Kansen in de detailhandel, teelt en veehouderij

Goed nieuws voor de groene sector. Onlangs zijn de resultaten bekend van het onderzoek over de kansrijke beroepen in de toekomst. Naar werknemers met de CITAVERDE opleidingen Retail, Veehouderij en Teelt is in de toekomst veel vraag.


Nieuwe generatie

De generatie in het MBO zal in de nabije toekomst de motor van onze economie zijn. De komende jaren liggen er uitdagende opgaven op het gebied van duurzaamheid, voedselzekerheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn voor de groene sector. Het is dus belangrijk dat MBO-studenten goed opgeleid worden om de  groene sector sterk en competitief te houden. CITAVERDE College staat erom bekend een goede balans tussen theorie en praktijk te bieden. Tijdens de opleidingen worden de studenten kennis en vaardigheden bijgebracht waarmee ze later goed voorbereid het bedrijfsleven in kunnen gaan. Stages en praktijklessen die vaak samen met het bedrijfsleven ontwikkeld worden, zorgen ervoor dat de studenten van CITAVERDE een goed idee hebben van hoe het er op de werkvloer aan toe gaat.

Deze generatie staat bekend om haar toenemende belangstelling voor innovatieve en duurzame oplossingen voor bijvoorbeeld voedsel- en energie vraagstukken. Momenteel zijn er in de groene sector veel uitdagende vacatures voor jongeren en verwacht wordt dat dit alleen maar zal toenemen. Dit zorgt ervoor dat afgestudeerden sneller een baan vinden.

Kansrijke beroepen

De S-BB (de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) houdt zich bezig met de arbeidsmarkt in zijn geheel. Zij hebben bekeken welke beroepen het meest kansrijk zijn. Hiermee willen zij aangeven naar welke beroepen veel vraag zal zijn. Het is natuurlijk prima  om een opleiding te volgen die jij verschrikkelijk leuk vindt, maar het geeft toch ook een fijn gevoel om een opleiding te volgen die jou later zekerheid biedt van een baan. Zo kun je in het overzicht hieronder zien dat de groene opleidingen Detailhandel, Teelt en Veehouderij als één van de meest kansrijke beroepen worden gezien voor het jaar 2018.

Uit gesprekken met Limburgse werkgevers blijkt dat ook in veel andere groene werkvelden een grote vraag is naar nieuwe arbeidskrachten met een MBO-opleiding. Denk hierbij aan de hoveniersector, de recreatie sector en de voedingsmiddelentechnologie.

Volg ons op social media
Download vanaf nu de schoolgidsen voor alle informatie over het nieuwe schooljaar πŸ‘‰ http://bit.ly/2O0MaeU! Bijvoorbeeld over de organisatie van het onderwijs, begeleiding, het schoolregelement, kosten, lestijden en schoolvakanties/vrije dagen.
DUO Studiefinanciering voor mbo helpt je op weg! #STUDIEFINANCIERING Ga jij een mbo-opleiding doen en heb je volgend jaar voor het eerst recht op studiefinanciering en het studentenreisproduct? Dan vraag je je misschien af vanaf welke datum je gratis reist. En op welke datum je je eerste betaling krijgt. Je kunt natuurlijk altijd je gegevens checken in Mijn DUO. In deze video legt DUO uit wanneer je recht ingaat. Ben je nog geen 18? Dan heb je op het mbo nog geen recht op studiefinanciering, maar wel op het studentenreisproduct. Lees hier verder: www.duo.nl/studentenreisproduct-mbo
Start jij na de vakantie met een MBO-opleiding bij CITAVERDE College? We hebben een aantal belangrijke zaken en tips voor je op een rijtje gezet: πŸ‘‰ http://bit.ly/2m8106D
De 6e Baas alweer: Lotte Walda! Een muzikale baas die je als singer/songwriter met haar teksten zeker weet te raken. Ken je haar al? In deze aflevering van #bazenvanhetmbo vertelt ze je over haar grote passie! 🎸🎀🎡 #MBO
Wat zagen de leerlingen van Citaverde College Nederweert er stralend uit tijdens de diploma-uitreiking! Gefeliciteerd allemaal πŸŽ“ Met bijzonder vervoer naar de diploma uitreiking (Foto's) - Nederweert24 Vanavond namen de geslaagde leerlingen van Citaverde College Nederweert hun diploma in ontvangst. De leerlingen kwamen met diverse vervoermiddelen naar de diploma-uitreiking. Ze verzamelden zich samen bij Manege De Kraal in Nederweert. Hierna vertrokken ze in zeven kleine groepjes via een uitgestipp...