BRUG NAAR WERK

OPLEIDING EN STAGE VOOR WERK IN OPENBARE RUIMTE

De gemeente Venray biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een ‘brug naar werk’. Zij krijgen een opleidingstraject, een stageplaats en een leerwerkovereenkomst bij uitvoerders van werk in de openbare ruimte. Het gaat hierbij om een pilot samen met CITAVERDE College, Monsdal Buitenbeheer en De Combinatie.

Arbeidstekorten verwacht

In de regio Noord-Limburg worden door vergrijzing flink wat arbeidstekorten verwacht in de sectoren groen, logistiek en infra. De gemeente Venray anticipeert daarop door statushouders en werkzoekenden in de regio klaar te stomen voor een baan in de groensector.

Pilot

Op 8 mei 2017 is de gemeente Venray gestart met de pilot ‘Brug naar werk’ gericht op het groenbeheer. De gemeente heeft hiervoor de samenwerking gezocht met CitaVerde, Monsdal Buitenbeheer en De Combinatie. Gezamenlijk wordt gepionierd, wordt er kennis opgedaan en gedeeld. Vrijdag 21 juli tekenen deze partijen de officiële samenwerkingsovereenkomst. De pilot lijkt nu al een succes: tien kandidaten hebben eind juni hun praktijkovereenkomst getekend en gaan waarschijnlijk in dienst bij de genoemde werkgevers.

Traject kandidaat

In de eerste twee maanden wordt de kandidaat werknemers- en vakvaardigheden bijgebracht, gecombineerd met een beroepsoriëntatie. Daarna gaat de kandidaat vier maanden werken met behoud van uitkering in een MBO entree-opleiding Groene Leefomgeving. Het laatste half jaar treedt de kandidaat met een leer-werkovereenkomst in dienst bij Monsdal of De Combinatie.

Groenbeheer

In het groenbeheer is momenteel voldoende werk. Dit komt deels doordat het onkruidbeheer op verharding afgelopen jaar handmatig is uitgevoerd in verband met het verbod op chemische bestrijdingsmiddelen. Door de werkzaamheden in het groenbeheer als een leer-werkomgeving in te zetten, wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de kwaliteit van het onderhoud van de openbare ruimte. Het werk dient daarnaast als mooi opleidingstraject voor de kandidaten, zonder dat hiermee verdringing op de arbeidsmarkt optreedt.

Volg ons op social media
Wat je allemaal met een drone kan? Hoe je een zelfrijdend autootje maakt? Hoe je robots bewegingen laat maken die jij wil? Leerlingen van basisschool De Schrank uit Ospel volgden vandaag workshops bij ons. Kijk in de eerste reactie op dit bericht voor de link voor meer info!
Ouders/verzorger van kinderen in groep 7/8 zijn op donderdag 25 januari 19.30 uur van harte welkom op het CITAVERDE College in Nederweert, MAVO in het groen. Dan organiseren wij een interactieve informatieavond. We vertellen alles over onze school en is er ruimte voor allerlei vragen. Zien we u dan? https://www.citaverde.nl/interactieve-informatieavond-voor-ouders-op-25-januari/ Interactieve informatieavond voor ouders op 25 januari | Citaverde.nl Ouders/verzorger van kinderen in groep 7/8 zijn op donderdag 25 januari 19.30 uur van harte welkom op het CITAVERDE College in Nederweert, MAVO in het groen. Dan organiseren wij een interactieve informatieavond. We vertellen alles over onze school en is er ruimte voor allerlei vragen.
Lekker brunchen in de klas, deze eerstejaars hebben ervan genoten! Ze hebben zelfs kerstliedjes gezongen en gedanst. Iedereen fijne feestdagen!
Wat een mooie opkomst tijdens de filmavond van onze eerstejaars! Zij presenteerden hun projectresultaten aan de hand van films, foto's en presentaties. Kijk voor meer info op onze website: https://www.citaverde.nl/eerstejaars-presenteren-hun-projecten/