Belangrijk

De bestrijding van knaagdieren mag alleen uitgevoerd worden door een agrarisch ondernemer van een agrarisch bedrijf, op eigen terrein. Daarnaast mogen ook werknemers waarbij de knaagdierbeheersing op het eigen bedrijf aantoonbaar een van hun taken is, aansluiten bij deze bijeenkomsten. Bent u geen agrarisch ondernemer of hoort knaagdierbeheersing als werknemer op een agrarisch bedrijf niet tot uw taken, dan mag u ook met een vakbekwaamheidsbewijs KBA of KBA-GB knaagdieren niet met rodenticiden bestrijden!

 

 

Let op

In 2023 vindt er een wetswijziging plaats. Het toepassen van rodenticiden op agrarische bedrijven mag dan zowel buiten als binnen alleen als de toepasser en het bedrijf daarvoor gecertificeerd is (KBA - geïntegreerd beheer = KBA-GB)

Rodenticiden zijn vanaf 2023 ook voor particulieren niet meer beschikbaar. Tot 2023 blijft het mogelijk om op agrarische bedrijven binnen gebouwen middelen te gebruiken met een KBA-licentie. Mogelijk zijn bepaalde middelen tot uiterlijk 2026 beschikbaar voor gebruikers met een KBA-licentie.

 

Voor het behalen van de KBA-GB is een licentie KBA verplicht

 

Let op: Voor KBA - GB dient uw bedrijf gecertificeerd te zijn. Voor meer informatie zie www.erkenningen.nl en Stichting KPMB.

 

Ook relevant

Lees meer

Doel

Het behalen van KBA-Geïntegreerd Beheer (= KBA-GB).

Doelgroep

Deelnemers reeds in het bezit van het vakbekwaamheidsbewijs Knaagdierbeheersing.

Afsluiting

Het bijwonen van deze bijeenkomst wordt door CITAVERDE gemeld bij Bureau Erkenningen (BE). U ontvangt vervolgens rechtstreeks een nieuwe licentie via BE.

Cursusinfo nalezen?

Door dit formulier te verzenden ontvangt u de digitale PDF binnen enkele ogenblikken in uw e-mail box.
* verplicht veld
@Startdata Vind een datum die past
Hier komt dat iets aan de hand van de data vanuit viper.@