In deze training worden instructies gegeven over Arbo & veiligheid en de wettelijke voorschriften. U oefent het rijden in een groep van maximaal 6 personen in de trainingshal van het Praktijkcentrum Horst (Hoogveld). Hier rijdt u met een heftruck met diverse lasten. U wordt daarbij gecorrigeerd door een ervaren instructeur. Na het deelnemen aan deze training kent u de veiligheidsregels en kunt u ze in de praktijk hanteren. Sluit u de toetsing succesvol af dan ontvangt u een certificaat.

 

Inhoud

  • Arbo-wet 
  • Veiligheidsregels en verkeersregels met betrekking tot het gebruik van de heftruck 
  • Pictogrammen 
  • Bouw en technische begrippen van de heftruck 
  • Bediening en dagelijkse controle van de heftruck 
  • Zwaartepunt bepaling, Lastdiagram en stabiliteit van de heftruck 
  • Laden & lossen, stapelen en werken in magazijnstellingen 
  • Bijzondere verrichtingen en helling rijden

De trainingsdag begint met het digitale theorie examen, zorg dat u goed voorbereid bent middels de e-learning die u na inschrijving ontvangt.

Lees meer

Doel

Veilig en verantwoord werken met de heftruck in de dagelijkse werkomgeving. Behalen van het certificaat Heftruckchauffeur.

Doelgroep

Personen die het certificaat Heftruckchauffeur willen behalen.

Deze 1-daagse training is bedoeld voor geoefende heftruckbestuurders. Voor een beginnende heftruckbestuurder kan een 2e lesdag nodig zijn.

Afhankelijk van ervaring is het daarom mogelijk om deze 1 daagse training uit te bereiden naar 2 dagen. De kosten voor de 2e trainingsdag zijn € 195,00.

De deelnemer dient minimaal 16 jaar oud zijn, volgens het Arbobesluit mogen medewerkers jonger dan 18 jaar alleen onder deskundig toezicht werken.

Voor Poolse deelnemers klik hier

Afsluiting

Aan het einde van de training worden kennis en vaardigheden getoetst. Bij voldoende resultaat ontvangt men het certificaat Heftruckchauffeur, inclusief pasje (het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar). 

Cursusinfo nalezen?

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de digitale PDF binnen enkele ogenblikken in uw e-mail box.
* verplicht veld
@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@