgeleid worden om de  groene sector sterk en competitief te houden. CITAVERDE College staat erom bekend een goede balans tussen theorie en praktijk te bieden. Tijdens de opleidingen worden de studenten kennis en vaardigheden bijgebracht waarmee ze later goed voorbereid het bedrijfsleven in kunnen gaan. Stages en praktijklessen die vaak samen met het bedrijfsleven ontwikkeld worden, zorgen ervoor dat de studenten van CITAVERDE een goed idee hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Deze generatie staat bekend om haar toenemende belangstelling voor innovatieve en duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld voedsel- en energie vraagstukken. Momenteel zijn er in de groene sector veel uitdagende vacatures voor jongeren en verwacht wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat afgestudeerden sneller een baan vinden.

Kansrijke beroepen

De S-BB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) houdt zich bezig met de arbeidsmarkt in zijn geheel. Zij hebben bekeken welke beroepen het meest kansrijk zijn. Hiermee willen zij aangeven naar welke beroepen veel vraag zal zijn. Het is natuurlijk prima  om een opleiding te volgen die jij verschrikkelijk leuk vindt, maar het geeft toch ook een fijn gevoel om een opleiding te volgen die jou later zekerheid biedt van een baan. Zo kun je in het overzicht hieronder zien dat de groene opleidingen Detailhandel, Teelt en Veehouderij als één van de meest kansrijke beroepen worden gezien voor het jaar 2018.

Uit gesprekken met Limburgse werkgevers blijkt dat ook in veel andere groene werkvelden een grote vraag is naar nieuwe arbeidskrachten met een MBO-opleiding. Denk hierbij aan de hoveniersector, de recreatie sector en de voedingsmiddelentechnologie.

Volg ons op social media
📰 Vandaag in De Limburger: een artikel over het tekort aan MBO'ers in Limburg. Voornamelijk in de horeca, retail en logistiek is er veel werk te vinden. 🧐 Ook een MBO-opleiding richting volgen of het krantenartikel lezen? Kijk dan verder op: In de krant: Tekort mbo’ers loopt verder op In de krant: Tekort mbo’ers loopt verder op Op 18 mei 2018 heeft Dagblad de Limburger een artikel gepubliceerd waarin wordt vermeld dat het tekort aan MBO-studenten op de arbeidsmarkt nog groter wordt. Dit zou betekenen dat MBO’ers niet of nauwelijks hoeven te wachten om aan de slag te kunnen ...
Bijna 18 jaar? Of ben je het al? Als je een MBO-opleiding volgt, dan heb je recht op het studentenreisproduct en vanaf je 18e ook op studiefinanciering. Wil je weten hoe dat precies in zijn werk gaat? Schrijf je dan in voor de gratis webinar van DUO Studiefinanciering voor mbo: 🖥️ Webinar Studiefinanciering mbo 🗓️ Donderdag 24 mei 🕣 19:30 uur ✏️ Gratis aanmelden: http://bit.ly/2wO8XGk Studiefinanciering mbo - Webinar - DUO Website duo.nl
Nog niet aangemeld voor je MBO-vervolgopleiding bij CITAVERDE College? Meld je dan aan via het digitale inschrijfformulier op www.citaverde.nl/aanmelden. Heb je nog vragen, of hulp nodig met het aanmelden? Kom dan naar de laatste MBO-inschrijfmiddag op woensdag 30 mei 2018 van 16:00 tot 18:00 u. Meer info en aanmelden 👉 http://bit.ly/2J0JeMM Aanmelden MBO-opleiding CITAVERDE College | CITAVERDE Inschrijven voor een van onze MBO-opleidingen is heel eenvoudig! Je kunt je per post of digitaal aanmelden. Schrijf je hier in.
Interesse in een MBO-deeltijdopleiding teelt, loonwerk, veehouderij, hovenier of voeding? Kom dan naar onze BBL-infobijeenkomst! Aanmelden en meer info 👉 http://bit.ly/2js0VcT
📣 Weer een nieuwe blog op BazenvanhetMBO.nl! Dit keer van Jan-Nick, voorzitter van de deelnemerraad. Wil je weten wat hij doet en waarom hij zo trots is op het MBO? Lees de blog snel 👇 http://bit.ly/2rfZ2Di #bazenvanhetmbo Meedenken over het MBO – #BazenvanhetMBO ”Door middel van de deelnemerraad laat ik mijn stem horen voor mijn medestudenten. Zo maken wij samen van het MBO een studentenparadijs!’’