Op maandag 2 oktober werden de leerlingen van CITAVERDE College Nederweert, Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College Cranendonck verrast door het bekende DJ/producers duo GLOWINTHEDARK. Het duo gaf een uniek optreden ter promotie van het nieuwe album LITUATIE 2. Het optreden vormt de start van weer een nieuw On Stage-jaar, waarin vmbo-leerlingen zich duurzaam voorbereiden op hun toekomst. Ze maken op unieke wijze kennis met de praktijk van vele beroepen en beroepsbeoefenaren.

Met de LITUATIE School-tour verrassen de artiesten elke dag een andere middelbare On Stage-school met een spetterend mini-optreden op het schoolplein of in de school. “We willen de leerlingen motiveren om er weer een knaljaar van te maken,” laat organisator Pagara Music Group weten. “De artiesten spreken als ambassadeur de leerlingen motiverend toe. Daarbij organiseren we ook nog een leuke winactie, waarbij één school ook nog een extra optreden van GLOWINTHEDARK kan winnen.”

VMBO On Stage
63 VMBO-scholen, verspreid over heel Nederland, draaien het loopbaanoriëntatieproject VMBO On Stage. De leerlingen ontmoeten op het Beroepenfeest vele beroepsbeoefenaren om kennis te maken met beroepen. Mede door de daaropvolgende Doe Dag, waarop leerlingen de bedrijven bezoeken, kunnen zij een bewustere keuze maken voor een vervolgopleiding. Voorbereidingen hiertoe helpen leerlingen reeds bij sociale vaardigheden en het bouwen van een duurzaam netwerk.

Guerrilla-actie
Met de muzikale tour van GLOWINTHEDARK wordt alweer het elfde On Stage seizoen ingeluid. Het DJ-duo wil met deze guerrilla-actie zoveel mogelijk scholieren kennis laten maken met het nieuwe album. “Het voorgaande album LITUATIE leverde via YouTube meer dan 10 miljoen views op en zo’n 30 miljoen streams op Spotify. Uiteraard willen we dit overtreffen.” De artiesten kijken uit naar hun tour.

Bron: https://www.nederweert24.nl/2017/10/02/dj-glow-the-dark-op-scholen-lvo-weert-en-citaverde/
Foto’s: Nederweert24 en John Linders

Volg ons op social media
Maandag 11 december vertrokken de derdejaars van CITAVERDE College Nederweert met de bus naar Berlijn voor een studiereis. Na een gezellige, lange busrit zijn de leerlingen meteen de stad gaan verkennen. Kijk op onze site voor foto's! Leerlingen CITAVERDE College Nederweert op studiereis naar Berlijn | Citaverde.nl Leerlingen CITAVERDE College Nederweert op studiereis naar Berlijn
🎄 #hohoho ! De #VMBO leerlingen van klas 1d en 1e van #CITAVERDE College #Horst hebben vorige week tijdens PSO hele leuke kerstkransen gemaakt. #creatief #voorhetleven #kerst #groen
Vrijdag 8 december is het Paarse vrijdag, een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Op deze dag staat er een kraampje met wat meer info in de hal van het CITAVERDE College Nederweert. Doen jullie mee? CITAVERDE College Nederweert doet mee met Paarse vrijdag | Citaverde.nl CITAVERDE College Nederweert wil laten zien dat wij als school de homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders steunen.
Op 15 maart 2018 is er een nieuwe editie van Weert on Stage! VMBO-ers ontmoeten dan een grote groep mensen die allemaal een mooi beroep hebben. Vorig jaar lieten 120 beroepsbeoefenaren zich het hemd van het lijf vragen over hun beroep door 500 VMBO-ers. Dit jaar zoeken we opnieuw naar bevlogen beroepsbeoefenaren! Ook helpende handjes zijn welkom. Ben of ken jij iemand? Kijk dan snel op www.weertonstage.nl Beroepenfeest Weert on Stage mede georganiseerd door CITAVERDE Nederweert | Citaverde.nl Op 15 maart 2018 is Weert on Stage, m.m.v CITAVERDE College Nederweert. VBMO-ers ontmoeten beroepsbeoefenaars die allemaal een mooi vak of beroep hebben.
Dit zijn Justin, Bente en Ashley, de winnaars van de voorronde #Skills Bloemsierkunst 💐 bij #CITAVERDE College #Heerlen! In maart mogen zij naar de finale Nederlands kampioenschap bloemsierkunst, succes met de voorbereidingen! 🍀#VMBO #voorhetleven
Rekenlessen alleen in de klas? Deze 2e jaars #MBO studenten van #CITAVERDE #Roermond zijn ervoor naar het bos geweest! #houtmeten #lerenindepraktijk #voorhetleven #greenlifesciences