Filter Verfijn de resultaten
Thema
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie

Hoveniersopleiding op het MBO

Hovenier is niet alleen een prachtig beroep, maar ook een veelzijdig beroep. Een hovenier werkt hoofdzakelijk buiten en ontwerpt de meest uiteenlopende tuinen waar klanten dagelijks van genieten. Het belang van een gezonde én groene omgeving in de stad en daarbuiten krijgt steeds meer aandacht. Daarbij spelen de gevolgen van klimaatverandering een steeds grotere rol. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat er op de arbeidsmarkt veel vraag is naar medewerkers voor het groen. Is een beroep als hovenier misschien iets voor jou? Kijk dan eens naar de hoveniersopleiding! 

Hovenier worden?

Wie hovenier wilt worden, moet echt een buitenmens zijn. Je moet ook van aanpakken weten. Soms is het zwaar werk, voornamelijk als je met stenen moet slepen terwijl het regent. Maar daarentegen is het ook vooral leuk werk, omdat je mooie dingen creëert. Bovendien is het belangrijk dat je belangstelling hebt voor de natuur. Plantenkennis is namelijk van groot belang bij een hovenier. Je moet namelijk alles weten over wat groeit en bloeit, en wat het beste past bij de ligging van een specifieke tuin of buitenruimte. Van struiken en bomen tot aan bloemetjes en planten, jij leert er alles over tijdens de opleiding tot hovenier. Tevens moet je ook goed met mensen om kunnen gaan. Een hovenier werkt vaak op terrein van zijn klant. Je moet je dus kunnen inleven en kunnen aanpassen. Er zijn verschillende opleidingen die gevolgd kunnen worden, zoals de niveau 2 opleiding Medewerker hovenier, de niveau 3 opleiding Vakbekwaam medewerker hovenier of de niveau 4 opleiding Opzichter / Uitvoerder groene ruimte. Bekijk de bedrijfsopleidingen van het CITAVERDE College en neem contact op als je meer informatie nodig hebt.

CITAVERDE leidt je op

Wil jij opgeleid worden om tuinen en groen aan te leggen en te onderhouden? Dat kan bij het CITAVERDE College! Bij ons leer je alles rondom aanleg van groen, flora en fauna, beluchten, bemesten en groenvoorzieningen. De hoveniersopleiding start met een basisfase, waarin algemene vakken aangeleerd worden. Daarbij leer je je toekomstige beroep uitvoerig kennen. Vervolgens ga je je specialiseren in jouw afstudeerrichting en tot slot kun je je studie eigen maken met een keuzedeel. Lijkt een hovenier MBO opleiding jou wel iets? Bekijk dan ons aanbod en schrijf je in!