Op maandag 2 oktober werden de leerlingen van CITAVERDE College Nederweert, Philips van Horne, Het Kwadrant en het BRAVO! College Cranendonck verrast door het bekende DJ/producers duo GLOWINTHEDARK. Het duo gaf een uniek optreden ter promotie van het nieuwe album LITUATIE 2. Het optreden vormt de start van weer een nieuw On Stage-jaar, waarin vmbo-leerlingen zich duurzaam voorbereiden op hun toekomst. Ze maken op unieke wijze kennis met de praktijk van vele beroepen en beroepsbeoefenaren.

Met de LITUATIE School-tour verrassen de artiesten elke dag een andere middelbare On Stage-school met een spetterend mini-optreden op het schoolplein of in de school. “We willen de leerlingen motiveren om er weer een knaljaar van te maken,” laat organisator Pagara Music Group weten. “De artiesten spreken als ambassadeur de leerlingen motiverend toe. Daarbij organiseren we ook nog een leuke winactie, waarbij één school ook nog een extra optreden van GLOWINTHEDARK kan winnen.”

VMBO On Stage
63 VMBO-scholen, verspreid over heel Nederland, draaien het loopbaanoriëntatieproject VMBO On Stage. De leerlingen ontmoeten op het Beroepenfeest vele beroepsbeoefenaren om kennis te maken met beroepen. Mede door de daaropvolgende Doe Dag, waarop leerlingen de bedrijven bezoeken, kunnen zij een bewustere keuze maken voor een vervolgopleiding. Voorbereidingen hiertoe helpen leerlingen reeds bij sociale vaardigheden en het bouwen van een duurzaam netwerk.

Guerrilla-actie
Met de muzikale tour van GLOWINTHEDARK wordt alweer het elfde On Stage seizoen ingeluid. Het DJ-duo wil met deze guerrilla-actie zoveel mogelijk scholieren kennis laten maken met het nieuwe album. “Het voorgaande album LITUATIE leverde via YouTube meer dan 10 miljoen views op en zo’n 30 miljoen streams op Spotify. Uiteraard willen we dit overtreffen.” De artiesten kijken uit naar hun tour.

Bron: https://www.nederweert24.nl/2017/10/02/dj-glow-the-dark-op-scholen-lvo-weert-en-citaverde/
Foto’s: Nederweert24 en John Linders

Volg ons op social media
Wist je dat de leerlingen van klas 1 een aantal lessen toneel krijgen? Ze leren hier op een speelse wijze bepaalde vaardigheden over hoe om te gaan met elkaar in de klas! De lessen worden gegeven door Tineke Prins van RICK CultuurenKunsteducatie
Creatieve herfstdecoraties door leerlingen van leerjaar 1, gemaakt tijdens de projectmiddag! Lijkt het je ook leuk om zoiets te maken? Op onze open dag op zaterdag 4 november is er een workshop bloemschikken.
Afgelopen vrijdag hebben de eerstejaars #studenten #loonwerk een leerzame praktijkles gehad: klepelen met de #JD6430, stenen rooien met de #Bobcat x430 minigraver, afvoeren met de #newhollandt6, vegen met de #deutzdx3 en hand en spandiensten met de #volvol30b. 🚜 #CITAVERDE College #Roermond #ijzerenreuzen #voorhetleven
🐢🐱🐰 Studenten van de MBO-opleiding Dierenartsassistent in #heerlen organiseerden een dierengezondheidscontrole op #Dierendag! #CITAVERDE #voorhetleven πŸ€
Gespot! @glowinthedark_ op #citaverde college #nederweert! #lituatie2 #voorhetleven πŸ“Έ@nederweert24