Op vrijdag 16 november was CITAVERDE COLLEGE met een aantal gasten aanwezig bij de 4e editie van ‘Leading the South’. De avond werd georganiseerd door Philharmonie Zuidnederland met Brightlands Campus Greenport Venlo. Het thema van deze avond was ‘de Smaak van de Toekomst’. Prof. Mark Post (Universiteit Maastricht) ook wel bekend als de uitvinder van de kweekburger, en prof. Charles Spence (University of Oxford), schrijver van de bestseller ‘Gastrofysica, de nieuwe wetenschap van het eten’, gaven prikkelende bijdragen aan dit thema.

Tijdens dit event werden er belangrijke vragen gesteld zoals: “Kunnen wij gezonder voedsel maken, met minder zout en suiker, door daar slim gebruik van te maken?”. En liet Marcel Post het publiek kennismaken met het op het oog gewone hamburger maar in werkelijkheid waren dit een paar gekweekte cellen. De gasten mochten hier ook van proeven en het smaakte gewoon naar vlees! Wat voor invloed heeft dit op de manier waarop wij over voeding en vlees eten denken?

Voor CITAVERDE College is het thema gezonde voeding erg belangrijk en het komt ook zowel in het VMBO als het MBO vaak in de lessen aan bod. Het past erg goed bij onze missie 'CITAVERDE voor het leven'.

Klik op de link voor de fotogalerij van deze bijzondere avond: https://myalbum.com/album/C6XrWwyfKQb5