Binnen het vak ondernemen werken CITAVERDE College Nederweert, de Rabobank en Day For Change voor het tweede jaar samen aan een programma waarbij wordt gewerkt aan het vormen van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers. Hierbij zetten de VMBO-leerlingen hun eigen mini-onderneming op poten, waarvan de winst ten goede komt aan ondernemende mensen in ontwikkelingslanden.

Een belangrijk onderdeel van dit programma zijn de presentaties van hun ideeën bij de Rabobank in Weert. Deze week was het zover; de derdejaars leerlingen pitchten hun mini-ondernemingen bij de Rabobank in Weert.

Enkele van de groepen hebben hun onderneming opgebouwd in samenwerking met een bestaande organisatie, zoals LekkernEI dat heeft gedaan met Happy Ei en de onderneming genaamd HBVN met de gemeente Nederweert. Andere namen van mini-ondernemingen zijn het Houten handje, Team Vlogs, Fashion4Ever, Eco School, Girls&Girls en Klusbedrijf DoeCrea.

 

Na de pitches bekeek de jury welke ondernemingen in aanmerking kwamen voor een startkapitaal. Met een hoofd vol tips en tricks van de jury en een ervaring rijker gingen onze leerlingen weer naar huis!