Filter Verfijn de resultaten
Thema
Leerweg
Opleidingsniveau
Locatie
Boer worden? Bekijk deze opleidingen

Nederland is toonaangevend als het gaat om veehouderij en akkerbouw. Onze studenten leren - in de praktijk - met veel moderne technologieën werken zodat zij op een zo efficiënt mogelijke manier een bedrijf leren leiden. Maar we leren ze ook nadenken over duurzame oplossingen voor circulaire landbouw. Win-win voor natuur en economie! Zou jij graag boer willen worden en lijkt het jou dus leuk om onderdeel te worden van de groene economie in Nederland? Bekijk dan eens de agrarische opleidingen tot boer van het CITAVERDE College.

Iets voor jou?

Ben je een echte doener? Ben je graag buiten en schrik je niet terug voor modder, kou en vuil? En wil je je later op een professionele manier bezighouden met vee, of met akkers vol gewassen? Als je boer wilt worden, zijn deze eigenschappen zeker van belang. Het is hard werken, maar het is zeer dankbaar werk. Er zijn meerdere natuur opleiding mogelijheden binnen de boerensector.

Als (medewerker) veehouder kom je alles te weten over verzorging en voeding voor vee, hygiëne en over de agrarische sector in het algemeen. Je kunt aan de slag bij een melkveehouder, pluimveehouder of varkenshouderij. Als je alleen maar met dieren wilt werken, dan zijn de dieren opleidingen misschien wel interessant voor je.
Ook kun je de richting teelt kiezen, waarin je alles leert over gewassen, hoe deze het beste groeien en hoe de kwaliteit gewaarborgd kan worden. Denk jij bij boer worden aan tractors en het bedienen van andere grote machines? Dan is agrarisch loonwerk dé richting voor jou. 

Kortom: boer worden, in welke richting dan ook, begint bij CITAVERDE College! 

Boer worden? 

Voedsel is het belangrijkste product wat er bestaat. Als je een opleiding tot boer gaat doen, word jij uiteindelijk ook een onderdeel van deze productketen. Het fijne is wel dat je met de opleidingen van het CITAVERDE college ook nog andere richtingen op kunt, bijvoorbeeld bij de gemeente, maar je kunt met enkele opleidingen ook aan de slag als inkoper of verkoper, kwaliteitscontroleur of als specialist in bijvoorbeeld gewasbescherming. 

Opleiding tot boer bij het CITAVERDE College!

Voor een opleiding tot boer moet je van veel markten thuis zijn, maar met de juiste motivatie kom je al heel ver! Verder moet je ook over voldoende technisch inzicht beschikken en van aanpakken weten. 

Het docententeam van CITAVERDE College staat voor jou klaar om jou klaar te stomen voor de toekomst. Naast algemene vakken, leer je je toekomstige beroep kennen. Hierbij kun je denken aan grasland, bemesting, vruchtbaarheid, melkwinning, huisvesting, organisatie van hokdieren enzovoort. Daarnaast worden er volop activiteiten georganiseerd zodat de studenten een goed beeld van de praktijk krijgen. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen bij de boer opleiding van jouw keuze!