Cash for Trash winnaar Waste Away Challenge CITAVERDE College Horst.

De afgelopen 8 weken zijn alle 6 klassen 3e jaars VMBO leerlingen in groepen druk geweest met het uitwerken van ideeën met betrekking tot afvalvermindering en het verminderen van zwerfafval.

De groepen hebben als onderdeel van hun leerproces een product of dienst bedacht, nagedacht over de presentatie ervan, een prototype gemaakt. Eerst heeft er op het CITAVERDE College een klassenpresentatie plaats gevonden, waarna de best uitgewerkte ideeën door mochten naar de finaleronde in de raadszaal van het gemeentehuis in Horst aan de Maas

Het idee Cash for Trash bleek tijdens de finale op 20-4 het idee waar de jury het meeste potentieel in zag. De onderneming bestond uit Teun Schripsema, Ellen Krol en Sanne Vergeldt. Het idee was een automaat waar aan de ene kant plastic en aan de andere kant blik weggegooid kan worden. Hiervoor krijgt de ‘afvalopruimer’ punten. Deze punten worden op de schoolpas bijgeschreven. Hierdoor krijgt de leerling een beloning.

Op 20 april is door een  jury met daarin één wethouder van gemeente Horst aan de Maas, een ambtenaar en één afgevaardigde van de Waste Away Challenge de winnaar bepaald.

De jury was van mening dat deze groep over de gehele linie het best scoorde. Er werd gelet op: uitvoerbaarheid van het idee, promotieplan, prototype en het moet uiteraard zorgen voor afvalvermindering en/of minder zwerfafval.

Volg ons op social media