TU13 - Tuinbouw - Cursusmodule oogst en afzet

DOEL

Het tijdstip van oogsten wordt bepaald door de groei van het gewas maar ook door de kennis van de markt. De wijze van oogsten wordt voornamelijk bepaald door de kosten. Automatisering is mogelijk maar loont dit?
Vervolgens wordt het product verpakt. Ook hierbij is kennis over de vraag noodzakelijk. Het product moet voldoen aan vooraf opgestelde kwaliteitseisen, vrij zijn van ziekten, vervuilingen en plagen. De markt eist dit. Een goed kwaliteitszorgsysteem is daarbij een hulpmiddel. Als het gaat over eetbare producten zelfs verplicht (HACCP, Global Gap).

Na het volgen van deze cursus kent de deelnemer de diverse zorgsystemen, weet hij hoe de afzetmarkt van zijn product in elkaar zit en kan hij een globale kostprijs opstellen.

Lees meer

Wat leer je

Eisen

Echte verhalen Van ouders, onze studenten & beroepsprofessionals

Examen

Bij het volgen van één of meerdere modules kan Colland subsidie aangevraagd worden (de toekenning wordt gedaan door Colland en is van toepassing indien aan de voorwaarden wordt voldaan).

Aan het einde van de training worden kennis en vaardigheden getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangt men een certificaat.

Doorleren

  • Kwaliteitszorgsystemen
  • Voedselveiligheid
  • HACCP
  • Global Gap
  • Verwerking van het product
  • Kostprijzen
  • 5 P's van de marketing
  • Oogsten en verpakken

Beroepen

Medewerkers en/of bedrijfsleiders die werkzaam zijn in de glastuinbouw.

Op aanvraag (excl. BTW)

Lees meer