Filter Verfijn de resultaten
Thema
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie

Detailhandel opleiding MBO

Wil je graag werken in de detailhandel? Dan is een van onze detailhandel opleidingen op MBO niveau vast iets voor jou! Detailhandel of retail is de markt die bestaat uit het (weder)verkopen van producten en diensten aan consumenten. Bedrijven die actief zijn in de detailhandel, kunnen traditionele winkels zoals supermarkten en speciaalzaken zijn. Anderzijds kan retail ook online plaatsvinden in de vorm van webshops. Werken in de detailhandel is boeiend én afwisselend. Uiteindelijk draait alles om tevreden klanten. Veelvoorkomende werkzaamheden in de retailwereld zijn onder andere: omgaan met klanten, collega's en leveranciers, het presenteren van artikelen, kassa bedienen en verkoopgesprekken voeren. Zo is misschien de entree-opleiding Assistent verkoop / retail wel iets voor jou? Deze is zowel als BOL of BBL opleiding te volgen. Lees hieronder verder voor meer informatie over de opleiding detailhandel.

Iets voor jou? 

Werken in de retail/detailhandel betekent werken met mensen. Het is dus van belangrijk dat je goed met mensen kunt omgaan en je goed kunt verplaatsen in wat de klant wil. Je moet altijd vriendelijk en beleefd blijven en er verzorgd uitzien. Jij bent tenslotte hét visitekaartje! Misschien heb je wel al een bijbaantje in de detailhandel. Het geeft je een kick om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast ben je praktisch, commercieel, flexibel en hou je van aanpakken. Herken je jezelf in dit profiel? Ontdek dan nu je eigen talenten bij de detailhandel opleiding op het CITAVERDE College in Roermond, Horst of Heerlen.

Detailhandel opleiding volgen?

Wil je meer leren over het presenteren van voorraden, productkennis opdoen en leren hoe je klanten het beste kunt adviseren? Dan ben je op het CITAVERDE College aan het juiste adres. De detailhandel opleiding stoomt jou klaar voor de commerciële toekomst! Als je voor het CITAVERDE College kiest, kies je voor relevant onderwijs dat perfect aansluit op jouw talent. Wij streven ernaar dat jij later als individu het verschil kan maken in de dagelijkse praktijk. De vaardigheden die wij onze studenten aanleren, zijn voor het leven. Daarbij zijn er in de retail zoveel soorten branches, dat je vast een branche kunt vinden waarin jij je thuis voelt. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een kledingwinkel, parfumerie, sportwinkel of elektronica warenhuis. Bekijk welke opleiding detailhandel bij jouw niveau en wensen past.